Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mit kellene írnotok ahhoz,...

Mit kellene írnotok ahhoz, hogy megvilágosodjatok?

Figyelt kérdés

Mit kellene írnotok a komment szekcióba, hogy megvilágosodjatok?

Ezt a kérdést nem én kérdezem.

aug. 17. 06:44
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Nem vagyok megvilágosodott, de szerintme ez nem a kerdéstők vagy a válaszoktól fog függni, hanem tőled, hogy hoygan használod a tudatossagodat akármilyen kérdéssel vagy akármilyen válasszal ha szembekerülsz.

Én legalábbis eddigi ismereteim alapján erre jöttem rá.

Max nem így van. 🤷‍♀️

aug. 21. 12:23
 22/33 A kérdező kommentje:

Nem vagy megvilágosodott ... s ha van is gondolat vagy egy érzés ...

Az már nem a te érdemed, 21-es.

Az elme és a test, amit úgy gondolnál, hogy a tiéd ... biztos hogy a te érdemed ez az egész, ahogyan alakultak eddig a dolgok?

Talán te voltál az, aki megteremtette saját magát, te termékenyítetted meg magad ... s hogy végül elmondhasd: IGEN, EZ VAGY TE.

Ha esetleg mégsem ez vagy te, hanem a tudatosság, amit nem bélyegezel meg még tudatnak sem ... talán inkább az vagy te?

Mi volt közelebb hozzád ... amikor 4 éves voltál, az volt az igazi TE? Vagy az akit nevezhetnél most magadnak, vagy az, egyszerűen az az igazi TE, aki semmit sem tesz azzal, ahogyan a test és az elme hadonászni próbál, bizonygatva, hogy valami mégis csak az övé.

Melyik lehet az igazi TE? Akit magadnak vélsz?

Biztos, hogy te vagy az, aki az egész világot a saját kezébe veheti, s úgy élheti az életét, ahogy akarja? Biztos, te vagy az ?

Te semmit sem tudsz tenni, s kénytelen vagy egyszerűen csak megfigyelni a sorsát annak a testnek és elmének ... amióta a tudatosság megszületett létezni.

aug. 21. 12:32
 23/33 A kérdező kommentje:

Nem az én tisztem eldönteni, melyik válasz igaz, s melyik kérdés a helyes.

Ha valami el is dönti, az nem más lehet, mint a tudatosság.

Vajon miért van az, hogy az embereknek halvány gőzük sincs, milyen emberek is valójában Önnön maguk?

Azért, mert az én csupán egy illúzió. Egy egó tévképzelet, amit táplálni és táplálni kell, hogy minél inkább helyesebb, jobb, győztesebb, kedvesebb formában nyilvánulhasson meg.

aug. 21. 12:40
 24/33 anonim ***** válasza:

?????

Nem értem ezt a kioktatást de ok.

Most már hirtelen tudod mi meg ki a megvilágosodott?

Vagy arról szólt a kérdésed, hogy ki akar jönni pofonért?

"Nem vagy megvilágosodott ... s ha van is gondolat vagy egy érzés ...

Az már nem a te érdemed, 21-es."

Hol írtam én hogy az én érdemem? NEM egy örök érvényű univerzális és abszolút igazságot és dogmát írtam le, hanem amit és ahogy én tudom eddigi tapasztalatok alapján.

🤦‍♀️

Mindegy, jó vergődést!

aug. 21. 13:04
 25/33 A kérdező kommentje:

Én nem vergődök. :D

Ha úgy van, bármelyik pillanatban elvész az, ami itt történik.

A tanításokban ne keress békét, mert azt nem találsz!

Ameddig azt hiszed, hogy valahol békét találhatsz, sosem fogod megkapni.

Semmitől sem kaphatod meg azt, amire vágysz ... ez az a felismerés, amiről szó van. (megvilágosodáskor következik be)

aug. 21. 14:54
 26/33 A kérdező kommentje:

Bár ... bár ez kioktatás nem kioktatásképpen történt.

Persze, annak látható, ha valaki annak szeretné látni.

Lehettem volna kedves, de egy megvilágosodott embernek miért kéne kedvesnek lennie ?

Aki valóban Buddha, az semmire sincs tekintettel. Csak az esetben, ha a buddhista tanokat követi ... de minek követni a buddhista tanokat, ha erőfeszítést kíván?

Mindenki a maga útját járja. Senki sem állhat az útba, hogy megzavarhassa a forgalmat.

aug. 21. 15:02
 27/33 anonim ***** válasza:

18

"Csak azért gondoltok különbséget, mert semmit sem tudtok a megvilágosodásról."

Most már nincs kétségem arról, hogy a mi Kvantum Zolink váltott szakterületet. De lehet hogy a kvantumok világosították meg!

Jaj nekünk.... !!!

aug. 24. 04:44
 28/33 A kérdező kommentje:
Nincs kétséged? Na és ezt ki fogja elhinni? Álmodozol?
aug. 24. 14:29
 29/33 A kérdező kommentje:

Szóra sem méltó helyzet.

Semmi sem lett mondva a megvilágosodásról.

Mégis e nem tetszését erre egy 27-es itt játssza egy 4 éves gyerek szerepét. :D

De ez már csak ilyen, csak az lehet lúzer, aki nem lúzer.

A 27-es tudatosságának szintje, íme.

aug. 24. 14:36
 30/33 A kérdező kommentje:

27-es, ha egy Buddha kolostorban időznél, nagy pofont adnának az értelmi fogyatékos viselkedésedért, aminek a szerepét méltónak találod magadnak. Gázos. :D Ott az ilyenekre nagy pofont dobnak a mesterek.

Ha már semmit sem tudsz, minek játszod a nyomit?

Én semmit sem okoskodok, mégis okosnak próbálsz hinni engem. Talán irigyled azt, hogy nincs tudásom?

A megvilágosodás a nemtudásról szól ... ameddig a tudást keresed, tudatlan vagy.

S nem látom be, te tudatlan vagy-e. Mert akkor osztozkodnék az értelmi fogyatékosságodon.

Ez buddhaság ... ahol semmi sincs.

aug. 24. 16:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!