Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Léteznek boszorkányok?

Léteznek boszorkányok?

Figyelt kérdés

Nem feltétlen hiszek az ilyesmikben viszont nem is zárkózom el a létezésüktől.

Igazából volt régen olyan a családban(nem közeli ronkonnál és már nem is él olyan régi story) aki azt állította boszorkány. Azért kezdett mostanában jobban érdekelni a téma mert pár beszélgetésem előhozta mennyire sok boszorkányságnak vehető jel van a múltamban/jelenemben.

Pl:-Gyerekként mindig megtaláltam a mérgező növényeket és valahonnan tudtam hogy azok mérgezőek ez igaz a gyógynövényekre is

-Nagyon sokszor álmodom meg előre azt ami történni fog

-Az egyik vizsgámra semmit nem tanultam a legtöbb órán még csak bent sem voltam de megírtam 70%ra egy kis manifesztálás szerűség után amit tiktokon láttam a vizsgát pedig könnyűnek nem mondanám mert volt aki megbukott rajta pedig tanult rengeteget

-Az öcsém egy időben folytonos rémálmokkal küzdött. Olyasmiket álmodott hogy anyáék meghalnak. (Ezek azután kezdődtek nála hogy kint voltunk a temetőben)Olyan szintű volt ez nála hogy papot hívtunk a házhoz hogy szentelje meg de semmit nem segített és csak teltek a napok. Egyik este megelégeltem és már igazán ki voltak az idegeim attól hogy szenved ezért szégyen vagy nem de magamban beszéltem "Bármi is szórakozik az öcsémmel esténként tegye inkább velem ha annyira bátor" Nem pont így de hasonlóan fogalmaztam. Azon a napon az öcsém végre először nem álmodott semmi rosszat ellenben én attól a naptól kezdve folyamatosan megálmodtam a halálát neki és még egy olyan rokonomnak aki nagyon közel áll hozzám. (Brutális módon pedig én még a horror filmeken is mosolygok mikor mások megugranak)Nem tudtam aludni és olyan szinten kihatott már rám hogy anyám pszicholóushoz szeretett volna vinni.Ez nagyon sokáig tartott míg egyszer csak úgy magától abba is maradt. Azután történt hogy először gondoltam erre a butaságra hogy én akár boszorkány is lehetek. (Összefüggés nyilván nincsen)

-Nagyon sokszor volt kiskoromban hogy olyanoknak akik nem tudták hogy terhesek én előre megmontam

-Anyám egyszer terhes volt de nem tudott róla én ezt elmondtam neki és azt is hozzá tettem hogy ne örüljön neki mert el fog vételi ez pedig így is lett

-A legtöbb dolgot valahogyan megérzem előre vagy úgy mondom ki hogy nem is tudtam hogy én tudom a választ

-Egyik reggel azt mondtam bárcsak karanténba menne az osztályom és azután a tanárnő rögtön haza is küldött mindenkit mert felhívták hogy koronás az egyik osztálytársunk

Sok dolog van még viszont ennyi jutott eszembe. A lényeg hogy folyamatosan úgy érzem (bár lehet csak énközpontú vagyok)hogy picit többre hivatott vagyok. Nem tudom hogyha valóban igaz lenne áldás vagy átok lenne inkább viszont hajt a tudás vágy. Utána is olvastam de semmi hasznosat nem találok. Nem tudom mit várok ettől valószínű páran lehülyéznek majd csak xd

2023. aug. 18. 00:42
1 2
 11/20 Mendy98 ***** válasza:
76%
Tényleg vannak képességeid, de sajnos Gyakorin egyre kevésbé éri meg az ilyen kérdéseket feltenni mert a sok troll és rosszindulatú nem normális akik nem hisznek benne de ide jönne pattognu, elrontják az egész rovatot.
2023. aug. 22. 01:46
 12/20 anonim ***** válasza:
60%

Gondolj bele, hogy a történelembe bele van írva, hogy a keresztények kiírtották a boszorkányokat....100% h valakik megúszták és 100%, hogy vannak leszármazottak.

Mi is jelent, hogy boszorkány?

Ért a gyógyfüvekhez? A numerológiához? Asztrológiához? Spiritualitáshoz?

Na és ezek amúgy olyan rossz dolgok?

Gyűlölöm a keresztény vallást ezért is, mert ilyen embereket vett el a világtól akiknek különleges tudás volt a hatalmukban.

Mai napig benne van a biblibában, hogy egy kereszténynek meg kell ölnie a látókat.

Gondolj bele, hogy az ősi népeknek nem kellett sem távcső sem űrhajó, hogy pontosan tudják hogyan állnak a csillagok és mit jelentenek, saját naptáruk volt és a természetből szedték a gyógyszert....😒

2023. aug. 22. 06:19
 13/20 anonim ***** válasza:
45%

Hidd el nekem a kereszténység egy darab xar. Persze persze segít embereknek a "hittel" meg minden "csak emiatt élnek" jah szép és jó HA csak a csinos felszínt nézed és csak a szép tanításokat nézed...senki nem veszi észre, hogy minden xarért jahvecska megölné a híveket! Rengeteg ember/állat áldozat van a biblibában....ez senkit sem érdekel??? Legalább 100 olyan dolog ahol kijelenti, hogy ő már pedig éhinséget, kárt okoz minden embernek ha nem nem csicskulsz be neki és nem teszed amit mond!

Milyen isten ez? Ez nem isten!

Nem a kereszténység az ősi vallás, az csak átverés és marketing.

