Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Miért hiszik sokan, hogy a...

Miért hiszik sokan, hogy a wicca egyenlő a boszorkánysággal?

Figyelt kérdés

Az még hagyján, hogy az átlagember ezt hiszi, de sok wicca is boszorkánynak nevezi magát, holott a kettő nem fér össze egymással.

Egyrészt már a származásuk is különböző (a wicca angol, a boszorkány török eredetű). A boszorkány angolul witch, ami a wise szóból ered - ahogy a wicca is. Talán ez a nagy keveredés alapja...

Viszont a különbség szembeszökő: a wicca csak fehér mágiát használ (nem varázslatra kell gondolni), a boszorkány viszont fekete mágiát is alkalmaz ( pl. szerelmi kötés, átkozás).

Zavaró, hogyha valahol megjegyzem hogy wicca vagyok, máris megkapom a boszorkány jelzőt.. igaz, nem nagyon emlegetem a dolgot, de ritka pozitív hozzáállással találkozni...

2010. júl. 21. 12:47
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem egyik sem valós,így össze sem tudom keverni :)
2010. júl. 21. 13:02
 2/32 anonim ***** válasza:

Ja,bocsika,a kérdésre is:

Sokan nem is néznek a dolgok mögé,csak ők úgy gondolják és kész :)

2010. júl. 21. 13:03
 3/32 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs, miért, de nekem is rögtön a boszorkányság ugrik be róla meg a fekete mágia meg hogy "szekta".
2010. júl. 21. 13:04
 4/32 anonim válasza:
Ez érdekes, az én wicca könyvemben az áll, hogy a wicca a fehér mágiát használó boszorkány. Egyébként meg a középkor miatt beleégett az emberekbe, hogy a boszorkány csak rossz lehet, innen a megbélyegzés.
2010. júl. 21. 13:07
 5/32 A kérdező kommentje:

"szekta" - sajnos sok az általánosítás...

Kedves utolsó, az vagy rossz fordítás vagy értelmezési hiba- hiszen a boszorkány jelentéséből kiindulva nem lehet csak fehér mágiát használó... az a baj, hogy manapság divatos lett a boszorkány szó, ezért ott is használják, ahol nem valós...

2010. júl. 21. 13:13
 6/32 anonim ***** válasza:
Azért, mert aki mágiával foglalkozik, azt úgy hívják, hogy boszorkány. Tök mindegy, hogy milyen színű mágia.
2010. júl. 21. 13:15
 7/32 anonim válasza:
Elieen Holland: The wicca Handbook (magyar címe: Boszorkány Praktikák) könyvében írja, amit mondtam, és más wicca könyvekben is ezt a meghatározást olvastam : A wicca a fehér mágiát űző boszorkány.
2010. júl. 21. 13:27
 8/32 anonim ***** válasza:
33%
mi a p*csömöccse ez a wicca?
2010. júl. 21. 13:27
 9/32 anonim ***** válasza:
A boszorkány nem csak azt jelenti amit te definiáltál. összefogó névként is használjuk a varázslatot végző egyénre. Lehet hogy történelmi alapban helytelenül használjuk, de él a köztudatban. és ilyen értelmzésben a wicca a boszorkányság egyik ága.
2010. júl. 21. 13:31
 10/32 A kérdező kommentje:

13:27

Én abszolút mértékben elhiszem, hogy ezt írja. Viszont a wiccák jelentős része kikéri magának, hogy boszorkánynak titulálják.

És mint látod, már a címben is boszorkánnyal helyettesítik a wiccát, holott maximum a witch-et lehetne így fordítani.

Egyébként megkérdezhetem, hogy te wicca vagy-e?:)Természetesen nem muszáj válaszolni, csak érdekelne:)

2010. júl. 21. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!