Kezdőoldal » Ezotéria » Feng-shui » Természetközeli, kissé spiritu...

Természetközeli, kissé spirituális életmódot szeretnék élni! Többi lent!?

Figyelt kérdés

Lehet nem jó helyre teszem fel a kérdést, ha valakit zavar akkor elnézést :D

A helyzet az, hogy olyan életmódot szeretnék élni ami valamilyen módon a belső békéhez visz. Nagyon stresszes vagyok a mindennapokban, ezért szeretnék valamilyen módon ezzel megnyugodni picit. Lehet kissé spirituális, de nem szellemeket idézni meg varázsgombázni akarok :D

Tanácsokat, gyakorlatokat, ételeket, szabadidős tevékenységeket esetleg zenéket szeretnék kérni tőletek és persze komplex leírásokat is elfogadok a teljes életmódváltásra.

Előre is köszönöm mindenkinek!

2016. aug. 31. 19:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
72%

A kérdésedből azt a hátsó gondolatot vélem kiolvasni, hogy tudatosan vagy tudat alatt azt gondolod, hogy nem úgy éled az életedet, mint ahogy szeretnéd, mint ahogy szerinted kellene. Ezért adódik számodra a "máshol", "máshogy" megoldása. Nem akarlak olyan bölcsességekkel bosszantani, mint hogy "minden úgy jó, ahogy van, tehát neked se kell máshová menned, más ruhát felvenned." Ha máshová mész - barlangba, erdőbe, akárhová, természet közelbe, ahogy írod -, magaddal cipeled az egódat, ha más ruhát veszel fel - legyen az okkersárga vagy egyéb -, ha más Istent kezdesz el imádni, benned ugyanaz az egó marad. Sem a környezet, sem a ruha, sem más Isten nem változtatja meg az egódat, elmédet. Szerintem ebben lelhető fel a kulcs. Előző sztoikus barátunk jár a fentiek közül a legközelebb az igazsághoz, szerintem - nem az elnyomás, nem a környezet változtatás a valódi megoldás, hanem... Nem mások, a környezet megváltoztatása a megoldás, hanem...

Szóval az egóval, az elmével kellene kezdeni valamit.

Nem akarom megmondani a tutit, mert azt neked magadnak kell megtalálnod, pusztán arra szorítkozom, hogy irányt próbáljak javasolni az elinduláshoz. Nem kifelé célszerű indulni, hanem befelé. Olyasmit célszerű keresni, ami megbékít önmagaddal, aminek a révén rátalálsz valódi önmagadra, aminek a révén ráébredsz arra, hogy ki vagy valójában. És ha megtalálod, akkor semmi nem fog téged zavarni, minden jó lesz számodra, ahogy van.

2016. aug. 31. 21:23
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
terjel at fatuzelesre, es vagjal fat!
2016. szept. 1. 14:23
 13/21 anonim ***** válasza:
Költözz (bérelj) egy alföldi kis tanyára!
2016. szept. 2. 07:37
 14/21 nemjuteszembesemmi49 válasza:

ÉN nem látom olyan nagyon szükségét senkiben, hogy ilyenekhez kezdjen.mondjuk nem vagyok ORVOS, sem tudós nem állithatom bizton magamról okos vagyok, ahogy látom a körülményeket sem ismerjük eléggé, nem tudom ki vagy honnan származol sót a filozofia egyik alaptétele alapjaán azt se tudhatjuk biztosra hogy letezel e egyáltalan

tehat hogyha gép vagy akkor először is en nem M.o.-n lakom:))

ha viccről van szó én nem vagyok a legjobb partner vagy tars

probálj meg eletfelfogasodon valtoztatni

pl erre amondjuk a vega etrend, meglátod mindjart jobban erzed magad ha eszrveszed hogy izlenek a zöldségek mondjuk persze lehetetlen teljesen vaga etelekbol megelnimer ugye mint tudjuk a vasat csak a husbol tudjuk beszerezni.

de akkor most mondok egy masik vegletet:

kezdj el hulyeskedni egy kicsit

vagy ha nagyon kerteszkedni szeretnél ajanlom figyelmebe a japán kerteszetet, biztos hogy hallozttál vagy lattál mar olyan kertet cagy helyet amit beteritenek homokkal és azt elsimitják egy seprűvel tudod, ez annak az eredménye hogy a japanoknal

avagy nagyjabol ilyesmi amit te is meg tudtál esetleg erteni

vagy nagyon szeretem például a háziállatokat, nekem teknősöm van ez már önmagában egy nyugis hobbi

2016. szept. 10. 04:35
 15/21 Sberci válasza:
A spiritualitás teljes eléréséhez vezető út egy teknősön keresztül kezdődik
2016. szept. 13. 10:11
 16/21 anonim válasza:
Járj el túrázni, gyógynövényt gyűjteni.
2016. szept. 14. 19:36
 17/21 anonim válasza:

Keress valami hobbit!

Én pl. metrómakettet építek papírból. Egyik haverom filmrajongó, másik sportol.

2016. szept. 15. 01:56
 18/21 anonim ***** válasza:

Jézus Krisztus mondja:

"Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok és meg vagytok terhelve! Én nyugalmat adok nektek. Azt az igát vegyétek fel, amit én adok rátok. Tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos szívű vagyok, és nyugalmat találtok a lelketeknek. Mert az én igám könnyű, és az a teher, amit én teszek rátok, nem nehéz.” (Máté evangéliuma 11;28-30)

Neki jó terve van a számodra....

2016. szept. 16. 23:46
 19/21 anonim válasza:
erre nincs mód csak simán nyugodtan kell élni és leszarni a stresszt csak mosolyogni és tojni a problémákra
2016. szept. 18. 14:10
 20/21 anonim ***** válasza:

Én még ideológiamentes spiritualitásról nem hallottam. A lelki békédet csak akkor fogod megtalálni, ha megtalálod életed célját. A természet amúgy tényleg jó hatással van az emberre, főleg ha sportol vagy munkát végez benne az ember.

Isten létezését eleve kizárni valami ezzel kapcsolatos negatív tapasztalatot feltételez, viszont akik nem hisznek Isten létezésében, azok valami mást, vagy valaki mást tesznek meg magukban azzá...

2016. szept. 20. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!