Az ateista ember most egy istenben sem hisz vagy csak istent tagadja le és a sátánt mondja istenének?
Én az ürlényekben hiszek. :D Persze nem ezekben a repülö csészealj és hasonlo izékben. :D
A valásnak csak etikai, és morális értékei vannak. Nincs semmi természett fölötti. Ateista vagyok.
VAgyis régebben igy gondoltam, azota rájöttem hogy én vagyok isten.
Boruljatok térde elöttem halandok!!!! Muhahahahaha
Az elméleti ateizmust két ágra lehet osztani.
-A gyenge ateizmus (ill. negatív vagy szkeptikus ateizmus) azt vallja, hogy Isten létének kérdése nem eldönthető (agnosztikus ateizmus), vagy egyszerűen nem óhajt foglalkozni vele. A gyenge ateisták nem jelentik ki tételesen, hogy nem léteznek istenek, de ők maguk nem hisznek bennük.
-Az istentagadás az erős ateizmus (ill. pozitív ateizmus), amely többek között a tudomány által is bizonyítottnak vagy alátámasztottnak érzi Isten, illetve az isteni lény nemlétét. A teológiai eszmefuttatásokat eleve tudománytalannak tartja, esetleg – de nem szükségszerűen – vitába is száll velük.
én konkrétan a második vagyok ugyanis nem érzem alátámasztottnak isten létét egy pár ezer éves könyv miatt(nevezzük Bibliának) és még azért mert van jópár nagy nagyítónk(pl Hubble űrtávcső) ami többszáz fényévre lévő csillagokat lefotóz de sajnos még egyszer se csinált képet egy szakállas fiatalemberről aki éppen egy felhőn ül
mellesleg az egyház(isten hívői) tagadták pl: hogy a Föld geoid(másoknak gömb) alakú, Darwin elméletét, hogy minden élőlény egy nála primitívebb élőlényből fejlődött ki és hogy a Föld forog a nap körül és nem fordítva!
ami ennél is jobban megfekszi a gyomrom, hogy biológia órán( mondjuk 6. órában) a kedves dr. úr azt próbálja elmagyarázni, hogy az őskori vízi élőlények hogyan mutálódtak és növesztettek lábakat majd jöttek ki a szárazföldre, 45 perc múlva pedig megy hittanórára a kedves diák ahol felmondja a Miatyánkot és a pap azt tanítja, isten hogyan hozta létre a Földet, majd Ádámot és Évát akiket később kitagadott a paradicsomból
egyébként felőlem mindenki azt hisz amit akar ameddig nem akarja rámerőltetni a saját vallását
Az ateizmus eszemefutatásos résszel nem foglalkoznék.
Viszont a Hubble űrtávcső nem is fog ilyen képet készíteni. Az emberi szem látási tartomány korlátozott.
Ahol dolgozom használnak ultrahangos gépet.
Évek óta ott dolgozom de még nem láttam az ultra hangot csak azt láttam hogy mit lehet vele csinálni.
Tehát érzékeltem hatását a környezetre de nem láttam. Pont mint a szeretett azt sem látod. Csak a szeretet által
kiváltott tetteket látod érzékeled. Vagy ott a szél. Nem tudják megmagyarázni hogy a női szervezet miért nem
löki ki magából a magzatot. Mert gyakorlatilag a magzat egy élősködő s eltérő genetikával rendelkezik mint az anya szervezete.
A szerv átültetésnél mindig fenn áll a kilökődés veszélye. Az elérő DNS miatt.
Vannak dolgok amiket nem látunk mégis tudjuk hogy létezik.
Az hogy mit állít az egyház s mi van a bibliában gyakran nem egyezik.
Egyház vs biblia.
1. tiltott gyümölcs.
-Egyház szerint alma.
-Biblia azt írja a jó és gonosz tudásának fája vagy tiltott gyümölcs.
2. Föld
-Egyház szerint lapos (volt)
-Biblia .....a Föld kereksége fölött... (Ésaiás 40:22 Károli)
Persze van még. De nem értem hogy miért nem korrigálják a tévedéseket ,javítják ki a hibákat.
Az inkvizíció idejében bűnnek számított olvasni a bibliát.
Az az érdekes hogy az egyház tanítása nem áll összhangban a bibliával. Miért?
Hiszen évszázadok óta ezzel foglalkoznak. Pontos ismeret nélkül nincs valódi hit.
Persze ahhoz hogy értsük mit ír a biblia kellenek a történelmi ismeretek is.
Ha már biosz meg evolúció mindig azt tanultuk a biosz tanárunktól hogy micsoda rendezettség fedezhető fel a természetben.
Csakha felületesek vagyunk akkor látjuk káosznak az egészet. Szimbiózis. A fán élnek hangyák is.
