Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Lehet, hogy a spirituális...

Lehet, hogy a spirituális Isten/ Teremtőnk, nem is jóságos, de létezik?

Figyelt kérdés

Zoltán kvantumfizikus kérdése :

Felmerül tehát a kérdés, hogy a feltétel nélküli szeretet miért engedi meg, hogy ilyen szörnyű dolgok történjenek ebben az életben mint amit látunk.......Ha egy mindent szerető, jóságos lenne Isten, aki a klasszikus értelemben rád vigyáz. Nem születtél volna erre a világra ahol érezhetnéd a fájdalmat, jutalom nélküli vegetálást és a szenvedést. Azt hiszem azzal mindnyájan egyetértünk, hogy az Isten felfogásunktól eleve elválaszthatatlannak gondoljuk annak jóságos és vigyázó voltát. Így elvetjük létét, mivel ennek ellenkezőjét tapasztaljuk a világban. Viszont mi lenne, ha feltételeznénk, hogy nem rendelkezik ezzel a Supermani tulajdonságokkal? Akkor már létezhetne.....

Miért vágyjuk ezt a dédelgető, jóságos tulajdonságot, ha mi az alkotásai sem vagyunk azok? Bűnre hajló, könnyű utat kereső megalkuvók vagyunk.

Mi van akkor, ha Isten megteremtette ezt a világot talán, hogy általunk is megtapasztalja magát és kész, ennyi. hagyja hogy minden megtörténjen. Megenged mindent nekünk alkotásának, mintegy a Nagy Isten képmásának egyben nem korlátozva azt és hagyja, hogy mi mint teremtőnk azzá tegyük a világot amilyenné akarjuk és ennyi. Most itt tartunk?

nov. 18. 14:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%
Ha jóságos lenne az élőlényeknek nem kellene az életbenmaradásért kűzdeniük és nem ennék meg egymást, ha belegondolsz milyen szörnyű ez ettől még kitalálni se lehetne borzalmasabbat.
nov. 21. 01:08
 12/19 A kérdező kommentje:

1# "Isten a lelkeket a saját dimenziójából...azért küldi le a fizikai létezés síkjára, hogy minden életüket oly módon tudják leélni, hogy másoknak ne ártsanak. Ez egy tanulási folyamat."

-Ha Isten tökéletes vagy majdnem az, miért kellene olyan egyszerű dolgokat tanulnunk, hogy ne háborúzzunk pl, ne válasszunk szét családokat, mert kell az a személy stb. Nem sikeres a teremtés, ha ezt a részét nézzük

2# "Én nem tartom kizártnak a létezését (hisz se bizonyítani, se cáfolni nem tudom). De hogy nem jóságos, az biztos. Legjobb esetben is közömbös, rosszabb esetben szadista."

-Az Ember Isten képmása. Mi is egy nagy alkotásban nagyon elfáradunk és már nincs energiánk, motivációnk azt javítgatni. Isten is nagyon elfáradt a teremtésünkben. Egy egész napot feküdt. Lehet őt sem érdekli már ez? Teremtett jobbat ezt meg hagyta így, hogy összehasonlítsa a fejlettebb teremtéseivel

3# "Szerintem pozitív energia. Akik spirituálisan megtértek egytől egyig a legtökéletesebb üdvösségről, szeretetről, békéről beszélnek."

-Miért engedte a jóságos szeretet, hogy leölhessük egymást. Miért engedte hogy atombot dobjanak védtelen emberekre? Hogy harci gáztól szenvedjenek hazafiak ? Hogy társadalmi rétegeket nyomorba döntsenek pénzemberek, bankok? stb...

6# "Különféle isteneket csak kitalálták az emberek"

te létezel. Itt beszélgetünk. Akkor mégis teremtett valaki. Szerinted a semmiből robbantál ki 14 mrd éve és spontán összerendeződött anyagkupac vagy, aki a buta majomból származik?😅

7# "Isten teremtette a Sátánt: minden rossz forrását. A teremtett világnan minden Isten része, és minden rész egyszersmind Isten egésze. Tehát a Sátán is Isten maga."

