Mi kell a hithez? A valódi hithez 3 dolog kell?
Először az, hogy valaki ne bírja elviselni az élet ingoványos és kiszámíthatatlan bizonytalanságát, s bár mi áron, biztos talajra akar jutni
Másodszor: Fontos dolgokat remélünk. pl. nem semmisülünk meg a halállal, és hogy a magasabb hatalmak vigyáznak ránk
Harmadik: a kettős világkép/indiai hitrendszer, hogy a látható világon kívül maya van egy makro-kozmikus téren és időn kívüli szellemi világ is.
Lehet hinni valamiben, vagy valakiben.
Van olyan személy, aki egy élmény (pl. álom) hatására kezd el hinni, van olyan is akinek hosszabb idő alatt alakul ki a hite. Én Istenben hiszek. Azt látom, hogy mindaz , amit alkotott, működik. Azt is látom, hogy magától nem jön létre semmi, maguktól csak elromlanak a dolgok.
De látom, te meg a reinkarnációban hiszel. Hinni valamiben ugyanolyan lelki tevékenység, mint hinni ugyanannak az ellenkezőjében.
Kedves Kései Sirató!
Miért gondolod, hogy a reinkarnáció az Isten ellentéte? Az én hitem szerint egyáltalán nem. Én is Istenben hiszek (mint már írtam, vallásoktól függetlenül), aki megteremtette az emberi lelkeket. Egyszerinek és tökéletesnek teremtette: azaz megadta nekik a lehetőséget, hogy tökéletessé váljanak. És ehhez különféle fejlődési lehetőségeket, stációkat kaptunk. És ez a reinkarnáció. :)
Szép napot neked!
Hidd azt amit szeretnél elhinni ,de főleg hiddj magadban a hit nem azt jelenti , hogy vallásos vagy, hanem azt, hogy hiszel-e a céljaidban!!!
Ha hiszel 1 istenben akkor hidd el mert hinni kell. Mind1 mit hiszel az a fő mindig legyen célod!!!
"A cél halál, az élet küzdelem,
az élet célja a küzdés maga"
Madách
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!