Miért hiszik sokan, hogy a wicca egyenlő a boszorkánysággal?
Az még hagyján, hogy az átlagember ezt hiszi, de sok wicca is boszorkánynak nevezi magát, holott a kettő nem fér össze egymással.
Egyrészt már a származásuk is különböző (a wicca angol, a boszorkány török eredetű). A boszorkány angolul witch, ami a wise szóból ered - ahogy a wicca is. Talán ez a nagy keveredés alapja...
Viszont a különbség szembeszökő: a wicca csak fehér mágiát használ (nem varázslatra kell gondolni), a boszorkány viszont fekete mágiát is alkalmaz ( pl. szerelmi kötés, átkozás).
Zavaró, hogyha valahol megjegyzem hogy wicca vagyok, máris megkapom a boszorkány jelzőt.. igaz, nem nagyon emlegetem a dolgot, de ritka pozitív hozzáállással találkozni...
"Én azt szoktam kikérni magamnak, ha a boszorkányt negatív fogalomként alkalmazzák rám, mintha állatokat áldoznék, és fekete mágiát űznék."
Ezzel én is így vagyok. Az én világnézetemben viszont a szerelmi kötés fekete mágiának számít, mert elnyomja a szabad akaratot.
Egyszer a buszon utaztam, párás volt az ablak,ezért ornamentikákat rajzoltam rá. A
Előző vagyok. Nem tudom, mi történt, elküldte magától.
Tehát a pentaculom a nyakamban volt egy láncon. Két gyerek (olyan 14-17) meg fékhangosan arról beszélgettek, hogy én épp megátkozom a busz utasait.
Mert az emberek egy része ostoba, mások meg lusták utánanézni a dolgoknak.
egy wicca
szerintem azért, mert a boszorkányok mágia használok ahogy a wiccák is. (tudom persze vannak olyan wiccák is, akik nem használnak mágiát mondjuk csak imádkoznak én most a nagy átlagról beszélek.) tök mindegy, hogy csinálják vagy sem képesek lennének megtenni ha akarnák. ez különbözteti meg őket a normális emberektől és köti össze őket. a kettő között pedig csak elvi különbség van
"Az igazán szabad, aki maga választja meg korlátait."
A boszorkányság egyik ága a wicca.
Minden wicca boszorkány, de nem minden boszorkány wicca.
A wicca az a boszorkányságba tartozik, ezért nevezik őket boszorkányoknak.
Én azt olvastam a wicca könyvekben, hogy azt hiszik, hogy a mágiának nincsen színe, hanem a használójától függ, hogy jó(fehér) vagy rossz(fekete).
"A boszorkányság egyik ága a wicca."
Fordítási és elvi tévedés azok részéről, akik azt hiszik, hogy az angol witchcraft egyenlő a a magyar boszorkánysággal. mint mondtam, már a két szó is két teljesen más gyökérből ered, így egyiknek nem lehet olyan megítléése, mint a másiknak. Az angol witch szó kicsit más hátterű és jelentéstartamú, mint a magyar boszorkány .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!