2012-ben lehetséges hogy világvége?
"Az ismert hollywoodi film (2012) azt a tévedésen alapuló ötletet használja, amely szerint a maja naptár 2012 -ben véget ér, és eljön a világvége. Ebből csupán annyi igaz, hogy a maja időszámlálást 5125 évente újból kezdik, és korszakonként számolják. Az új időszámítási kezdet 2012 december 22 -én kezdődik a majáknál. Tehát nem az idő, és a világ ér véget, hanem csak az időszámítás jelenlegi periódusa, és természetes módon elkezdődik az új szakasz."
Forrás: Metropol
nemrég ezt olvastam
Tetszik a magabiztos válaszok tömege : "nem lesz világvége". De ez nem jó válasz. Legalábbis amíg be nem bizonyítod. Nem tudod sajnos bizonyítani...
Mindenesetre szerintem sem lesz, azért mert a maja naptár miatt körbefordulása vagy mi miatt kétlem hogy meghalnánk.
2000-ben a számítógépek bizonyos része nem tudott 99ről 2000-re váltani, tervezési hibák miatt, mégsem halt bele senki. Pedig elég sok számítógép dolgozott a korházakban, bankokban, erőművekben, katonai létesítményekben már akkor is...
Most meg egy SENKI által nem használt naptár fogy ki az évekből... miért lenne ez veszélyesebb mint az Y2K? :)
Annyiszor felteszik ezt a kérdést...Szerintem azt várják,hogy valaki majd azt mondja ,lesz.
Na,akkor én megmondom:lesz!Vagy ha nem,akkor majd csinál valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!