Spirituális energiák? Lélek? Aura?
Vallásos magyarázatot ezekre ne is keress.
Minden vallás alapja a HIT, a fenntartás nélküli elfogadása a téziseknek.
Amint tudományos magyarázatot keresel, megszünik a hit.
A “spirituális energia” még csak nem is értelmezhető, üres, értelmetlen áltudományos kifejezés.
A lélek és aura létét pedig nincs okunk felétételezni, mert:
1. a nekik tulajdonított jelenségekre vannak kielégítő, logikus, plauzibilis magyarázat, nem szükséges hozzá semmilyen paranormális/természetfeletti;
2. nem cáfolhatóak;
3. nincs rájuk erős és hitelt étdemlő bizonyíték;
4. nincs értékelhető feltételezett hatásmechanizmusuk;
5. implauzibilisek, tehát az elfogadásukhoz nagyon súlyos feltételezésekkel kell élnünk.
Szerintem mindenki látja az emberi test körül lévő, kb.3-4 cm vastagságú, színtelen energiamezőt! Én látom. Felfoghatatlan számomra az, ha valaki nem látja.
De kiterjedt színes aurákat nem látok!
Tudományos magyarázatot ezekre nem nagyon tudsz kapni, mert ezek nem feltétlenül olyan dolgok, amik a materiális világhoz kapcsolódnak.
Én magam a hagyományos indiai filozófia magyarázatát fogadom el, miszerint az embert, mint olyat, nem csak a fizikai teste teszi ki, hanem (azzal együtt) öt "szférája" van. Ezek egyike az, amit kvázi auraként ismerünk, és körbeveszi a testet, illetve egy másik, amit lélekként.
8adik válaszoló: Nekem az ismerőseim azt mondják, hogy nem látnak semmit a 2 ismerősömön kívül(meg még van egy, aki csak 1x vette észre) én színesen látom, ritkán színtelenül.
A 6odik válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!