S nem pusztítják a fát hanem még védik is cserébe a fa otthont nyújt nekik. Vagy a gombák is segítik a fát.
Pedig azt hihetnénk hogy élősködök. Tehát rendezett s össze függ minden mindennel.
Jók ezek a véletlenek véletlenül kihaltak a dinók s csak aztán jelent meg az ember.(szerencsére) Hála Istennek!
Véletlenül pont megfelelő távolságra van a Föld a Naptól. Ja meg lett 1 holdja is.
Bár nem tudom mi haszna evolúciós szempontból a zenének a festészetnek a szellemi dolgoknak.
Hiszen csak egy dolog számít a legerősebb marad életben. De az imént felsoroltak nem ezt erősítik.
Jártam én is hittanra. Miatyánk. A minta imának van egy olyan része hogy:......szenteltessék meg a te neved.
Hogyan kell megszentelni s mi az a név amelyet meg kell szentelni? Ezt nem tanították a hittan órán.
Ádámot nem kitagadták hanem kiűzték az édenkertből. Azért mert azt az egy szabályt sem tartotta be amit kapott.
Nem engedelmeskedett a teremtő apjának. Ne egyél arról a fáról.Csak 1 szabály volt azt se tartotta be.
"2. Föld
-Egyház szerint lapos (volt)
-Biblia .....a Föld kereksége fölött... (Ésaiás 40:22 Károli)"
Mert valami kerek az még lehet lapos. Én itt nem látom az ellentmondást.
"Évek óta ott dolgozom de még nem láttam az ultra hangot csak azt láttam hogy mit lehet vele csinálni.
Tehát érzékeltem hatását a környezetre de nem láttam. Pont mint a szeretett azt sem látod. Csak a szeretet által
kiváltott tetteket látod érzékeled. Vagy ott a szél. Nem tudják megmagyarázni hogy a női szervezet miért nem
löki ki magából a magzatot. Mert gyakorlatilag a magzat egy élősködő s eltérő genetikával rendelkezik mint az anya szervezete."
Sajnálattal kell közölnöm, hogy az ultrahang látható sőt hallható is. Eltérő közegben pl víz igenis látható a rezgés, és bár te nem hallod tökéletesen(ugyanis a "jóisten" nem áldott meg ilyen pöpec dobhártyával) attól még a kutyák reagálnak rá, de mondok szebbet a denevérek és delfinek ezzel kommunikálnak, tájékozódnak. A szeretetre csak annyit mondanék, hogy dohányzás. A dohányzás fizikai függőséget okoz amit végülis nevezhetünk szeretetnek is ugyanis a nikotin serkenti a mellékveséket amivel növeli az adrenalin szintet ami serkenti a hipotalamusz dopamin(boldogsághormon) termelését. A szeles példát nem értem te nem tudom miért nem látod a felkavarodó port vagy az összekuszálódó hajat. A genetika szót ne használd ebben az esetben ugyanis az egy tudományág ami a gének és az öröklődés tudománya. De azért szerintem értem mire gondolsz. Az sem pontos, hogy eltérő génekkel rendelkezik ugyanis félig egy anyától és félig egy apától származik. De emellett még van néhány eset amikor ki is lökődik nem tudom hallottál-e már a vetélésről? A vetélés sokszor az anyát védi mivel az nincs felkészülve a szülésre vagy egyéb más problémája van. Emellett van rengeteg hormon ami a magzat feljődését és kilökődésének meggátolását segíti, nem hiszem, hogy sok értelme lenne most itt a különös orvosi szavakkal dobálózni. A szerv átültetésnél szinte ugyanez a helyzet csak ott nem keletkezik a DNS hanem már megvan ezért fáj az orvosok feje, hogy megtalálják azt a szervet ami a legeslegjobban hasonlít a fogadó test DNS-éhez, emellett a fogadónak kilökődést gátló gyógyszereket kell szednie élete végéig, mivel neki nincs akkora mázlija, hogy saját szervezete termeli.
A második feléhez annyit kívánok hozzászólni hogyha elveszel valakit feleségül aki otthon elvégzi a házimunkát te meg mész dolgozni és pénzt keresel, azt is nevezhetjük szimbiózisnak ugyanis a szimbiózis lényege, hogy mindkét fél kölcsönös előnyökhöz jut. Ezért gondolom, hogy maga az együttélés(szimbiózis) nem "isteni dolog" csupán egy alkalmazkodás, hogy mindkét félnek egy kicsit könnyebb legyen.
Amiket itt most leírtam azok nem a vallásod megcáfolását hanem állításaid hiányosságait hivatott feltárni. Az esetleges hibákért elnézést kérek csak gyorsan megpróbáltam kiterjedt választ adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!