Akkor ezzel elismered, hogy Isten nem jóságos, hanem gonosz és szaddista is egyszerre. Eszerint nem igaz az a gondoskodó Isteni felfogás? Noha később már a pozitív istenkép irányába terelsz, de ez csak egy idealisztikus álvalóság realizálása. Becsapod magad.

nov. 24. 14:34
 13/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
20%

12.

Teljesen úgy csinálsz, mintha csak a teremtés meséje létezne még mindig.

Ha nem tűnt volna fel, a tudomány mára gyakorlatilag tényként kezeli az abiogenezist. Finomabb részleteken vitáznak, mármint konstruktív vita formájában, ami egyre előrébb visz ebben a kérdésben.

Számomra pont az a furcsa, hogy valakik még mindig ókori mesevilágokban élnek, hiszen ma már minden információ adott, még a könyvtárba sem kell elfáradni, mint ifjabb koromban, amikor kutatni akartam valamilyen témában.

nov. 24. 15:07
 14/19 A kérdező kommentje:

13 felhívnám a figyelmedet, hogy mert a materialistanerdek mit találnak ki még nem lesz igaz. Még a saját maguk által képviselt tudománnyal is ellentétes. "Az energia nem vész el csak átalakul". Ismerek az energiamegmaradás törvényét? Hát a Thermodinamika II.-at?

Ha ellátogatsz egy pszichiátriára ott sok ápolt ugyanúgy fel tudja neked vázolni a saját ellentmondásmentes elméleteit.

nov. 24. 22:25
 15/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
22%

14.

Mindegy, ezen kár vitatkozni. Neked volt egy kérdésed, én csak próbáltam érzékeltetni, hogy nem az állítólagos Isten kegyetlen, hanem egyszerűen az evolúció így működik, ez így természetes a Földön.

Aki ezt nem látja, nem is értem, mit lát.

Sajnos vagy sem, másképp nem tudna működni az élet, vagy már a kezdeteknél hamvába halt volna.

Még egy érdekesség. Voltak / vannak olyan istentagadó emberek, akik bármi okból kómába kerültek. Kórházi tapasztalatok szerint nagyjából 10 % keveredik halálközeli élményekbe, amit ugyebár agyi oxigénhiányos jelenségek váltanak ki.

Persze, érdekes módon mindenki csak a saját vallásába vagy kultúrkörébe tud keveredni. Nekem például Szent Péterrel lesz elszámolnivalóm, mert nem kultiválja a tevékenységem a Gyakori Kérdések felületén.

Olyan emberek, akik oxigénhiány miatt agykárosodást szenvednek, de sikerül újraéleszteni, sok esetben hívőként térnek vissza, mert ő ugyebár látott valamit "odaát".

Innen kezdve képtelenség őt meggyőzni, hogy ez csak az agykárosodás hatása, hiszen már hibás a processzor, így ezt ő másképp érzékeli, neki más a való világ.

Nem állítom én egy szóval sem, hogy agykárosultak hisznek ilyen "dolgokban", hol mondanék ilyet, nem szabad!

Gondolkodni.

nov. 24. 23:00
 16/19 D-Mano ***** válasza:
68%

Mivel mindent Isten teremtett, ezért minden olyan, amilyennek lennie kell, tehát minden jó.

A teremtéskor a teremtmények tudatai megkapják az Istentől való elkülönült létezés illúzióját valamint a jó és a rossz dolgok létének illúzióját.

A szellemi, tudati evolúció során a lelkek egyre kevésbé élesnek érzékelik a határt/ az ellentétet (emberi értelemben vett) jó és rossz dolgok között, végül a dolgok megszűnnek jónak és rossznak látszani/érződni. Egyszerűen csak dolgok lesznek. És jók lesznek, mert olyanok, amilyeneknek lenniük kell.

Istenen kívül nem létezik semmi, Ő a viszonyítási alapja mindennek, saját magának is. És Isten olyan, amilyennek lenniek kell, tehát jó.

Praktikusan hozzáállva a kérdéshez:

-Kár azon rágódni, hogy Isten jó-e vagy sem, mert ha jó, ha nem, akkor is minden úgy működik, ahogy ő akarja.

