A Sátánisták "betegek"/perverzek?
Előre elnézést mindenkitől, aki magára veszi. Nem akarok megbántani senkit, csak mint kivülálló így elsőre belekóstolva a sátánizmusba a zenei identitásán keresztül, hát meglehetősen félelmetesnek tűnik számomra.
Tegnap néztem meg a "Lords of Chaos – A sötétség gyermekei" c. filmet, ami megtörtént eseményeket dolgoz fel. Elég elborzasztó nihillista közegként tárja elém ezt a társadalmi réteg gondolkodását. Utána meghallgattam több Mayhem számot, mert nem akartam elhinni, hogy nem szól másról a zene, mint a filmben felvázolt nihillizmusról. Sajnos az összes számuk ritmikátlan dob,gitárverés teljesen irreálisan, ritmus nélkül miközben torokhangon hörögnek valamiket. Elvileg a sátánisták ezt hallgatják. Ez az szellemük esszenciája. Ebből áll valóban a sátánizmus?
A zene, annak lélekvilága a lelket tükrözi, ezzel szerintem mindenki egyetért. Most ha megnézzük a black metalt semmi másból nem áll, mint zörejekből, random verik a hangszereket és egy "énekes" torokhangon hörög. Bármiféle ritmus nélkül a zenében. Ezek a zenekarok ebből megélnek. Ez a valóság?
Elsőre egy összefoglaló interjút néztem bevezetőként a black metálról, amin sátánista metálosok interjúvólják egymást. Teljesen őszinte módon. Így számomra ez kívülállóként rengeteg borzalom volt benne. Úgymond kiteregetik egymás szennyesét, hitelesen.
-Azt mondja, hogy ScpilHop zenekarnak a dobosa a zacskójában hord egy ötéves döglött varjút, ami szagolgatnak és ettől tudnak zenélni.
- kisgyereket, polyásbabákat áldoznak fel és erre élveznek a nyilatkozók.
- "a radiátort nyakonfejeli és cipóboxal a maradékot és készen van a panda" festés
- "tanulatlan vagyok, lusta vagyok, rocker vagyok, ennyi az egész"
- "Kimentem norvégiába és újra kellett venni bogyóval, így készen voltunk és nem tudtuk felvenni a zenét"
- "nagy ciki, remélem valaki feldarabol aztán nem lesz emmi"
- "szerintem nincs isten, nincs sátán, semmi, csak hallgatom a zenét"
https://www.youtube.com/watch?v=ikWh_tazJsE
Én ugyan nem vagyok benne semmilyen sátánista közösségben, de kívülállóként annyira félelmetes ez a légkör, hogy valóban felmerül bennem a kérdés, hogy ez a közeg ami a sátánizmusra épül, a teljes nihhillizmus és a negatív szellemi törmelék lenne csupán? Valóban semmi mondanivalója sincsen az egésznek?
Szent sz*r! XDDD
Egyébként ha nem tűnt volna fel, a filmbe pont az a lényeg, hogy nem is sátánisták, egyszerűen csak polgár pukkasztani akartak. Félelmetes, elborzasztó? Igen ez volt a cél, mert ettől maradtak meg az emberek fejében, ezért van az, hogy a mai napig ismerik ezt a brigádot és jó pár metál banda elkezdte őket majmolni. És innen jönnek azok a sztereotípiák amiket emberek tömege, köztük te is elhiszel.
"Elvileg a sátánisták ezt hallgatják. Ez az szellemük esszenciája. Ebből áll valóban a sátánizmus?"
Mi van? Képzeld el, én is hallgatok Black metált és mégsem vagyok sátánista (még ha sokan az is hiszik). Sőt, van olyan ismerősöm, aki szintén "metálos" (mondjuk inkább punk), kedveli a Mayhem féle zenét és keresztény a csávó.
Egyébként meg ajánlom figyelmedbe az alábbi videót, hogy kissé tájékozottabb legyél a témáról:
3 én nekem tetszett. van aki az edm-et nem szereti, vagy a dubstep-et.
mindenkinek van stílusa amit szeret.
én nekem mindegy az alap ütem legyen meg azt kész.
In Flames, Powerwolf, Slipknot
SKRILLEX, Martin Garrix és Avicii
és még sok mást is szívesen hallgatok.
főbb kategóriákban pl reggae, a rap, a pop és a komoly zene. Emiatt nem is értem minek vitatkozni, balhézni, bunyózni, h melyik stílus a jobb? Neked nem jön be akkor ne hallgasd.
Kivéve a batmetalt, és igen a clip miatt 1x megéri.
https://www.youtube.com/watch?v=I53HDr0-Qew&list=RDCMUCby5ZK..
filmben meg a Heavy túrát (vígjáték...legalábbis nehéz komolyan venni)
De igen, eléggé sztereotip vagy 1 film miatt. A "Jupiter felemelkedése" című filmet meg se nézd, mert a végén még azt is elhiszed.
Nem. Nagyon sok olyan dolgot soroltál fel amik igen, teljes mértékben őrültek és betegek, de nincs közük ténylegesen a Sátánizmushoz ettől független.
Se maga a zene, se a dalszövegek nem hordoznak semmilyen Sátánista üzenetet. Léteznek olyan bandák és dalok is amikre azt mondom hogy igen, tényleg van egy kis Sátánista beütésük, de egyik sem metál lesz.
A zenének egyébként sincs semmi köze a Sátánizmushoz, maximum ahhoz hogy kinek milyen az ízlése. Egy Sátánista is énekelheti a Barbie Girl-t teli torokból, meg egy teljesen ateista is hallgathat Black Metált, nincs semmiféle átfedés a hallgatott zenék és a vallás közt.
Hová tűnt a hozzászólásom? Akkor most kommentár nélkül, másik linkkel.
ez az elmélet honnan jött?
A filmek, sorik, szteeotípiák, hatása?
bztps vannak beteg szekták de...
nem tudom.
énse vagyok sátánista, és q remélem csak h nem ilyen
Gondolom polgárpukkasztás céljából lett kiemelve.
Gratulálok kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!