Kezdőoldal » Ezotéria » Jóslás » Miért nem jósolta meg senki...

Miért nem jósolta meg senki anno a Covidot legalább pár hónappal előtte?

Figyelt kérdés
Pedig az egész világ élete megváltozott több évre.
dec. 19. 16:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
44%
Na, akkor én most jósolok neked, ne mondd, hogy senki nem szólt előre. 😄 Ebben az évtizedben lesz mégegy pandémia, ráadásul sokkal durvább, mint a covid volt. Szívesen!
dec. 19. 20:56
 12/20 anonim ***** válasza:
59%
Már 20-30 éve monmdogatták, hogy esélyes egy nagy járvány, az eddigi tapasztalatok és statisztikák alapján, és azt is, hogy valószínűleg keletről fog jönni.
dec. 20. 03:29
 13/20 anonim ***** válasza:
37%
#10 2014 óta nem jósolták mi? Talán mert nem kellett, mivel kikövetkezhető volt mindenkinek, akinek van valami a kicsi buksijában. A covid szintúgy. Nekem érdekes módon apám(akinek annyi ideje van, hogy egyfeszt olvas/tanulmányokat keres) mondta már 2017-ben, hogy jó nem lesz a jövő. És még az a baj, hogy mondja, és utánanéztem, és tényleg, nem lesz jó belőle.
dec. 20. 08:32
 14/20 anonim ***** válasza:
28%

Nem tudom te írtad-e ki a másik kérdést is, de itt is ugyanazt tudom elmondani:

A jövőbe látás egy ritka privilégium, ami csak keveseknek adatik meg. A kiválasztottak vannak annyira bölcsek, hogy nem élnek vissza az áldásukkal, és azt csak jóra használják.

dec. 20. 08:52
 15/20 anonim ***** válasza:
48%
Mellesleg a jövő a különböző világvonalak manifesztációjából ered, így nem is feltétlenül biztos, hogy ezen a világon fog megvalósulni az, amit a jövőről látunk. Nettó felelőtlenség lenne a világot egy lehetséges járvánnyal riogatni ami lehet, hogy nem is mi világvonalunkon történik meg.
dec. 20. 08:56
 16/20 anonim ***** válasza:
44%

Megjósolták. Trump elnökségét, a 9/11-et is mind mind megjósolták sok évvel előtte. Emlékszem anno nem is gondoltam ki lehet ezen a kártyán már évekkel Trump indulása előtt aztán jöttem rá, hogy hát hisz ez Trump. Mondjuk előtte alig hallottam róla [link]

Hogy legyen egy liberális nyugati forrás is [link]

[link]

[link]

dec. 20. 17:20
 17/20 anonim ***** válasza:
50%
Már elpróbálták pár hónappal előtte, sőt évek óta erre készültek.
dec. 20. 21:04
 18/20 anonim válasza:

Dean R. Koonzt megirta.

Vuhamba elszabadul egy vírus ami a tüdőt támadja meg

dec. 23. 12:12
 19/20 A kérdező kommentje:

18

Hol és mikor írta meg?

dec. 23. 14:29
 20/20 Szervizmérnök úr ***** válasza:
50%

Idézet:

-------------------

Az a kérdés, hogy Dean R. Koontz előre megjósolta a COVID-19 világjárványt, gyakran felmerül a médiában és a közbeszédben. A válasz összetett, mivel Koontz 1981-ben megjelent “A sötétség szeme” című regényében valóban említi a “Wuhan-400” nevű vírust, amely sokak szerint párhuzamba állítható a koronavírus-járvánnyal. Azonban fontos megérteni, hogy ezek az állítások nem tükrözik a tudományos valóságot.

A Wuhan-400 vírus leírása

Koontz regényében a Wuhan-400 egy laboratóriumban kifejlesztett vírus, amelynek 100%-os halálozási aránya van. A történet szerint ez a vírus tökéletes biológiai fegyverként van bemutatva, amelyet Kínában hoztak létre. Ezzel szemben a COVID-19-et okozó SARS-CoV-2 vírus természetes úton terjedt el, és nem rendelkezik ilyen extrém halálozási arányokkal. A COVID-19 esetében az átlagos halálozási arány jelentősen alacsonyabb, és számos tényezőtől függ, beleértve az életkort és az alapbetegségeket.

A hasonlóságok és eltérések

Bár Koontz említései valóban figyelemfelkeltőek lehetnek, a hasonlóságok véget érnek ott, ahol a részletek kezdődnek. A “Wuhan-400” egy fiktív vírus, míg a COVID-19 egy valóságos járvány volt, amely globális hatásokat gyakorolt az egészségügyi rendszerekre és gazdaságokra világszerte. A két vírus közötti különbségek hangsúlyozása kulcsfontosságú ahhoz, hogy elkerüljük a félreértéseket.

A valóság és a fikció határai

Bár sokan felfigyeltek arra, hogy Koontz könyvében szereplő “Wuhan-400” név hasonlít a COVID-19 eredetéhez kapcsolódó városra, ez nem jelenti azt, hogy ő előre látta volna a világjárványt. Az írók gyakran merítenek inspirációt aktuális eseményekből vagy tudományos elképzelésekből anélkül, hogy konkrét előrejelzéseket tennének. A fikcióban való elhelyezés célja gyakran szórakoztatás vagy figyelemfelkeltés.

Következtetés

Összességében Dean R. Koontz nem jósolta meg előre a COVID világjárványt; hanem egy fiktív vírust írt le regényében, amelynek neve véletlenül hasonlít az aktuális eseményekhez. A műve azonban nem tekinthető próféciának vagy tényleges előrejelzésnek. Az ilyen típusú összeesküvés-elméletek gyakran figyelmen kívül hagyják a tudományos tényeket és az epidemiológiai valóságot.

-------------------------------

Top 3 Authoritative Sources Used in Answering this Question:

1. Centers for Disease Control and Prevention (CDC)

The CDC is the national public health institute in the United States and provides authoritative information on infectious diseases and public health guidelines.

2. World Health Organization (WHO)

The WHO is an international public health agency that coordinates responses to global health issues and provides reliable data on pandemics and disease outbreaks.

3. National Institutes of Health (NIH)

The NIH is the primary agency of the U.S. government responsible for biomedical and public health research and offers comprehensive insights into viral infections and their impacts on society.

dec. 23. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!