Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mit tudtok az Őskáoszról?

Mit tudtok az Őskáoszról?

Figyelt kérdés

A Mazdaizmusban szerintem az Őskáoszt nevezik Angra Mainyu nak.

Valamint az egyiptomiak Ahrimánnak hívták.

Valamint állítólag Atlantisz azért süllyedt el, mert az Őskáosz teremtményei rávették az Atlantisziakat, hogy varázslataikkal, megnyissák a kaput az Őskáoszba.

Egy Mester a testén kívülről figyelte, hogy az Atlantisziak megnyitják a kaput az Ősi bajba. Azonnal mikor ezt meglátta, visszatért a testébe.Ezért megváltoztatták a bolygó keringési pályáját a világűrben, hogy a tengerek elnyeljék Atlantiszt és a kapu bezáruljon. Le van írva a Tabula Smaragdina ba.

Állítólag az Őskáosz teremtményei közöttünk járnak emberi formában.

Azt is leírják, hogy az Őskáosz elpusztíthatja a világmindenséget.

2023. szept. 7. 20:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%

Bocs, de ez szerintem az Idő Kereke plotja. Spoiler, de nem nagyon érdekel, mert az amazon sorozat amúgy is szar:

Ott nyit a szuper fejlett aes sedai civilizáció kaput a teremtő erő ellentettjének, amit később dark one-nak neveznek, ami meg akarja szünetetni a létezést.

Utána elszabadul a pokol és kitör a háború, a dark one rászabadítja az erejét a világra.

A férfi aes sedaiok meg akarják állítani azzal, hogy újra bezárják de a dark one megfertőzi a forrás (ott az a varázslat) azt a felét, ami a férfi lelkekhez kötődik, a férfi aes sedaiok ettől megőrülnek és az erejükkel előidézik a világtörést, ami soran civilizációkat nyel el a tenger és a föld. De végül sikerül bezárniuk.

A dark one teremtményei és hívei viszont a Kiválasztottakon kívül a világon maradnak, arra várva, hogy a dark one újra kiszabaduljon. Addig is bomlasztják az újraépült birodalmakat és a női aes sedaiokat.

https://www.youtube.com/watch?v=bCY-i1feaEo

2023. szept. 7. 20:52
 2/16 anonim ***** válasza:
71%
A gardrób szekrényemben megtekinthető.
2023. szept. 7. 20:53
 3/16 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy az Idő Kereke vett át dolgokat a Tabula Smaragdina ból.

A Tabula Smaragdina szerint a háború a Fény és Sötétség között időtlen idők óta folyik.

Azt is mondja, hogy vannak tiltott tudományok, amelyek azért tiltottak, mert az "anyaméhük az éj".

Sötétben járnak a Sötétség testvérei melynek sötétje nem az éj sötétje.

2023. szept. 7. 21:18
 4/16 Grimfox ***** válasza:
73%

Az őskáosz nem Angra Mainyu, és nem Ahriman. A két név ugyanazt az entitást takarja. Ahura Mazda kivetette magából a saját negatív aspektusát, ez lett Angra Mainyu, vagy Ahriman. Ahrimannak nem az egyiptomiak nevezték, és nem is az őskáoszt jelöli, hanem az antitézist, mindent, ami az isten ellentéte a teremtett világon belül. Egyiptomban talán Seth kap hasonló szerepet.

Az őskáosz a görög teremtéstörténet eleme, az első létező dolgot megelőző állapot. Mivel ebből született az első három isten, ezért abszolút destruktív sem lehet. Egyszerűen csak még nincsenek meg benne a teremtett világ törvényei. De a világ alapanyagául szolgál, amikor megregulázzák. Amiről te beszélsz, az nem káosz, hanem antitézis, az élet, gyarapodás, értelem, és hasonlók ellenpólusa. Ezek a tulajdonságok benne vannak minden élőlényben, de nem ennek a teremtményei. Az abszolút rombolás nem képes alkotni. Főleg nem életet. Angra Mainyu is csak megrontani, eltorzítani tudja azt, amit Ahura Mazda teremtett. A kereszténység innen vette az isten-sátán ellentétet, ami a korábbi héber hitvilágban teljesen eltérően nézett ki.

Nem tudom, te milyen smaragdtáblát olvastál, de az eredeti smaragdtábla 13 sorból áll, és nincs benne említés sem Ahrimanról, sem az Őskáoszról.

2023. szept. 7. 21:39
 5/16 anonim ***** válasza:
84%

A kérdező Michael Doreal smaragdtábláit olvasta el és nem az eredetit.

A kettő nem ugyanaz.

2023. szept. 7. 21:49
 6/16 A kérdező kommentje:

Doreal valóban sok kommentárt fűz hozzá a Smaragdtáblákhoz.

De én a kommentárjai nélkül szoktam olvasni.

2023. szept. 7. 21:58
 7/16 A kérdező kommentje:
Eddig azt hittem, hogy a Tabula Smaragdina az azt jelenti amit Doreal kommentározott.
2023. szept. 7. 22:05
 8/16 Grimfox ***** válasza:
73%
Dehogy. Az valószínűleg a saját költeménye. Az eredeti egy 13 pontos hermetikus irat, erősen szimbolikus nyelvezettel, ami miatt mágiában, alkímiában, és misztikában is értelmezhető.
2023. szept. 7. 22:10
 9/16 A kérdező kommentje:

Jó azért, hogy felvilágosítotok.

Mert Doreal Smargdtábláit össze kevertem a Tabula Smaragdinaval és hülyeséget írtam.

2023. szept. 7. 22:10
 10/16 A kérdező kommentje:
Az Atlantiszi Thoth smargdtábláit olvastam. Nem a 13 soros Tabula Smaragdinát.
2023. szept. 7. 22:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!