Miért hiszik sokan, hogy a wicca egyenlő a boszorkánysággal?
Az még hagyján, hogy az átlagember ezt hiszi, de sok wicca is boszorkánynak nevezi magát, holott a kettő nem fér össze egymással.
Egyrészt már a származásuk is különböző (a wicca angol, a boszorkány török eredetű). A boszorkány angolul witch, ami a wise szóból ered - ahogy a wicca is. Talán ez a nagy keveredés alapja...
Viszont a különbség szembeszökő: a wicca csak fehér mágiát használ (nem varázslatra kell gondolni), a boszorkány viszont fekete mágiát is alkalmaz ( pl. szerelmi kötés, átkozás).
Zavaró, hogyha valahol megjegyzem hogy wicca vagyok, máris megkapom a boszorkány jelzőt.. igaz, nem nagyon emlegetem a dolgot, de ritka pozitív hozzáállással találkozni...
Ja,bocsika,a kérdésre is:
Sokan nem is néznek a dolgok mögé,csak ők úgy gondolják és kész :)
"szekta" - sajnos sok az általánosítás...
Kedves utolsó, az vagy rossz fordítás vagy értelmezési hiba- hiszen a boszorkány jelentéséből kiindulva nem lehet csak fehér mágiát használó... az a baj, hogy manapság divatos lett a boszorkány szó, ezért ott is használják, ahol nem valós...
13:27
Én abszolút mértékben elhiszem, hogy ezt írja. Viszont a wiccák jelentős része kikéri magának, hogy boszorkánynak titulálják.
És mint látod, már a címben is boszorkánnyal helyettesítik a wiccát, holott maximum a witch-et lehetne így fordítani.
Egyébként megkérdezhetem, hogy te wicca vagy-e?:)Természetesen nem muszáj válaszolni, csak érdekelne:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!