Mi kell a hithez? A valódi hithez 3 dolog kell?
Először az, hogy valaki ne bírja elviselni az élet ingoványos és kiszámíthatatlan bizonytalanságát, s bár mi áron, biztos talajra akar jutni
Másodszor: Fontos dolgokat remélünk. pl. nem semmisülünk meg a halállal, és hogy a magasabb hatalmak vigyáznak ránk
Harmadik: a kettős világkép/indiai hitrendszer, hogy a látható világon kívül maya van egy makro-kozmikus téren és időn kívüli szellemi világ is.
"Mózes óta azt látom semmire nem jutott az ember."
Kérdező! Isten éltessen a 3171-dik szülinapodon! Küldhetek egy tortát- ennyi gyertyával?
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
πιστις (pisztisz) - a görög szó valamibe vetett bizalmat jelent
Bízom valamiben, hiszek valamiben -ez csak olyan, amit nem lehet teljesen megmagyarázni, nem lehet "bizonyítani"- mert azt minek hinni? azt tudom,racionálisan tudom, azt nem kell hinni.
"De mi a garancia, hogy igaz az amit az ezotéria hirdet?"
- nincs "garancia"!- igen, ez fontos alapja a hitnek. Garancia üzletkötésnél van. Ez nem üzlet.
Hit - a szívem mélyén lakozik.
Szia!
Engem nem győzött meg konkrétan semmi és senki; nem kaptam vallásos nevelést... Egyszerűen csak hiszek. Amióta az eszemet tudom, egyértelmű számomra Isten léte, és egyre erősebb a jelenléte a mindennapjaimban.
Ugyanakkor a Bibliát ugyanazzal az - inkább kulturális, mint vallásos érdeklődéssel - olvasgatom, amivel a Koránt, vagy akár a Bhagavad Gítát is. Templomba akkor megyek, ha meg szeretném nézni őket belülről. :)
Szép napot neked!
ParlanDo
Zordon!!!!
Amúgy nagyon jó amit írtál én totál egyetértek. Összeszedted a gondolataimat. :)
Fogalmazzátok már meg miért hisztek amibe hisztek, és mit remélsz ettől a hittől. Keresztényként élsz akkor is, amikor más vallásút utálsz? Hiszen az is isten teremtménye!
Miben nyilvánul meg a hited?
a hithez csak te kellesz.
a hit maga kell az élet elviseléséhez, ez kell a reményhez, legyen az bármire vonatkozó, a biztonsághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!