Hova tartozok én?
Igazából nem tudom hova kéne ezt a kérdést írnom.
A lényeg : Nem érzem magamat ide valónak mármint a földre emberként , nem arra gondolok hogy földönkívüli vagyok meg ilyenek :D ezt azért tisztázzuk . Nem értem az embereket a kapcsolataikat , nehezen jövök ki velük és elég rossz így élni . 8 éve nem találok magam mellé senkit mert nem képesek felfogni hogy abszolút nem a testiség érdekel hanem a másik lelke és energiája ,amit érezni akarok ettől aztán meg pláne hülyének néznek és kiközösítenek . Az állatokkal mindig jól kijövök majdnem hogy ők a családom másik része , sok állatot meg szoktam menteni mert ha rá nézek egy kis sérülésére akkor úgy érzem mintha kést forgatnának a szegycsontom alatt és ugyan ezt érzem ha az emberek hülyeséget csinálnak vagy nem is tudom leírni pontosan. Nagyon régóta nem tudom hova tenni magam ezen a világon. Érez még valaki így rajtam kívül ?
Mert el vagy még akadva az egódban.
Keress rá: Eckhart Tolle - A most hatalma
Enis igy vagyok vele
Ugy erzem magam neha mint egy foldonkivuli aki ember testben él es nek tudom hogy kell emberként élni
"Oké, értem. És mi a célotok evvel a sehova-se tartozás érzéssel? Szeretnétek pl. túljutni rajta? Hogy látjátok magatokat 2 év múlva? Hol lesztek és mit tesztek az életben?"
Ez az elkülönültség érzet nagyon durva érzelmi zavarokat, depressziót okozott nálam, így képtelen voltam meditációval úgymond "legyőzni az elmémet". Így tehát egyáltalán nem gondolkodok még arról sem, hogy mi lesz holnap, nem még 2 év múlva. A figyelmem mindig tökéletesen a jelen pillanatban van. Igazából őrültség bármiről is gondolkodni, mert a gondolatok csak illúziók. Az egyetlen létező, az a jelen pillanat, ami épp most van. Ha gondolkozol, akkor már meghamisítottad a jelent, az egyetlen létezőt.
Az elmét nem a folyamatos gondolkodásra és ítélkezésre kéne használni, hanem feladatok megoldására, majd utána, a feladat végeztél, mint egy szerszámot, letenni, és nem hurcolni magunkkal mindenhová. Az elme egy eszköz, nem egy identitás, ahogy az emberiség gondolja.
Mivel kiiktattam az elmém, így kiiktattam minden félelmet, stresszt és aggódást, így képes vagyok teljesen rábízni magam a jelen pillanatra áramlására. Úgy élek, mint egy madár vagy egy tölgyfa. Elfogadom mindig, ami van. És érdekes mód, ha nem hadakozok, a problémák valahogy mindig megoldódnak maguktól. Maga az élet intelligenciája vette át az irányítást. Nagyon jó, hogy semmit se kell csinálnom, csak folynom kell az árral, és minden megoldódik magától.
Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek céljaim vagy nem szerezhetek meg dolgokat. De, elindulhatok olyan utakon, melyek végén megszerzek valamit vagy beteljesíthetek egy célt, viszont nem a jelen meghamisításának árán. A cél megvalósulásának sikeressége semmilyen hatással nincs rám. Sikerül vagy nem sikerül, egyre megy.
Igen, ezt lehet Aspergernek nevezni, viszont az aspergeres emberek nem betegek, ahogy az emberiség gondolja, hanem egy más, magasabb szintű tudatállapotban léteznek, így valamilyen szinten átlátnak az elme fátlyain. Pont az okozza a szenvedéseiket. Átlátnak az elmén, ezáltal pedig nem tudnak úgy viselkedni, mint a többi ember, akik el vannak veszve az elmében, így magányosnak, elveszettnek érzik magukat, mert senki se érti meg őket.
Az Asperger valójában egy tudatállapot, nem egy betegség.
Einstein is aspergeres volt. Pont emiatt volt zseni. Nem gondolkodott önkéntelenül, mint a többi ember, és az elméje számára nem egy identitás, hanem egy eszköz volt. Ezért volt képes úgy használni, ahogy korábban senki.
# 8/8 Igen, ezt lehet Aspergernek nevezni, viszont az aspergeres emberek nem betegek, ahogy az emberiség gondolja, hanem egy más, magasabb szintű tudatállapotban léteznek, így valamilyen szinten átlátnak az elme fátlyain. Pont az okozza a szenvedéseiket. Átlátnak az elmén, ezáltal pedig nem tudnak úgy viselkedni, mint a többi ember"
Nem egészen érted ennek a szindrómának a jelentését. Te úgy értelmezed, mint egy saját döntést. Viszont az Asperger valójában egy olyan fejlődési rendellenesség, amiben a szenvedő alanyoknak nincsen döntési lehetősége. Nem képesek a társas viselkedésbeli verbális kommunikáció megértésére. Kiközösítik őket, mert nem tudnak adekvált jeleket adni.
Nekem van egy ilyen barátom. Értelmes. Nagyon profin műveli a szakterületét, de minden másban gyenge. Nem tudja felmérni a korlátait. Azt hiszi, mert egy magas beosztásban dolgozik és elvégezte a doktorit az élet minden területére ugyanígy rálát. Az Aspergeresek nem képesek átlátni, hogy minden területhez külön kompetencia szükséges, ezért aspergeresek.
A baj, az hogy senki sem tud vele dolgozni, mert gyalázatosan viselkedik a kollégáival. Nem érzi hogy az olyan jelzők, mint "ha jövő héten is így megy, nem jutsz semmire" mennyire bántóak másokra nézve. Érzéketlenek. Nem lehet velük barátkozni, mert megbántanak mindenkit.
Igaz hogy Einstein, Napoleon és Newton aspergeres volt, de ugyanígy Hitler, Sztalin és Putyin is az. Ugye így már nem is hangzik olyan jól ? Az aspergeresnek egy saját zárt világa van és nem tud belépni más közösségbe. Ez egy fejlődési rendellenesség
5 jel, ami Aspergerre utalhat
1. Beszélgetés helyett hosszú monológokat mond.
2. Nehezen tartja a szemkontaktust.
3. Egy adott témában/területen nagyon jártas, a többi megértésével nehézségei vannak.
4. Rugalmatlanság, a kialakult szabályok – például határidők – szigorú betartása. Az attól való eltérés komoly frusztrációt okoz.
5. Empátia hiánya.
A jövőben eltűnik az asperger kifejezés és mindenkit együttesen az autista korképbe fogják sorolni. Eredetileg is az asperger az autizmus egy gyenge fajtája. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!