Szerintetek eljön a világvége 2012 12 21-én?
"ha a szolgáltatód szüneteltet, mert nem tud éppen címet adni." hülyeség nekem a digi mindig változó ip-címet ad, amit meg az ő routere, ami csak egy ip-cimen van :)
Nagy dolog átálunk IPv4 - ről IPv6-ra és aszerint fog azanositani a renszer.
Ennyi az egész: [link]
:) Már most átálhatsz. :)
Semmi nem fog eljönni, mert nincs jobb a jelenlegi rendszernél. Háború nem lesz mert már nem éri meg a nagyhatalmaknak. Talán természeti katasztrófa. Mivel a maják jó csillagászok, és természet megfigyelők. Talán szuper vulkán, meteor.
De nem valószínű te is beírtad volna a naptárba ha világvége van, gondolom a maják is :) Inkább csak ennyi fért a kőre, és még nem találták meg a másikat vagy pont akkor pusztultak ki.Vagy eszébe jutott vazeg mi a francot csinálok ennyi sokat vésni, lehet a jövőben meg csak évenként csinálnak naptárat :) Esetleg akkor jönnek vissza az ufo-k akik a majákat tanították. :)
Kedves "jakabmark15" !
Nevedből azt gondolom, hogy bibliaolvasó vagy, igaz? :)
Akkor azt is tudnod kell, hogy nem az idők felől kell érdeklődnünk, hanem...(emlékszel, mit mondott Jézus ezzel kapcsolatban?)
Elsősorban: mit értetek "világ vége" alatt? Elpusztul az emberiség? Elpusztul a Föld? Hirtelen eltünik a galaxisok (csillagrendszerek) billiója?
Természetesen egyik sem következhet be egy maghatározott dátumon. Egyébként az elmúlt 2000 évben kb. kétezerszer megjósolták, én magam vagy tucatot éltem át.
A mája (ha jobban tetszik: maya) naptár: összesen 3 irott "kódex" és egy hosszabb feliratos lemez maradt meg, ezek közül az un. Drezdai kódex tartalmaz naptári dátumokat. Teljes értelmezése ma sem megfejtett, az utolsó dátum talán a XXI. sz. elejére vonatkozik. Egyszerűen azért, mert valahol minden időrendi felsorolás véget ér. A ti házi naptáratoknak is van egy utolsó időpontja, de ez nem jelenti azt, hogy ezután nincsen tovább. Hanem venni kell a következő évre egy új naptárat. Ha a XVI. sz-ban nem pusztítják el a mája kulturát, az indiánok bizonyára folytatták volna, újabb és újabb záró időponttal.
A fanatikus (vagy nagyon is üzleti szellemű) jósok azért rángatták elő a "maja naptárt", mert az eddigi jóslataik nagyon is könnyen ellenőrizhető csődöt mobndtak. Ki emlékszik már a 2003. évi "világ végére"? Akkor egy üstökösnek kellett volna jönni, de nem jött. És ma már tízezernyi csillagászat kedvelő ellenőrizheti a saját távcsövén, hogy ilyen üstökös nincsen is. Viszont a közép-amerikai indiánok feljegyzéseit nem csak a nagyközönság nem tudja ellenőrizni, de még a régészek közt is egy tucat ha van, aki értelmezni tudja!
A "világ vége" híresztelés nagyon jó üzlet néhány ember számára, és elsősorban a könyvkiadóknak. No meg arra is jó, hogy a nagyközönség figyelmét eltereljék a valóságos katasuztrófákról (nemzetközi gazdasági összeroppanás, mesterséges bank-válság, stb.)
Amit a nagy fordulatokról írnak, tömény szamárság: zagyva halmas különböző szakkifejezések összekeveréséből. BQ.
En azt hallottam hogy a majak 5000 eve mikor a naptarjukat megirtak a bolygok mind egy sorban alltak..es ez az 5000ev most 2012.12.21. -en telik le amikor is megint egy sorban allnak majd a bolygoink es megint elkezdödik egy kb 5000 eves szamitas.Azt el tudom kepzelni hogy ha a hold hatasara dagaly van akkor ennyi bolygo együtt allasanal valoszinüleg joval nagyobb vizemelkedes következhet be...de biztosan nem a vilag vege..
Es allitolag ettöl a naptol egy masik dimenzioba lepünk at..akinek nincs eleg rezgesszama hozza allitolag szenvedni fog es ezt nehezen fogja viselni...majd kiderül...mar csak egy ev es kb.2honap..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!