Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Jogosan gondolom azt, hogy...

Jogosan gondolom azt, hogy aki mágiákban hisz, az nem teljesen normális?

Figyelt kérdés

2021. máj. 9. 11:11
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%
#9 ahogy írtam személyes tapasztalat, számomra ez a legmeggyőzőbb bizonyíték. Nem érdekel ki mit beszél vagy gondol, lepontoz felpontoz, léteznek ezek a dolgok, ez van.
2021. máj. 9. 13:11
 12/27 anonim ***** válasza:
60%

Teljesen jogosan gondolod, aki a mágiában hisz, az nem teljesen normális :D

Én vagyok rá az élő példa :D

De picit komolyabban: (És bocsánat, hogy a hetes helyett válaszolok.)

Sok kisérlet leírását találhatod meg ha érdekel a téma, de a legjobb, ha saját magad végzel ilyen kisérleteket.

Az egyik legegyszerűbb: kérd meg néhány (5-10) barátodat, ismerősödet, hogy álljanak sorban neked háttal néhány méterre.

Mondd nekik, hogy kb. fél percig egyiküket merőn nézni fogod.

Amikor letelt az idő, kérdezd meg, hogy melyikük érezte úgy, hogy pont őt nézed.

Végezd el ezt tízszer-hússzor, aztán hasonlítsd össze a kapott eredményeket a statisztikai valószínűséggel.

És végül magyarázd meg az eredményt :)

2021. máj. 9. 13:15
 13/27 A kérdező kommentje:

#12 Ha azt akarod érezni, hogy néznek, akkor úgy fogod érezni. Ilyen az agyad.

Tegyük fel, hogy mégis van ilyen: És ha ketten, vagy hárman mondják, hogy így érezték?

2021. máj. 9. 13:21
 14/27 SZücsöm ***** válasza:
79%

9 Az a baj hogy ezeket magadnak kell bizonyítani csak úgy lehetsz benne biztos. Most leírhatom neked (le is írom) hogy én lényegében dacból kezdtem el foglalkozni a chi-vel és a "telekinézissel" is(mert nem hittem bennük és be akartam bizonyítani magamnak hogy ilyen nincs). Mint ahogy írtam valóban lehet tapasztalni/érezni valamit a "chi-s gyakorlatokkal" az hogy ezt miért nem tartom placebo hatásnak azt egy picit hosszabb lenne leírni.

A 7 es "telekinéziséről" meg annyit hogy az nekem a chi magamnak való bizonyítására a 2. fok. Tudok e hatni a külvilágra az energiával.

És itt megint csak azt kellett tapasztalnom hogy idővel (kb 2-3 hónap) folyamatossá vált a psiwheel mozgása(nem forog körbe de "erőteljesen" remeg). Elején meg se mozdult, pár hét múlva néha megmozdult 2-3 hónap elteltével már minden alkalommal mozog. Semmi nem változott ugyan úgy maszkban,zárt ablakoknál végzem a próbálkozást egy a lényeg hogy kíváncsi voltam és nem adtam fel. De MÉG itt sem sikerült biztosra mennem mert körbeforogni még mindig nem akar burával pedig meg se mozdul. (Bár erre is van egy elméletem hogy miért nem.)

Amúgy 7 es saját tapasztalatról beszélt nem bizonyítékról. Viszont fenn áll a kérdés mit fogadsz el bizonyítéknak?

Kutatás van az adott témákban. Állítólagos chi használónál pl kimutatták hogy ott ahova gyűjtötte az energiát elkezdett melegedni a teste és a bőre elektromos ellenállása is megváltozott. Magát az energiát viszont nem voltak képesek mérni.

A telepátiáról is van kutatás aminek az eredménye azt mutatta ki hogy létezik a jelenség. Leonid Vasiliev azt akarta bizonyítani hogy szimplán valamiféle agyhullámokról/elektromosságról van szó. Viszont mivel a két vizsgált alany (hipnotizőr és hipnotizált) a kutatás során két külön faraday kalitkába került és szép lassan egyre nagyobb távolságra helyezték őket egymástól (több száz kilométer) Vasiliev-ék arra jutottak hogy fogalmuk sincs hogyan működik a dolog de azt nem voltak hajlandóak elfogadni hogy természetfeletti a jelenség.

Ugyan így léteznek olyan kutatások amik azt mutatták ki hogy a telekinézis jelensége valószínűleg létezik. De mérni már megint csak nem tudtak semmit csak az eredmények és a statisztikai adatok feltételezték azt hogy nem csak véletlenről van szó.

2021. máj. 9. 13:28
 15/27 anonim ***** válasza:
65%
Nekem az beteg aki a materializmusban hisz és ateista hívő. Ami nem te vagy, arról is azt gondolsz amit akarsz. Ha te lenézed azt aki nem azt követi amit te, ez van.
2021. máj. 9. 15:31
 16/27 anonim ***** válasza:
70%
Jogosan gondolom, hogy ennyire sértő és primitív kérdést tesz az nem egészen normális és nincs semmi jó modora?
2021. máj. 9. 19:07
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenki abban hisz, amiben a saját tapasztalatai alapján hinni képes vagy hinni szeretne. Ebben a kérdésben nem igazán van olyan, hogy normális vagy nem normális, mivel mindenkinek teljesen más élettapasztalatai és gondolkodásmódja van. Az a baj ezzel a fogalommal, hogy "nem normális", hogy az emberek hajlamosak arra használni, amikor valaki valamit máshogy lát vagy máshogy csinál, mint ők maguk. De a valóság nem ebből a két kategóriából áll, rengetegféle ember van, és mindenkinek az a természetes, vagy ha úgy tetszik, normális, amit a saját környezetében vagy a saját bőrén megtapasztal. Egyszerűbben megfogalmazva milliónyi különféle normális létezik. Nagyjából ugyanannyi értelme van a sajátodtól eltérő hitekben abnormalitást keresni, mint abban, ha valaki például másmilyen ételeket szeret, mint te.
2021. máj. 9. 20:19
 18/27 anonim ***** válasza:
64%

Jogod van nem normálisnak tartani ezeket az embereket, és érthető is a részedről ez a következtetés, ha te sem nem tapasztaltál olyan jelenséget, amit te a "mágia" kategóriába sorolsz, se a saját világképeddel, hitrendszereddel nem fér össze.

