Kezdőoldal » Ezotéria » Jóslás » A keresztény hit szerint bűn,...

A keresztény hit szerint bűn, ha jósoltatunk magunknak, ugye?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok egy dologra a jövőt illetően,de úgy tudom,ha katolikus keresztény vagyok,akkor "nem szabad" jósoltatni:S

2013. júl. 7. 10:57
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Szabad akarat van, tehát azt teszel amit akarsz. Mindent szabad, de nem minden használ. Teszerinted már megtudta valaki így a jővőjét, és ez álltal tudta írányítani?

Akkor írj címeket! :D

2013. júl. 7. 11:10
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Bár a Biblia több helyen is említi, hogy Isten megmutatta a jövőt kiválasztottaknak, prófétáknak a katolikusok szerint ez elvetendő:

"A Kat. Egyh. Katekizmusa 1992: kijelentette, hogy „minden jövendölés elvetendő”, mert arra törekszenek, hogy hatalmuk legyen az idő, a tört. és végső soron az ember felett (2115-16. p.). Ez ellentétes azzal a szeretetből fakadó →istenfélelemmel és →imádással, mely egyedül Istent illeti. Isten föltárhatja a jövőt prófétái v. szentjei előtt, ami nem azonos a ~sal. A keresztény lelkület a jövő tekintetében →kíváncsiság helyett bizalommal ráhagyatkozik a Gondviselésre."

"A 20. sz. végén a jóslás iránti érdeklődés növekedése figyelhető meg (horoszkóp). Míg azonban a régiek a jóslással az istenek akaratát keresték, a jelen kor jósai ateista v. meghatározhatatlan, zavaros világképből születnek. Ennek okai között ott van az is, hogy a szekularizáció és a fogyasztói szemlélet rombolja az ember egészséges kapcsolatát a természetfölöttivel, s Isten helyett pótlékokhoz, pótcselekvésekhez köti az embert."

(Magyar Katolikus Lexikon)

2013. júl. 7. 12:07
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy az ilyen okkult dolgokat, meg mágiát nem tartja helyesnek a keresztény vallás.
2013. júl. 7. 12:07
 4/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! :)
2013. júl. 7. 12:13
 5/26 anonim ***** válasza:
68%
Igen, Isten megmutatja a jövőt, és még sok mindent a kiválasztottaknak, de a jósok egyszerű csalók, és nem kiválasztottak. Én például szívesen elmennék jósoltatni, de tudom, hogy olyanokat fog csak mondani, mint amiket a horoszkóp ír, vagy amilyen jóslás a TV-ben van. Vagyis max. 30 percig tart az egész, és elkér valami nagy összeget, és megtudtam, hogy pl ha nem figyelek oda elveszíthetem a pénzem. Tehát semmi érdemlegeset nem tudnak mondani a jósok, még az embereket sem tudják átverni, nem hogy jósolni. Szal nem éri meg, mert nem egy érdekes dolog, konkrét dologra meg úgysem fog konkrétan válaszolni.
2013. júl. 7. 12:44
 6/26 anonim ***** válasza:
előző vagyok, 30 másodpercig és nem percig :D
2013. júl. 7. 12:45
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
A jövődet te alakítod. Ha kíváncsi vagy rá, magadban keresd a választ. Még jobb azonban, ha a jelenre koncentrálsz, hisz az a jövőd záloga.
2013. júl. 7. 14:27
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Én keresztény suliba járok, ahol papok tanítanak. Azt tanítják, hogy nagyon nagyon nagy bűn!
2013. júl. 7. 20:47
 9/26 anonim ***** válasza:
35%
Én is egyházi suliba járok, és megtanultam, hogy erényöv nélkül nem lépek a tesiöltözőbe!
2013. júl. 7. 20:55
 10/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többieknek is! :)
2013. júl. 7. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!