Jogosan gondolom azt, hogy aki mágiákban hisz, az nem teljesen normális?
valamimt a sámánok, vajákok, witcherek, indianok stb.azok mind inkább spirituális rítusok alapjan valamint gyógynövény s egyéb tudománnyal hozható össze.
a boszik, varázslók, mágusok inkább okkultisták.
azonban a varázsló inkább csaló, illuzionista, bűvész. olvassatok csak utánna.
misztikus pap, papnő. régen volt, de mára nincsen.
ők a spiritualitás, paranormalitást, mágiát azaz okkultizmust az egészségesebb iranyba terelő felhasználó. vagy hozzákapcsolja valamilyen valládhoz, vagy nem.
én azokat a papokat ( akár keresztény, akár az isten háta mögötti busman vallású) egyéneket akik tudnak auratisztítászól kezdve a démonűzésig. ez a magasabb fejlettségi szint. mára nincsenek ilyenek. vannak oldalak ahol tök normalisan írnak h ingyen ördögöt, szellemeket űznek s nem vallják magukat misztikus papnak, de előfordul h tévesen mágusnak írják le magukat. de vannak pénzhajhászok is.
Mit értesz normális alatt?
Tudtommal az a normális ha senki se normális.
Mindenkinek van heppje és stikje.
A mágia még sok esetben nem is varázslat. csak meg nem értett, laikus szemmel csoda számba menő tett.
Ehhez legközelebb áll a bűvésztrükk, csak addig varázslat amíg nem ismered a hogyant.
Ez így van a többivel is.
nem tudom jobban, pont ezért néztem rá jobban utánna. csak sok könyvet olvastam s a neten is utánna olvasgattam.
ha kikeresitek s elolvassátok külön a dolgokat akkor ti is kb. ezeket vennétek észre.
más a paranormalitás, más a spiritualitas, más a hermetika stb. s ezeken belül is iszonyú sokminden van.
de az tény h mindezek tudása hiányában az emberek maguk alkotnak ki valamiféle képet, körülírást, fogalmat stb.
a varázsló is kezdetben illuzionalistát, bűvészt jelölt s később jellemezték fiú boszorkánynak vagy férfi mágushoz hasonló alacsonyabb rendű mágiával foglalkozót.
de ha van fogalmatok a dolgojról, legalább tudjátok h mi micsoda. választhattok irányt s azon belül érdeklődési kört s jobb is megfigyelni h ki miben jó vagy van tehetsége vagy van hiánya.
pl: testkilépés az spirituális.
lebegés, repülés az paranormális,
távolba iranyítás - fekete hipnózis na az mar okkult, mágikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!