A vudumagiatol ,hogy lehet vedekezni ?
Mindenkinek van őrangyala, akit Isten küldött melléje, bízni kell bennük, mert jót akarnak és imában kérni Isten és az ő segítségüket is:
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__termeszetfeletti-le..
Grimfox, és mi a helyzet a nyugat-afrikai juju-val? Mert tudomásom szerint a voodoot nem csak a karibi térségben használják, hanem Nyugat-Afrikában is, csak ott juju-nak hívják.
Tudsz valamit erről is? Igazán érdekelne.
A nevét nem tudom a nyugat afrikai vallásnak. Azt tudom, hogy a voodoo közép, és nyugat afrikai vallási elemekre alapszik, amikhez hozzáadódtak a karibi bennszülöttek szokásai, és hitvilága, valamint valamennyi a kereszténységből.
Kicsit utánaolvasva a jujunak, elég hasonló a koncepciója a voodoohoz. Bár a juju jobbára tárgyakra támaszkodik, mint amulettek, és talizmánok. A juju valahogy jelöli a vallást is, de általában inkább tulajdonság. A jó juju jó szerencsét hoz, a rossz juju rosszat. A vallás, és tulajdonság mellett magára a népi mágiára is mondják, hogy juju. Ez is olyan széles fogalomcsokrot lefedő szó, mint a mana a maoriknál.
Minden esetre a juju alkalmazásához is hasonló dolgokat használnak, mint a voodoohoz. Mondjuk nem találtam olyan részt, ahol leírnák a praxist részletesebben, például hogy csak isteneket, vagy démonokat is hívnak e segítségül, hogy viszonyulnak a halottakhoz, és használják e a holtak segítségét, de a vallási környezetet figyelembe véve elég valószínű. Viszont a juju még a voodon-ál is kevésbé elterjedt. Legalább is nem úgy elterjedt, mint a voodoo.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!