A Sátánisták "betegek"/perverzek?
Előre elnézést mindenkitől, aki magára veszi. Nem akarok megbántani senkit, csak mint kivülálló így elsőre belekóstolva a sátánizmusba a zenei identitásán keresztül, hát meglehetősen félelmetesnek tűnik számomra.
Tegnap néztem meg a "Lords of Chaos – A sötétség gyermekei" c. filmet, ami megtörtént eseményeket dolgoz fel. Elég elborzasztó nihillista közegként tárja elém ezt a társadalmi réteg gondolkodását. Utána meghallgattam több Mayhem számot, mert nem akartam elhinni, hogy nem szól másról a zene, mint a filmben felvázolt nihillizmusról. Sajnos az összes számuk ritmikátlan dob,gitárverés teljesen irreálisan, ritmus nélkül miközben torokhangon hörögnek valamiket. Elvileg a sátánisták ezt hallgatják. Ez az szellemük esszenciája. Ebből áll valóban a sátánizmus?
A zene, annak lélekvilága a lelket tükrözi, ezzel szerintem mindenki egyetért. Most ha megnézzük a black metalt semmi másból nem áll, mint zörejekből, random verik a hangszereket és egy "énekes" torokhangon hörög. Bármiféle ritmus nélkül a zenében. Ezek a zenekarok ebből megélnek. Ez a valóság?
Elsőre egy összefoglaló interjút néztem bevezetőként a black metálról, amin sátánista metálosok interjúvólják egymást. Teljesen őszinte módon. Így számomra ez kívülállóként rengeteg borzalom volt benne. Úgymond kiteregetik egymás szennyesét, hitelesen.
-Azt mondja, hogy ScpilHop zenekarnak a dobosa a zacskójában hord egy ötéves döglött varjút, ami szagolgatnak és ettől tudnak zenélni.
- kisgyereket, polyásbabákat áldoznak fel és erre élveznek a nyilatkozók.
- "a radiátort nyakonfejeli és cipóboxal a maradékot és készen van a panda" festés
- "tanulatlan vagyok, lusta vagyok, rocker vagyok, ennyi az egész"
- "Kimentem norvégiába és újra kellett venni bogyóval, így készen voltunk és nem tudtuk felvenni a zenét"
- "nagy ciki, remélem valaki feldarabol aztán nem lesz emmi"
- "szerintem nincs isten, nincs sátán, semmi, csak hallgatom a zenét"
https://www.youtube.com/watch?v=ikWh_tazJsE
Én ugyan nem vagyok benne semmilyen sátánista közösségben, de kívülállóként annyira félelmetes ez a légkör, hogy valóban felmerül bennem a kérdés, hogy ez a közeg ami a sátánizmusra épül, a teljes nihhillizmus és a negatív szellemi törmelék lenne csupán? Valóban semmi mondanivalója sincsen az egésznek?
3/50 !!!
Meghallgattam a számot!
Először szörnyülködni akartam, de végül arra jutottam, hogy ha nem kell nézni őket és netán még a fura hangképzésről is elvonom a figyelmemet... igen jó és igényes zenei alapot hallok!!!
Bár, ha válogathatok, inkább Andrea Bocellit hallgatok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!