Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Ha melegként alapból démonimád...

Ha melegként alapból démonimádónak számítok az ősi vallások szerint, akkor ez mit jelent?

Figyelt kérdés

Ebből van valami hasznom vagy hátrányom kozmikus értelemben? Vagy csak imádom a létezésemmel, passzívan a démonokat?

Ilyen esetben hordhatom a régi vallások jelképeit? Pl. Mjölnir medált? Azt olvastam, hogy az "életerőt" jelképezi és ha csak placebo is, de néha bátrabbnak érzem magam tőle.

Ugyanakkor nem lenne jó, ha Thor lecsapna, mert démonimádó vagyok. Illetve fordítva sem lenne jó, ha a démonok azt hiszik imádom őket és akkor meglátják a nyakláncom.

Mit tehetek és mit nem?

2021. júl. 14. 21:53
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nyomtam zöldet, mert látom erre járt a lepontozó manó.
2021. júl. 15. 13:32
 12/19 Grimfox ***** válasza:
100%

A lepontozós az, aki démonokat imád...

Amúgy nem feltétlen kell odáig elmenni, hogy saját vallást alakíts ki magadnak. Abban viszont igazad van, hogy az összeegyeztethető dolgokat lehet ötvözni egy saját világképben. És egy ilyen világképben nem feltétlen előnyös, ha eleve bűnösnek, vagy gonosznak állítod be magad. Megteszik ezt mások helyetted, nem kell még neked is ezen gondolkodni.

2021. júl. 15. 13:39
 13/19 Raechter ***** válasza:
100%

10* re egy válasz

Az nem lehet, hogy ott mélyen a legősibb Hun pogányságot keresed, aminek szépen letörölték a létezését a mostani mű f@szomvallások, amit pont erre alakítottak ki? Egyébként a mjölnir egy nagyon erős védő “szimbólum” viszont nem fog semmijót hozni ha nem ahoz az istenséghez tartozol, mivel régebben az ellenség ellen használták. Na most te honnan tudod, hogy nem te vagy az ellenség és hogy 1000-1500 éve nem ugyanúgy Hun ként kaszaboltad őket? Az ilyen jelek nem proccolnak ellenséggel. Mindig nevetek ha a gyengeelmék boszorkány vagy öregfuthark tetkókat varratnak magukra mert az menő. Ez kb ugyanilyen lenne.

2021. júl. 16. 11:10
 14/19 A kérdező kommentje:

Én úgy gondoltam, hogy Thor kalapácsa univerzális jelkép. Heraklésznak egy kőbunkó fegyvere volt, azt hallottam, hogy ennek egy módosítása csak a kalapács. De ugyanazt jelképezi a "hősnél", egy összezúzó fegyver. Ha két ennyire eltérő kultúránál megvan, akkor ez valamennyire indoeurópai eredetet sejtet.

Ellenség lennék? Azért 1500 év után már rendesen elkeveredett mindenki mindenkivel. Mi van akkor, ha egy hun összejött egy germánnal és ők a családom ősei. Akkor kihez tartozok? Ezt komolyan kérdezem.

Még nem mertem Ancestry tesztet csináltatni, de nem hittem, hogy ez is számítana.

Szerintem az elképzelések többsége egy tőről fakad. Mert nagyon régen az őseink, mindannyiunk ősei egymás közelében éltek és aztán szétszéledtek Afrikából és a történetek módosultak. Ezért nem tartom akkora bűnnek azt sem, hogy én is kialakítom a saját hitrendszerem, mert miden ember/nép ezt csinálta az évezredek alatt.

A hunok sem lehetnek akkor annyira mások, de bevallom keveset tudok róluk. Inkább a mitológiák érdekeltek és mivel a hunokról ilyen szempontból nem sokat tudni, eléggé kimaradtak. A tengrizmus lenne?

xD Amúgy most belenéztem Edward Gibbon könyvébe, aki habár régen élt és ez látszik is a könyvén, de hatalmas, hogy a hunok is démonok bizonyos emberek szerint.