-Amikor az Isteni Egység szétosztódásának illúziójával, az Istentől magukat elkülönült létezőként érzékelés illúziójával a teremtés által létrejöttek a teremtmények, és ennek részeként a sötétségbe lettek küldve az új lelkek, egyből elkezdődött a teremtmények, így a lelkek az Isteni Egységbe való visszahívásának, visszaintegrálásának folyamata is.

-Ez praktikusan az Isten Jó pólusának irányába történő fordulás és haladás által valósul meg.

-A lelkeknek a szabad akarat illúziója adatott, tehát az alacsonyabb szintű lelkeknek (pl. az ember ilyen) muszáj úgy gondolkodniuk, cselekedniük, mintha szabad akarattal rendelkeznének. Praktikusan szemlélve: az embereknek valóban nagyfokú szabad akarat adatott. Eldönthetik, hogy a Jóisten irányába tájékozódnak, haladnak-e vagy sem.

-Előző válaszomban leírtam, hogy az egyén, az emberiség és a Föld bolygó életébe, hogyan lehet egyre több jóságot behívni. Lehet rágódni azon, hogy ez jó vagy gonosz rendszer-e, de azon nem változtat, nem változtathat semmi, hogy ez így működik. Lehet ezzel élni vagy nem élni, de más út nincs.

-Egyébként sok segítséget és segítőt küldött a Földre az emberek közé az Isten, hogy a Jót növelje itt, küldte Buddhát, Jézust és sokakat még, ma is többmillió Isteni küldött, magasan fejlett lélek született le embernek közénk, hogy segítsen.

-Ez sem a rossz dolgok egy csettintés általi megszüntetése, dehát Isten így dolgozik. Lehet ezt elfogadni, nem elfogadni, de a dolog nem változik.

-És mégegyszer fejlettebb tudatszinten már megszűnik a "rossz" dolgok fogalma, egyszerűen csak dolgok vannak, amik Jók, mert olyanok, amilyeneknek lenniük kell.

Most vannak a Bibliai Végidők. A Földnek és az emberiségnek muszáj szellemileg, tudatilag szintet lépnie. Most van egy nagy válogatási időszak: ki az, aki alkalmas a szintlépésre, és ki az aki nem.

Az alkalmasak maradnak itt a szintet lépő Földön vagy más-más 1-gyel magasabb szintű bolygókra inkarnálnak, ott folytatják az életüket. Az alkalmatlanok pedig "osztályt ismételnek" és alacsonyabb szintű bolygókon (vagy nem bolygón, hanem egy sokkal rosszabb helyen- de ez most nem téma, szóval erről most csak ennyit) folytatják életüket.

Régen, hogy egyes spirituális (köztük a vallási) tanítások hatékonyabban a helyes mederben tudják tartani az embereket, leegyszerűsítették a kérdést: élesen elkülönítették egymástól a Jót és a Rosszat, az Istent és a Sátánt, valamint elmaszatolták a kérdéseket: "hogyha mindent Isten teremtett, akkor a Sátánt is? és ha őt is Isten teremtette, akkor miért? akkor hogyan lehet Isten jóságos?", hogy minél kevesebbeknek jusson eszébe ez a kérdés, mely a fejletlen tudatú embereknek a kétségek által megnehezítette volna a helyes irányban, mederben való maradást.

De a mai korra ezen gyógypedagógiai szintű magyarázatok idejének, hogy van a Jó Isten és a Rossz Sátán, akik két abszolút külön entitás, vége.

Aki nem tudja magában lezárni azt a témát, hogy Isten hogyan lehet jó, ha ennyi sok rossz dolgot teremtett, az megy osztályt ismételni.

Sok magas szintű, embereket segítő, tanító lélek Istenre csak a Jóisten-i aspektusban gondol, csak úgy érzékeli, csak abból az aspektusból kommunikál róla.

És ez egy nagyon praktikus hozzáállás. Így könnyebb a Jóisteni irányra, és a Jóisten bennünk is bennünk lévő Jóság/Fény-forrására hangolódni.

Ilyen tanítókat kell hallgatni. A konkrétan átadott információik mellett az ő személyes energiáik is segítenek a Jó irányra hangolódni.

