Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Triquetrarol tudnátok mesélni?

Triquetrarol tudnátok mesélni?

Figyelt kérdés
Azt meséljétek amit ti tudok róla ahelyett hogy be másoltok valamit egy cikkből mert azt már valószínűleg elolvastam

2022. jan. 29. 19:09
 1/6 Grimfox ***** válasza:
95%
Jelenleg a szentháromságot jelképezi a kelta keresztények között. Hasonló jelentése volt, csak más vallási körítéssel a kereszténység előtt. Általában védő amulettként hordták, vagy festették fel tárgyakra(pl pajzsra). Az egyedi rajzolata miatt(az alul-felül átbújós volnalak) folytonosságot, és egyfajta körforgást is jelöl. Sajnos a kelta hitvilágból kevés maradt fent, hogy a teljes szimbolikáját ismerni lehessen. Mivel csomó jellegű, ezért védő hatása van, emellett a hármas szám szimbolikája ad még neki jelentést. A kultúrafüggő jelentést meg jobbra csak találgatjuk.
2022. jan. 29. 19:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Gyerekkoromban láttam meg a csillárunkon és mivel tetszett párszor suliban rajzolgattam is a füzetembe. Ma böngészés közben szembe jött velem gondoltam jobban utána nézek mi is ez
2022. jan. 29. 19:18
 3/6 Grimfox ***** válasza:
90%
Elég népszerű motívum ezoterikus, és vallási körökön kívül is. Sok helyen használják a dizájnt, más kelta csomómotívumokkal együtt.
2022. jan. 29. 19:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor pl egy ilyen nyakláncot nyugodtan hordhatok?
2022. jan. 29. 19:42
 5/6 Grimfox ***** válasza:
100%
Igen, minden aggodalom nélkül.
2022. jan. 29. 19:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen^-^
2022. jan. 29. 19:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!