Egymilliárd ember elhiszi és állítja: boszorkányok
márpedig vannak. Meglepett ez az információ?
Figyelt kérdés
Sokféle boszorkányban, démonban és különféle természetfeletti lényekben hittek az emberek a középkorban. Azóta eltelt sok száz év, rengeteget fejlődött a tudomány, azonban úgy tűnik, még mindig vannak, akik hisznek a boszorkányok erejében. Ráadásul nem is kevesen.
Én hiszek, hiszen én is az vagyok:-D Nem nem végeztem tanfolyamot, kicsi korom óta képes vagyok dolgokra, ahogy anyukám és nagymamám is.
2022. dec. 4. 06:18
13/15 NTBS válasza:
Az ő dolguk. Nem foglalkozom velük.
2022. dec. 4. 13:22
14/15 anonim válasza:
Amit kicsit tévesnek érzek, az az, hogy a 140,000 résztvevővel végzett felmérés eredményét rávetítették a Föld egész népességére, legyen mondjuk 7 milliárd (mert 15 évvel ezelőtt kezdték). Szóval kb a populáció 0,002%-ának véleményéből levonni hogy 1 milliárdan hisznek a boszorkányokban, az azért nem igazán tényszerű. Ráadásul írja is, hogy Afrikában a megkérdezettek 90%-a hisz a boszorkányokban, más országokban csak egy-két százalék. Amit Afrikában boszorkánynak mondanak, az teljesen más, mint amire egy német vagy egy magyar fog gondolni, ha a boszorkány szót hallja. Az afrikaiaknál ma is a kultúra része a boszorkányhit és sokan aktívan ténykednek ezen a területen. Szóval vajon megfelelően súlyozták az eredményeket ezt ismerve? Vannak kétségeim, de azért érdekes téma.
2022. dec. 4. 15:19
15/15 anonim válasza:
Egyrészt, a cikkben "boszorkány" allat a csapásmagyarázó rendszer részét értik:
"bizonyos emberek olyan átkokat vagy varázslatokat szórhatnak, amelyek rossz dolgokat okozhatnak valakinek”.
Másrészt a mai boszorkányság egy spirituális, mágikus gyakorlatott takar (nem azt hogy ilyen-olyan képpesége van az embernek). A gyakorlatokat meg ugyebár megtanuljuk, nem vele születünk. Régen se gondolták azt hogy a boszorkány valami képpeségekkel született valaki, hanem azt hogy a boszorkány attól lett boszorkány, hogy a mesterségét valahonann, valakitől tanulta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!