Az más kérdés, hogy igazad van-e.

Én is láttam, tapasztaltam meg a 7. hozzászóló által felsorolt jelenségeket. Láttam olyan gyógyulásokat energiagyógyászati kezelés hatására, ami a mai orvostudomány álláspontja szerint a "lehetetlen" kategória. A saját szememmel láttam olyat, hogy valaki sok évnyi őselemi meditáció és kitartó gyakorlás után olyan szinten képes a tudatával hatni a fizikai valóságra, hogy teljesen szélcsendes időben olyan kavargó szelet idézett elő pár percre, ami forgószélszerűen felkapta körülöttünk a fűből a lehullott száraz faleveleket. A saját tanítóm egyik legtehetségesebb tanítványát láttam olyan energiagömböt létrehozni, amit egy sima telefonnal úgy le lehetett fotózni, hogy a képen egy teniszlabda méretű, teljesen szabályos, kompakt gömbnek látszott, mintha egy hófehér márványgolyót fényképeztek volna le a füvön.

Használok olyan terápiákat, módszereket, amiben sok más ember szerint nem normális hinni. Nem tudok ezért még csak neheztelni sem, nem vált ki belőlem rossz érzést. Megértem és elfogadom, hogy nem fér össze az ő hitükkel, világképükkel, nekem meg nem az számít, hogy más mit gondol, normálisnak tart-e vagy sem, hanem az, hogy a saját tapasztalatom szerint valami működik-e vagy sem, és jobbá teszi-e az életemet és másokét.

Szerintem sok bölcsesség van Szent Ágostonnak abban a mondásában, miszerint "A csodák nem a természetnek mondanak ellent, hanem csak annak, amit ma a természetről tudunk".

2021. máj. 9. 21:16
 19/27 anonim ***** válasza:
81%
Nem. Valószínűleg azért gondolod ezt, mert semmit nem tudsz a témáról, csak sztereotípiákat és értelmetlen baromságokat hallasz, látsz a témával kapcsolatban. És igen, sajnos sok olyan ember van aki úgy akar foglalkozni a mágiával, hogy nem normális és elhisz minden baromságot, mondjuk őket szerintem nem is a mágia érdekli, hanem azt hiszik hogy ezzel minden bajuk megoldódik és különlegesnek érezhetik magukat. De azért ezt ne húzzuk rá mindenkire, láttam már nagyon is intelligens "varázslót".
2021. máj. 9. 21:47
 20/27 anonim ***** válasza:
65%

a telepátia, telekinézis, dejavu, az h érzékeled h figyelnek mind inkabb a paranormalis dolgokhoz tartoznak s nem a mágiához.

a chi pedig spiritualitashoz s az sem tartozik a mágiához.

a mágia egyenlő a hermetika tudomanyával. írd be h hermetika s olvasson bele mindenki.

a mágia rítusos, szertartásos és okkult dolog. idézések, megidézések. szellem, angyal, démon stb. ezek alapjan kb. 80 % gonosz s rossz dolgokat takar.

téves h a magia a vágyaink beteljesülése v különleges képességek, gömb villám, jég, tűz, fegyver s egyéb mortál combatos jelenségek.

a jövőbe álmodás, látás, vizualizációk, hangok hallása, tűz keltés azaz telepirokinézis amikor az elméddel felgyujtasz valamit ami a levegő fellforrósításából adódik, az ektoplazma stb. stb. stb. mind paranormalis kutatott és bebizonyított dolgok. bár mára nincs semmi kutatás, bizonyíték.

aki a magiában hisz, azaz amit fentebb kifejtettem, valóban a téveszmés és skizofréniára hajlamos vagy skizofréniások.

aki a mágiaval idéz vagy áldoz stb. mind elmebeteg ember.

tapasztalhat dolgokat, mert spirituálisan fejlett lények vannak. De nem mágikusak. aki a mágiával hoz létre vagy idéz elő valakit v valamit az mind spirituálisan fejlett, azonban más szempontok alapján nem épelméjű, ostoba, agresszív, goromba, esetleg gonosz lények.

csak spirituális megerősítések álltal lehívott spirituálisan és pszichológiailag egészséges pozitív lények hozhatók be a mi síkunkra.

tehát magia hermetika tudománya szerint létezik. aki hisz benne az higyjen, de ne alkalmazza, mert spirituális sérűlt gonosz lények sorolhatóak be. tehát nem normális aki ezt nem foglya fel és elvégzi, esetleg önmaga is spirituális, pszichés beteg lesz.

aki a chiben, azaz a spiritualitásban hisz az teljesen normalis és egészséges. pedig a tudomany nemigazán tud kísérletezni s bizonyítani.

aki a paranormalisban hisz, az csak akkor normális ha nem őrűl bele, ami nagyon nehéz. a tudomány kísérletezett s bizonyított már.

tehat tudjatok h mi micsoda!

2021. máj. 10. 09:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!