Valaki aki tanulja/ért/hisz a mágiában?
sziasztok! van itt olyan ember aki ért hozzá épp tanulja,foglalkoztatja a mágia. fekete,fehér az mindegy. mik a tapasztalatok? hogy kezdjem el?
ha nem hiszel benne is írj nyugodtan hogy pl miért nem. minden véleményre nyitott vagyok.
a válaszokat előre is köszönöm!
Ha ingyen kapsz valamit akkor nagy eséllyel nem értékeled eléggé. Ha valaki pénzt kér, az szerintem teljesen normális dolog és nem feltétlen hamis tanítás.
Az már egy másik kérdés hogy mennyire segítenek az embereknek ezek ezoterikus iskolák.
""hiszek a mágiában"" megyeget is. És minnél jobban beleásom magam annál inkább érzem úgy, hogy ebben semmi különleges sincs. Olyan dolog ami természetesen megvan, hókuszpókusz nélkül...nem csoda nem varázslat hanem lehetne "természetes" hétköznapi is. (és nem a filmek és videójátékok túl misztifikált fantasy karakterei a reális)
Röviden a mágia nem létezik, csak olyan energiák amiket befolyásolni lehet...
(lehet szelet, esőt, napsütést, felhőt kérni. lehet a füsttel játszani és miegymás nem egy hűha de annak nevezhető...részemről ez annyi, hogy kérem átérezve mintha jönne kérve vágyva "szívből" és jön. Bár lehet ez inkább ösztön, vagy megérzés kategória jól megjátszva...)
Mt 17:20 ...Bizony mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a hegynek itt: Menj innét oda! – odamegy, s nem lesz nektek semmi sem lehetetlen.
27 Most gondolj bele. Valaki tart bármilyen tanfolyamot hogy a tudását átadja. Bérelnie kell helyet és egyéb kiadásai vannak ezzel kapcsolatban. Az meg nem várható el senkitől hogy a saját költségén finanszírozzon mindent. Nem védeni akarom ezeket az embereket, csak reálian megközelíteni a helyzetet. Mi a valódi tudás és mi nem, az teljesen szubjektív dolog. Neked x a másiknak embernek pedig y. Az egyházak is nagyrészt adómentes adományokból tartják fenn önmagukat.
Szép dolog az anyagi világtól távolságot tartani csak nem életszerű. Elfogadom az álláspontod, viszont a 26-os véleményem tartom.
Az igazi tudás nem szubjektív, pont ezért igazi. Az a tudás ugyanúgy valóság mindenkinek, még akkor is, ha nem érti.
Ilyen tudás átadására nem lehet tanfolyamot tartani. Jó, ha egy tanító egy embert talál, akiben látja a lehetőséget, hogy képes felfogni, amit tanítani akar neki. A tanítást pedig nem tanfolyamként végzi, hanem évek közös munkája alatt, folyamatosan.
Akik tanfolyamokat tartanak, azok nem válogatják ki, ki alkalmas a tanulásra, és ki nem. Aki fizet, annak tanítanak. Aki ilyet tesz, nincs tisztában azzal, milyen kárt okozhat a felkészületlenekben, vagy csak nem érdekli. Egyik esetben sem alkalmas a tanításra. Amit ilyen tanfolyamokon tanítanak, azok töredékes, lebutított, eltorzított dolgok. Könnyen emészthetők, pár napos tanfolyam keretei közt elmondhatók. A cél, hogy a résztvevők úgy érezzék, kaptak valamit. Bizonyára vannak, akik úgy gondolják, tényleg jót tesznek az ilyen tanfolyamokkal is, és hogy amit átadnak, az is tudás. De ez a tudás az, amiről te beszélsz. Szubjektív tudás. Jó esetben, legalább is. Voltam pár ilyen tanfolyamon. Résztvevőként, és kísérőként is. Több féle rendszer, többféle tanár, és megközelítés. Láttam azt is, hogy egyes "tanítványokkal" mit tett a tanfolyam, vagy a beavatás. A torz tanítás eltorzítja a tanulót. Főleg ha az eleve nem elég erős. Nem hasraütésből írom, amit írok, hanem lehangoló tapasztalatból.
Nézd, ha egy tanító egy embert talál, akiben látja a lehetőséget, hogy képes felfogni, amit tanítani akar neki ott valami nagyon nem stimmel vagy nagyon valóságtól elrugaszkodott a tanítás. A különböző tanfolyamok arra jók hogy fokozatosan rávezessék a saját újára a keresőt. Nem a gnózis adják át x forintért egy hétvégén. Pénz nélkül képtelenség bármit üzemeltetni, fenntartani.
Én sem hasra ütésből írtam amit írtam. Ja, és nem vagyok tanító, vagy valamilyen önjelölt guru aki pénzt kér. Ez legyen az ő dolguk, nem tisztem más fölött ítélkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!