Ez a kísérlet mindenkinél így működik?Működik?
Masaru Emoto találta ki, hogy le kell főzni rizst.
Két egyforma tárolóedénybe kell tenni, az egyik tárolóedényre valami csúnyát írnak pl: gyűlöllek a másikra valami szépet pl: szeretlek szivecskét is rajzolni rá.
Állítólag amire a csúnyát írták előbb megpenészedik, megromlik, amire a szépet tovább eláll. Ez igaz?
Próbáld ki és megtudod :)
Minden szónak rezgése van
"Masaru Emoto találta ki, hogy le kell főzni rizst."
Ezt nem ő találta ki, évezredek óta főzik a rizst.
Ha ennyira kíváncsi vagy, főzz egy "kis" rizset, oszd el vagy 50 edénybe, s megtudod.
Spoiler: teljesen mindegy, hogy mit írsz rá.
Masaru Emoto állítása a rizzsel kapcsolatos kísérlettel tudományosan nem alátámasztott. Számos tudós és kutató cáfolta az állításait, és a kísérleteit nem tartják megbízhatónak.
A kísérlet alapvető hibái a következők:
1. Nincs kontrollcsoport: Emoto nem használt kontrollcsoportot a kísérletében, ami elengedhetetlen a tudományos kutatáshoz. Ez azt jelenti, hogy nem tudjuk összehasonlítani a "szeretett" és "gyűlölt" rizs viselkedését egy semleges kontrollmintával.
2. Szubjektív értékelés: Emoto maga értékelte a rizs állapotát, ami szubjektív és befolyásolhatja az eredményeket. Szükséges lenne objektív mérési módszereket alkalmazni a rizs romlásának értékeléséhez.
3. Nem reprodukálható: Más tudósok nem tudták reprodukálni Emoto eredményeit, ami arra utal, hogy a kísérlet nem megbízható.
Fontos megjegyezni, hogy a korreláció nem egyenlő az ok-okozati összefüggéssel. Csak azért, mert a "gyűlölt" rizs előbb megromlott, mint a "szeretett" rizs, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a negatív szavak okozták a romlást. Számos más tényező is befolyásolhatja az élelmiszerek romlását, mint például a hőmérséklet, a páratartalom és a baktériumok jelenléte.
Összefoglalva, Masaru Emoto állításai a rizzsel kapcsolatos kísérlettel nem megbízhatóak és tudományosan nem alátámasztottak. A kísérlet hibás módszertana és a nem reprodukálhatóság miatt nem szabad komolyan venni az eredményeit.
Ahelyett, hogy Emoto állításaira támaszkodnánk, fontos megbízható tudományos forrásokból tájékozódni az élelmiszerbiztonsággal és a romlással kapcsolatban.
"Masaru Emoto találta ki, hogy le kell főzni rizst."
Ma is hülyén halok meg!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!