Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Melyik az igazi sátánizmus?

Melyik az igazi sátánizmus?

Figyelt kérdés
A kérdésem jogos, mert RENGETEG fajtája van és mindegyik azt állítja magáról, hogy ők az igaz és egyetlen ágazat. Csak, hogy párat felsoroljak: Atheistic Satanism, Laveyan Satanism, Modern Satanism, Eclectic Satanism, Spiritual Satanism, Luciferianism, Theistic Satanism, Traditional Satanism, Orthodox Satanism, Anticosmic Satanism, Pagan Satanism, Draconic Satanism, Gnostic Satanism, Shaivism, Yezidism. És elmondanám, hogy ezeken belül is vannak még + ágazatok!!!! Tehát szerintetek melyik az igazi? Én azon az állásponton vagyok, hogy nem lehet egyet sem kiemelni, hogy ők az igaz és egyetlen irányzat míg a többi MIND tévedés és félremagyarázás. Lásd a többi vallás példáját!!!! Én azt érzem, hogy a különböző emberi nézőpontok alakítják ki a különböző vallási nézeteket és azon belül plusz verziókat, hogy az emberek tetszés szerint alakíthassák ki a nekik tetsző változatokat. Azt bírom, amikor jönnek azzal, hogy ezt meg ezt személyesen egy "isten" diktálta le nekem, hogy ez így meg így van és nem úgy ahogy a 3. vagy 4. állítja.

2020. jan. 21. 15:15
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Maga a szánalmas. Minden megnyilvánulása csupán önt minősíti. Magának fóbiája van, vagy ki tudja milyen pszichiátriai betegsége, netán szociopata? Kezeltesse magát. Engem egy bizonyos Tímea Wilhelm nevezetű ex sátánistára emlékeztet, akinek olyan kirohanásai voltak, mint magának. Vagy nevezzem inkább Veronika Homponak? Fehér Vikrotia? Kim Yora? Az írása alapján felismerem. Itt maga az agresszív, nem én. Én csak feltettem egy kérdést személyeskedés nélkül, majd kifejtettem a véleményem és senkit nem bántottam meg. Nem mondtam egyik irányzatra sem, hogy általánosságban miért rossz, csak annyit, hogy SZÁMOMRA miért nem szimpatikus. Ha magának mindez szánalmas akkor tessék tovább lapozni, vagy hívja az ideg gondozót, mert ahogy elnézem a maga vergődése a szánalomra méltó. Ennyire nem tetszik valami, akkor minek van itt? Inkább igyon meg egy korsó sört vagy vörösbort és lazítson, mert maga fölöttébb feszült és ideges, ami látszik az írásán. Szóval maga csak ne minősítsen engem szánalmas jelzővel, mert ezzel csak egy tükröt az a kezembe, ami épp magára néz és a tükörben épp maga a szánalom tükörképe.
2020. jan. 21. 23:53
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a Káosz-Korban, ami itt van, az igaz, ami számodra igaz. A világ újrastruktúrálódik, átalakulóban.

Vannak a kollektív (agymosott) tömegek, és vannak az egyén(iség)ek.

A kettő közül lehet választani. A társadalmi cél az, hogy mindenki "idióta" legyen valamilyen mértékben. Az a politikailag korrekt.

2020. jan. 22. 02:34
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

"rejtélyes, sötét, gonosz"

Mint minden, ami körül erő, energia kavarog.

A kreáció: Kozmosz és Káosz.

10-es válasz:

Sátánisták - széthúzás:

Erre találták ki az intézmény által felügyelt dogmát. Egy szó nem igaz belőle, de aki vitatkozni mer vele, azt kinyírják. :) Látszólag egyetértenek, ennyi elég a felügyeletnek.

....

Azt kellene megérteni, hogy ezeknek az irányzatoknak, nem az érvelés, a vitatkozás, hanem az energiamunka a lényege. Egyedül gyakorolni, ha adódnak társak, akkor velük. Túl sok ember nem kell, mert akkor úgyis csak szétesik minden.

Az internettel az a baj, hogy egy csapda. Egy szintig használható, a felett nem. Be lehet szerezni általa információkat, de tudomásul kell venni, hogy elég vegyesek. A közösségekről semmit nem tudsz, hogy kik alkotják, lehetnek chatbotok is. Akár olyan chatbotok, amik valamilyen irányzat manipulálására, lejáratására lettek létrehozva.

Angol nyelven több információ van erről a témáról, a magyar "kultúra" eléggé szánalmas.

Azért úgy látom, hogy ez a "sátánizmus" téma eléggé foglalkoztatja az embereket. Nem csoda, mert az eléggé hazug "hivatalos istennel" az istenfogalom/isteneszme eléggé le lett járatva. Pontosan úgy alkották meg, hogy a nihilizmus legyen az utána következő fejezet. Talán nem véletlenül.

A lényeg egyébként az, hogy bárhogyan is tagadják, a boszorkányság az összes nagy világvallás forrása. A hajdani boszorkányoknak még volt (természet)ismerete, tapasztalata.

A vallásokkal egy fantomot (értelmi absztrakciót/elvonatkoztatást) hoztak létre, aki/ami mintegy "teremtőként" a létezésen ül és azt felügyeli. A kései indiai háromságot (Brahma Visnu, Síva) emelték át politikailag korrekt nyugati köntösbe, és így született meg a monoteista isteneszme. Mint az összes többi cucc: ez is (valahonnan) átvétel.

2020. jan. 22. 03:03
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

A tudás dolgai ősi dolgok és azok nem a tudat héján/felszínén léteznek, hanem valahol nagyon lenn, a mélyben. Ma azt gondolják, hogy a tudásért a magasságba kell menni, de a régiek - akik között még voltak olyanok, akik valóban tudtak - a mélybe mentek le a tudásért; tudatuk mélységeit járták meg, a magasságokhoz ezeken keresztül jutottak el.

a középkori goétikus cuccok egyébként kevert marhaságok tele csapdákkal. Minden olyan, ami a kinyilatkoztatott vallással kapcsolatban van. Vannak bennük adatok, de nagyon-nagyon el vannak fedve mindenféle "becsapdázó" hülyeséggel.

A Biblia egyébként boszorkánykönyv volt régen, sokkal kisebb terjedelmű volt, és ahhoz képest rendesen "átszellemült", különösen az Újszövetséggel, amit a szegényeknek írtak (az egyszerűbb, kevésbé tanult és művelt embereknek). Ahogy a Biblia terjedelme nőtt, úgy fedték be benne a tudás dolgait, de nyomokban és csapdákkal, még a mai napig is ott van. Ezt Aliester Crowley is állította, ő a Bibliát ebből a szemszögből vizsgálta.

2020. jan. 22. 03:13
 25/27 anonim ***** válasza:
68%

Kezdhük azzal, hogy mi a célja a sátánizmusnak és miért jó, ha valaki sátánista vagy nem sátánista?

Mi a minimum követelmény?

2020. jan. 22. 21:46
 26/27 Lux morulus ***** válasza:

Đißtina

A nick nevemet mindig olvashatod. Én is mindig ezt mondtam "vitapartnereimnek" , hogy vállalják fel a nick nevüket.

2020. jan. 26. 20:26
 27/27 Lux morulus ***** válasza:
100%
A Sátánizmust mindenki egyénileg éli meg. Nincs egyház, mert az irányít. Nincs csoport, mert működik a csoport dinamika. Egyedül kell megélned, gyakorolnod. Ennyi.
2020. jan. 26. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!