Amit itt leírtam a teremtés működéséről, majdnem lényegtelen igazából. Az erősen korlátolt emberi elmének van hajlama csupán túlzottan kattogni ezen a témán. Én is jópár évig kattogtam ezen, s jó mélyen el is merültem a témában- hogy aztán végül rájöjjek, hogy sokkal kisebb jelentőségű a téma, mint amit tulajdonítottam neki.

A valóság lényegesebb részei csak a szívtudat által felfoghatóak, igazán jól a lényeges kérdésekben az ember csak a szívtudat segítségével tud "gondolkodni". A mai ember túlontúl nagymértékben gondolkozik a fejében lévő (korlátolt) tudatával és túl kis mértékben a sokkal nagyobb hatásfokú szívtudatával.

Amint te is egyre jobban a szívtudatoddal kezded ezt a témát megközelíteni, amelyre való ráhangolódásban, mint már említettem, a megfelelő tanítók meghallgatása segít, te is kezded majd sokkal másabb, sokkal praktikusabb, célravezetőbb aspektusból szemlélni ezt a témát.

De megvan minden jogod továbbra is Isten gonoszságának kérdésén rágódni, a gonoszságához ragaszkodni, csak szerintem nem célravezető.

nov. 25. 00:25
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Leírom én mit olvastam/beszélgettem össze innen-onnan-amonnan, de mindenki nyilván eldönti maga miben/kiben hisz.

Eddig a legtöbb helyről szerzett információk alapján az Isten mint megnevezés nem igazán jó. A megfelelőbb megszólítás a Forrás/Teremtő/AZ/EGY/Tudat/Univerzum mivel belőle ered minden és több lények/isteni teremtmények/istenségek "vettek" részt a teremtésben.

Viszont azért használtam idézőjeleket mert a teremtés még mindig zajlik és még mindig kezdődik, mindig végződik egyszerre. Az Univerzumon kívül és belül ami maga a NINCS & MINDEN állapota NINCS IDŐ csak "MOST" van.

Végtelen az univerzumok száma így végtelen variáció létezik egyszerre.

Maga a Forrás "kezdetektől" fogva a tökéletes üdvösség, jóság, de mivel végtelenül sok verzió létezik és végtelenül sok létformát vett fel a teremtés közben így negatív, gonosz oldala is "van". Minél kevesebb/alacsonyabb a rezgésszinted annál nehezebben kerül vissza az "eredeti" állapotba ami tökéletes.

dec. 15. 14:04
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

"Felmerül tehát a kérdés, hogy a feltétel nélküli szeretet miért engedi meg, hogy ilyen szörnyű dolgok történjenek ebben az életben mint amit látunk.......Ha egy mindent szerető, jóságos lenne Isten, aki a klasszikus értelemben rád vigyáz."

Ha tényleg érdekelne bárkit Isten akkor már leásott volna jó mélyre és felfogná, sőt megvilágosodna sprirituálisan értve ha tartaná olyan lépcsőfpkonés tudná, hogy minden létező dolog, beleértve a csillagokat isteni teremtés jelentenek, konkrétan belőle vagyunk megszámlálhatatlan mennyiségben. Tisztában lennél vele, hogy Ő játszik, Ő teszteli saját magát és minden amit létrehozott csak egy eszköz hozzá. Ő az aki szenved, Ő az aki boldog, nem vigyázhat saját magára!

Nyilván amikor különválsz tőle akkor külön személyként, vagy tudatként észleled még lelki síkon is, de amikor tényleg eljutsz arra a szintre felfogod, hogy ez a játék örökkön örökké tartani fog. Nincs vége és kezdete mint írták előttem mert még amikor vissza is kerülsz az isteni létedhez megint játszani fogsz akarni. Ő akar fejlődni, megtapasztalni mindent és csak a szeretet veszi körül. Ami rosszat jelenti az belőle fakad alsóbb szinteken, de följebb, vagy ami tisztán Ő az tényleg maga a tökéletes jóság.

dec. 15. 19:37
 19/19 anonim ***** válasza:
A tökéletes jóság nem szenved.
dec. 16. 01:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!