Jós vagyok,viszont mindig vannak páran akik megkérdőjelezik a tudásom, miért foglalkoznak ezzel a témával,ha nem hisznek benne?
#50 Hát ez ilyen, nekem is van vonzás törvényében hívő ismerősöm. Nem, valamiért még mindig nem szakadtak rá milliárdok és úgyanúgy éli az életét, mint előtte, csak néha "bevonz" a kaparós sorsjegyen 1-2 ezer forintot. :D Szóval működik! :D
A helyzet az, hogy hinni könnyű, mert az se idő, se erőszfeszítés.
Tudni nehéz, mert az idő, munka és tanulás.
A hitnek behazudott eredménye van (ne is hívjuk inkább eredménynek), míg a tudásnak valódi.
Mást nem tudsz tenni, mint megmondod nekik, hogy el lehet menni innen, és többet ne jöjjenek.
Én sem értem, hogy miért megy oda, ha nem hisz benne.
Vagy lehet, hogy hisz benne, csak nem meri kimutatni, mert cikinek találja.
"A Forer-hatás (más néven Barnum-hatás vagy a személyes megerősítés téveszméje) szerint egy egyén nagy valószínűséggel bármely felületes, részletekbe nem bocsátkozó személyiség-jellemzést pontosnak, magára illőnek fog találni, ha azt a meggyőződést keltik benne, hogy az kifejezetten az ő számára készült.
A Forer-hatás a szubjektív megerősítés jelenségéhez kapcsolódik, melyről akkor beszélünk, ha valaki két, össze nem függő vagy véletlen esemény között kapcsolatot tételez fel valamely hit, elvárás vagy hipotézis alapján. (Például a horoszkóp tartalma és élete egy közeljövőben bekövetkező eseménye vagy épp aktuális érzései, személyiségképe között.)"
"...bla bla miért foglalkoznak ezzel a témával,ha nem hisznek benne?"
Itt a válaszoknak nem feltétele nem a hit. Csak feldob az oldal kérdéseket, amire az válaszol, akinek éppen kedve van.
Ha véletlenül irritáló egy kérdés, arra is szabad válaszolni szerintem.
Talán többeket irritál az emberek hülyítése is, pláne abból még anyagi haszon szerzése.
Nem mintha irigyelné bárki, sőt bizonyos esetekben még szurkolunk is, hogy akik eszetlen, fizessen! Megérdemli.
De attól még véleménye lehet bárkinek. Az meg különösen furcsa, ha valaki kérdez, akkor mit csodálkozik? Ő kérdezte mások véleményét.
Megkapta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!