Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az életbölcsesség gyarapodása...

Az életbölcsesség gyarapodása egyenes arányban áll az önismeret, tudatosság elmélyülésével?

Figyelt kérdés

Sokszor úgy érzem, hogy az önismeret, önmegvalósítás nem más, mint ahogyan éljük az életünket, ahogyan reagálunk a bennünket ért eseményekre.

Csak önmagunk zuhanásaiból tanulhatunk, hiába minden "varázsló", jógi, megmondó ember, vagy szuper felvilágosult akárki, ha segítségükkel le is megyünk önmagunk mélységeibe, addig alkalmazni nem tudjuk a praktikát, amíg meg nem érünk rá saját magunktól.

Ha segítséggel löknek előre bennünket az úton, visszazuhanunk oda, ahol valójában tartunk az életünkben. Megkerülni nem lehet semmit.

Vagy csak én érzem így? Van valakinek más tapasztalata?

2019. jún. 29. 17:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
41%

"Az életbölcsesség gyarapodása egyenes arányban áll az önismeret, tudatosság elmélyülésével?" Ideális esetben igen, de nem csak ettől függ.

"Sokszor úgy érzem, hogy az önismeret, önmegvalósítás nem más, mint ahogyan éljük az életünket, ahogyan reagálunk a bennünket ért eseményekre." Ez egy lehetséges értelmezés, de kidolgozatlan.

"Csak önmagunk zuhanásaiból tanulhatunk, hiába minden "varázsló", jógi, megmondó ember, vagy szuper felvilágosult akárki, ha segítségükkel le is megyünk önmagunk mélységeibe, addig alkalmazni nem tudjuk a praktikát, amíg meg nem érünk rá saját magunktól." Szóval tanulni és/vagy segítséget kérni a bajban felesleges lenne?

"Ha segítséggel löknek előre bennünket az úton, visszazuhanunk oda, ahol valójában tartunk az életünkben." Lökdösni valóban nem lehet senkit, de empatikus "csalogatással" és jó példa átadásával lehet ám pozitív hatása másoknak a mi saját utunkra.

"Megkerülni nem lehet semmit." Alacsony tudatszinten valóban nem. Viszont a tudatszint emelhető. Ergó magasabb szinten magasabb szinten azt kerülsz el, amit akarsz: magad írod a sorsodat.

2019. jún. 29. 17:12
 2/11 A kérdező kommentje:

"Az életbölcsesség gyarapodása egyenes arányban áll az önismeret, tudatosság elmélyülésével?" Ideális esetben igen, de nem csak ettől függ.

"Sokszor úgy érzem, hogy az önismeret, önmegvalósítás nem más, mint ahogyan éljük az életünket, ahogyan reagálunk a bennünket ért eseményekre." Ez egy lehetséges értelmezés, de kidolgozatlan.

"Csak önmagunk zuhanásaiból tanulhatunk, hiába minden "varázsló", jógi, megmondó ember, vagy szuper felvilágosult akárki, ha segítségükkel le is megyünk önmagunk mélységeibe, addig alkalmazni nem tudjuk a praktikát, amíg meg nem érünk rá saját magunktól." Szóval tanulni és/vagy segítséget kérni a bajban felesleges lenne?

"Ha segítséggel löknek előre bennünket az úton, visszazuhanunk oda, ahol valójában tartunk az életünkben." Lökdösni valóban nem lehet senkit, de empatikus "csalogatással" és jó példa átadásával lehet ám pozitív hatása másoknak a mi saját utunkra.

"Megkerülni nem lehet semmit." Alacsony tudatszinten valóban nem. Viszont a tudatszint emelhető. Ergó magasabb szinten magasabb szinten azt kerülsz el, amit akarsz: magad írod a sorsodat.

2019. jún. 29. 17:44
 3/11 A kérdező kommentje:

Bocsi, véletlenül ment el az előbb, csak kimásoltam magamnak, hogy válaszolni tudjak rá és megnyomtam a telefonom. :)

Azt veszem észre, hogy elég sokan idős korban sem sokkal bölcsebbek, mint fiatalon, mintha elment volna mellettük az élet és semmit nem tanultak belőle. Talán még nincs náluk itt az ideje, többször kell átélniük ugyanazt.

Magamon azt tapasztaltam, hogy nagyon jó tanácsot kérni, elfogadni a segítséget, átmenetileg könnyebbséget is okoz, de ha önmagamban nem tartok ott, hogy túllendüljek a dolgokon, bármilyen segítség hatástalan. De ez én vagyok, lehet más másmilyen. Volt már, hogy az elakadásban, a mélypontomon segített egy könyv, vagy egy olyan ember, aki hatással volt rám, talán hamarabb felismertem a dolgokat, de önmagamat nem tudtam meghaladni.

2019. jún. 29. 17:49
 4/11 anonim ***** válasza:
35%

egyes vagyok

A kérdésedet miért az ezotéria kategóriában tetted fel?

2019. jún. 29. 17:54
 5/11 A kérdező kommentje:
Mert még ezt találtam hozzá a legmegfelelőbbnek.
2019. jún. 29. 17:56
 6/11 anonim ***** válasza:
35%

egyes vagyok

Örülök, hogy ilyen jól elbeszélgettünk. Minden jót, kedves Kérdező.

2019. jún. 29. 17:57
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2019. jún. 29. 18:02
 8/11 anonim ***** válasza:
63%

Az önmegvalósítás épp az ellenkezőjét jelenti. Nem a reagálást, hanem nem-reagálást. Minél jobban képes vagy nem reagálni akár a külvilágban történt események, akár a benned zajló folyamatokra, annál bölcsebb vagy, és annál jobban ismered önmagad.

A megvilágosodott tudatállapotban nem reagálsz semmilyen érzésre és gondolatra, tehát úgymond teljesen "kiürülsz" vagy megsemmisülsz, és nem marad semmi, csak az önvaló.

2019. jún. 29. 18:16
 9/11 anonim válasza:
81%

Érdekes megközelítés. :)

Amiket leírtál, ha ilyen perspektívából nézzük szerinem van igazságtartalmuk :)

A segítségkéréses visszazuhanást viszont nem tudom elképzelni milyen élethelyzetben fordulhat elő..

Szabad megkérdeznem, hogy mik azok a személyes tapasztalatok, amik alapján ezekre jutottál? :)

2019. jún. 29. 20:45
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésre a válasz igen,aztán persze hogy minél öntudatosabb lény vagy annál kevésbé támaszkodsz mások tanácsaira viszont egyre többször hallgatsz a belső sugallatokra bölcsebb énedre és saját fejlődési ritmusodra,ez abszolút normális...csakis te tudod adott helyzetben ho meghaladd önmagad mire van éppen szükséged..a többiek csak lehetőségeket kínálnak...néha majd ha találkozol olyannal aki nagyobb mértékben felkapcsolta a villanyt önmagában annak elég lesz csak rádnéznie és tudni fogja mit mondjon,hogy előrebillentsen,de az utad a személyes állomásokkal egyéni...és igen,mindenre meg kell érni..a tanulás után a beépülési szakasz erről szól..
2019. jún. 29. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!