[link]

Azt mondják, hogy Sátán az igaz Isten és a Démonok. Nézz utána a Daemon szó ISTENT jelent. Sátán soha nem tett rosszat és soha nem ölt meg senkit.

Csak a rosszat terjesztik róla...meg lehet nézni hogyan is néznek ki a bibliai angyalok hát nem azt fogod látni amit hiszel. Egy ember szárnyakkal....kész röhej. Undorítóan néznek ki valójában az angyalok és azért kűzdenek/zaklatnak, hogy nehogy a jó útra tévedj majdnem biztos vagyok benne, hogy ők a felelősek a legtöbb rossz dologért amik történtek veletek. Ezek nem átlagos rossz dolgok egyébként....

2023. aug. 22. 06:33
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

13-ast úgy tűnik vallásos traumák érték a kereszténység felől úgy tűnik. Amit meg tudok érteni tényleg. De végtére is ugyanazt a fekete-fehér gondolkodást kapta mint amit a keresztény társadalom belevert. Nincs olyan hogy nagybetűs IGAZ út. A sátán koncepciót és a különböző kultúrák démonizálását a kereszténység kezdte azért hogy minnél több embert hajtsanak a saját vallásuk alá.

Az angyalok "valódi" kinézete azért "undorító" egyes embereknek mert az emberi forma az ami a legmagasabb számunkra, és logikus hogy egy felsőbbrendű entitás abszolút ne hasonlítson ránk. Nem attól lesz egy entitás rosszindulatú vagy ártó szándékú ahogyan kinéz, ezt megtanulhattuk volna már. Lehet próbálkozni angyalokkal, de egyes beszámolók szerint szeretnek tök máshogyan értelmezni dolgokat, a saját javukra fordítva dolgokat.

De azt is szem előtt kell tartani hogy olyan éteri entitások amik sosem voltak emberek, soha nem is fognak emberi logikával gondolkodni.

A másik: a görög DAIMÓN szó nem istent jelent, hanem egy magasabb rendű entitás CSOPORTOT mint a szellemek. Ezek lehetnek alvilágiak és mennyeiek (ne a keresztény mennyekre gondolj hiszen a görög politeizmusnak köze nem volt akkoriban a kereszténységhez) pl. A szatírok id DAIMÓN-ok voltak, de Pán isten aki szintén szatír volt már nem daimón volt hanem isten.

Teljesen megértem és aláírom hogy hogy a keresztény isten azok alapján amiket megkövetel és tett nem önzetlenül szerető istenre engednek következtetni, hanem egy féltékeny és invazív hadistenre.

2023. aug. 22. 08:54
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! A mai okkult értelemben használt boszorkány szó nem "különleges" képességekkel rendelkező embert jelent, hanem olyasvalakit aki mágiát és divinálást gyakorol, ÉS emellett boszorkánynak vallja magát. De ezt nem CSAK a boszorkányok használják, hanem okkultisták, druidák és bizonyos vallások papjai és papnői is. Senki nem lesz születéséből adódóan boszorkány, vagy családi vonalának köszönhetően különleges. Ezeket a képességeket lehet fejleszteni, van akinek rövidebb idő, van akinek kevesebb. Bárki lehet boszorkány aki gyakorolja a craftját és fejlődik benne.
2023. aug. 22. 08:59
 16/20 Mendy98 ***** válasza:

13. Az égvilágon semmi köze a boszorkányságnak a sátánhoz meg ilyeneknek. Égnek áll a hajam mikor ezt állítják.

Persze nem 1 fajta boszorkányság létezik, de az alap, a pogány, a "wicca" nem dolgozik démonokkal, a sátánizmust, (bár abból is több fajta van.) meg főleg ne keverjük a boszorkánysággal.

15. De, lehet családi vonalon is képességeket örökölni, viszont vallási értelemben vett boszorkány tényleg nem lesz tőle az ember.

Fejlődni mondjuk én is szeretnék, csak nem pontosan tudom, h h is álljak neki.

2023. aug. 22. 21:31
 17/20 anonim ***** válasza:

15 és 14 vagyok. Egy szóval nem mondtam hogy nem lehet képességeket örökölni, én azt mondom hogy nem a képességektől lesz valaki boszorkány, hanem attól hogy gyakorolja a mágiát ÉS boszorkánynak vallja magát.

Egyébként a pogányság nem egyenlő a wiccával, a wicca csak egy pogány vallás. Ahogy egy boszorkány sem feltétlenül wicca. Lehet valaki thelemita druida, vagy ellektikus stb aki boszorkánynak vallja magát. DE önmagában a boszorkány nem egy kőbevésett gyűjtőfogalom a mágiát gyakorló vallással rendelkező személyekre, vagy azokra akiknek bejöttek dolgok az életben.

2023. aug. 22. 22:34
 18/20 Mendy98 ***** válasza:

Én meg egy szóval nem írtam, h a pogány és a wicca ugyan az.

Pont azt írtam, h több fajta boszorkányság is létezik....

Konkrétan arra oktatsz ki, amit pontosan azt írtam, mit a legutóbbi válaszodban te.

Ahogy azt sem írtam, h az összes mágiát gyakorló Boszorkány lenne.

2023. aug. 22. 22:58
 19/20 anonim válasza:
100%

Szerintem ettől még nem vagy boszorkány....De mindent neked kell kipuhatolnod!

Ezt senki nem mondhatja meg látatlanban rólad.

2023. aug. 24. 15:52
 20/20 Justice80 válasza:
Sógorom felesége !! Hogy száradjon ki idő előtt 🙏
okt. 15. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!