Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért látok olyan embereket...

Miért látok olyan embereket akik nagyon hasonlítanak egy ismerősömre, aki már nincs köztünk?

Figyelt kérdés

Majdnem 1 éve van, hogy meghalt.

Nem szokott gyakran eszembe jutni az egész, mondjuk 1 vagy 2 hónapban egyszer. Akkor is kicsit szomorkodok, hogy "szegény, hát neki eddig tartott", aztán folytatok mindent. Tehát úgy gondolom, hogy továbbléptem.

Viszont már másodszor találkozok olyan valakivel, aki a megszólalásig ugyanúgy néz ki, mint ő. Elsőre egy kollégámmal voltam így, a héten pedig a metrón láttam valakit. Nem csak külsőre van ez a hasonlóság, a kisugárzása is olyan egy az egyben, hogy talán emiatt van olyan érzésem, hogy ez valami jel, mert ilyen nincs, hogy 2 teljesen idegen ember ennyire hasonlítson. Valószínűleg emiatt van, hogy valahol idegesít is ez az egész, mert nem értem, hogy most mi van, mit kéne észrevennem, vagy hogy miért van? Annyira egyértelmű, hogy egyik se volt véletlen a 2 közül...

Mi lehet ez?

2023. jan. 25. 16:45
 1/1 anonim ***** válasza:
71%

Talán ez ilyen tudatalatti nosztalgia.

Velem is történt már sokszor hasonló. Anyu 2014-ben halt meg ésvazóta sokszor előfordult, hogy őrá nagyon hasonlító nénit láttam biciklizni, menni valahová. Távolabbról kb ugyan olyan volt és ez jó érzés volt, kicsit direkt rá is játszottam, beképzeltem, hogy ő az, és sétálunk egymas felé. Pár pillanatra visszaadott valamit az ilyen találkozás. Talán hasonlóról lehet szó nálad is.

2023. jan. 25. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!