"Szkítia boszorkányai, akik piszkos és gyilkos üzelmeik miatt kiűzettek a társadalomból, a pusztaságban közösültek pokolbéli szellemekkel, s a hunok voltak eme utálatos közösülés sarjadékai."

Nincs menekvés a démon imádat elől. :)

Csak viccelek persze.

2021. júl. 16. 12:17
 15/19 Grimfox ***** válasza:
100%
Thor, és Heracles alakja nem alkot párt, mivel a teljes szerepkörük is eltért. Thor kalapácsa egy mágikus fegyver volt, amit a törpék kovácsoltak neki, változott a mérete, súlya, visszatért a gazdája kezébe, és mennydörgést okozott. Herakles a nemeai oroszlán ellen használta a bunkót, mert az oroszlán bőrén nem fogott a nyíl, lándzsa, kard, balta, sem semmi szúró, vágó fegyver. Mindketten erősek voltak, de Thor esetén nem az erőn volt a hangsúly. Thor a fő istenségek körében ült, míg Heracles csak félisten volt, és később emelték isteni rangra, de a szerepe ekkor sem került közelebb Thor-éhoz. Thor kalapácsa nem univerzális jelkép, legalább is nem mint a hős fegyvere. Inkább mint a mennydörgés szimbóluma. A hősök fegyvere általában kard, vagy szablya. De Thor nem hős volt, hanem isten. A görög hősök többségének is kardja, vagy lándzsája van. Férfias, fallikus, hatalom jelképek.
2021. júl. 16. 13:18
 16/19 Raechter ***** válasza:
22%
Nekünk van(volt amig nem b@szták tönkre) egy koronánk, amit ha a vezér viselt megértette a mindenséget és maga Istennel tudott szóba elegyedni. Mért lenne thor pörölye közelebb hozzád, mint a sajátunk, ami még mindig itt a Földön? Egyébként nem Afrika hanem Atlantisz. Mi onnan jöttünk. Azelőtt pedig egy másik Helyről ahol csak mi vagyunk, és bevan népesítve a bolygó.
2021. júl. 16. 23:46
 17/19 Raechter ***** válasza:
49%
Elírtam is meg nem is. Atlantisz > Ataisz.
2021. júl. 16. 23:47
 18/19 anonim válasza:
100%

Jó pár nap távlatából ugyan, de beugrok én is. :D

Gyakorlatilag ateista vagyok, "hiszek" a tudományban - ugyanakkor a reinkarnációban és az ezotéria egyes területeiben is. Ha nem tartozol vallási csoporthoz, te magad állítod fel a szabályaid. Végső soron úgy az erkölcsi-etikai kódexed is magad alakítod ki. Személy szerint a monoteista vallásokért sosem voltam oda, a kereszténység egyenesen taszít, bár vannak számomra érdekes részei. Nem nevezném magam wiccának, mert nem követem a tanokat, de talán ahhoz hasonlóan szedtem össze magam is a nekem fontos eszményeket és alkottam belőle valami újat. Amiben te hinni akarsz, szeretnél, abban higgy. Ez szerintem végső soron fejben dől el. :)

Melegként nem vagy démonimádó szerintem sem, legfeljebb bűnös, bár ez értelmezés kérdése valóban.

A germán mitológiakör egyébként amennyire tudom megengedő ezzel, Thor maga menyasszonyi ruhába öltözött, Loki kancává változott, Odin pedig a női oldalát vette elő hogy a mágiát megtanulja - ami a vikingeknél női erő.

Egyiptom szintúgy, Szét és Hórusz például szeretők voltak. Görögök is támogatták az ilyesmit, mert a nő-férfi nem volt teljesen egyenjogú és úgy rémlik azt minősítették valódi, tiszta szerelemnek ami azonos nemek között jött létre.

Persze most csak fejből beszéltem, a tudásom megkopott/hiányos, beszélhetek hülyeséget. :D

~ Egyébként nekem is van egy Mjölnir medálom, az alkarom meg egy vegvísir díszíti, eddig Thor nem csapott fejbe! :D

2021. júl. 22. 11:36
 19/19 anonim ***** válasza:
53%
Nem számítasz annak, semmiféle vallás szerint. Te be vagy baszva?
2021. aug. 1. 11:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!