Ez rosszat vonzhat az ismerősömre ?
Szerencsétlen férfi évek alatt mindenét élveszítette,mert akikben bízott,akiket szeretett,azok cserbenhagyták,átverték,lelkileg összetörték.
Csodáltam, hogy eddig csendben tűrt, de ma azt mondta nekem :
" Mindenkinek,aki a könnyeimen,kihasználásomon át lett boldog és vett el mindenem,ők mindent a legutolsó betűig úgy kapjanak vissza az életben "..
Nem tudom,hogy ez hogy jött neki, sosem mondott ilyet, de nagyon el van keseredve.
Átok ez amit mondott? Lehet rá nézve valami következménye ?
Ha sokáig mérgezi őt ez a gondolkodás, akkor igen. Pszichésen ez ugyanúgy gyengíti, mint az, amit mások tettek vele.
Egy ilyen kívánság még nem szül átkot, kivált nem ennyi emberre. Ettől persze még nem lesz egészségesebb ilyeneket gondolni, így érezni. Még akkor sem, ha jogosan érzi.
Én a helyében és a magam helyében is inkább azon gondokodnék hogy hogy lehet ezt a kívánságot valósággá alakítani vagy konkrétan átkozni.
Mivel én is úgy érzem mintha el lennék, így a nekem ártók is megérdemlik hogy el legyenek.
Nem fog vele semmi rossz történni. Teljesen természetes az, ha éppen az események vagy egyéb okok miatt gyűlölünk vagy utálunk valakit, ezt érdemes kiadni magunkból. Hosszútávon borzalmasan visszaüt ez a "Szeressük az ellenségeinket" gondolkodásmód, ahogy a saját érzelmeink eltemetése is. Nem kell őket szeretni, ahogy senkit sem. És teljesen egészséges kifejezni az érzelmeinket, ha nem tesszük akkor egyszer úgy is utat tör magának, és nem túl szerencsés módokon.
Nem vont átkot senkire, és baja sem lesz tőle. Idővel túl fogja magát tenni az eseményeken, lehet hosszú időbe fog telni, de nem fog örökké tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!