Rájöhet valaki magától arra, hogy hipnózisban kapott parancs hatására cselekszik?
relexből
reflexből, bocs
Én nem az etikáról beszéltem. A professzor az előadáson mondta, hogy különféle kísérletek voltak erre (persze beleegyezéssel), és aki nem akarja, hogy őt hipnotizálják, azt nem etikailag, hanem fizikailag nem lehet hipnotizálni egyszerűen.
A tévé: aki hagyja, hogy a butaság bemenjen a fejébe, az igenis akarja. Én mindig felismerem a butaságot, nem azért mert zseni vagyok, csak szerintem, ha valaki akarja, felismeri. És ez valóban nem a hipnózis témaköre. Ha ez hipnózis lenne, akkor az illető kijönne belőle. akkor mondjuk 2 órán át hülye lenne egy tévéműsortól, majd utána nem lenne az többé, mert elmúlna. De ez nem így működik. Aki elbutul, elbutul, ez más dolog.
"és aki nem akarja, hogy őt hipnotizálják, azt nem etikailag, hanem fizikailag nem lehet hipnotizálni egyszerűen."
Ja, oké, akkor félreértettem.
"Én mindig felismerem a butaságot, nem azért mert zseni vagyok, csak szerintem, ha valaki akarja, felismeri."
Én is igyekszem mindig résen lenni, hogy egy-egy műsornak, meg a reklámoknak milyen manipulatív hatása van. De ott vannak pl a szubliminális üzenetek. Nem véletlenül fizetnek extrém összegeket a reklámszakembereknek, szerintem többről szól ez, mint szimplán szép képek és szép szavak összeválogatásáról (olyat bárki tudna).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!