Ki miben hisz? Mi van a halál után? Őszintén érdekel minden gondolat.
En ezen gondolkodok most.
Pl. Ha valaki kómában van, ha valaki alszik (most nem a REMrol beszélve) nincs semmilyen tudata.
Valószínűleg ez van a halál után. Megszűnik az összes agyi funkció.
Kérlek döntsetek meg ezt a választ érvekkel, ettől nagyon félek...:/
Semmi sincs nem kel aggódnod.
Meghalsz és kész ,mint amikor alszol.
Csak álom nélkűl.
Simán meghalsz és kész nem érzel,látsz semmi.
Akik kómába vannak is pl 10évig nem ugy kelnek fel , hogy uu milyen volt. A pokol
Hanem ,hogy hol vagyok mi történt.
Szerintem semmi.
De milyen király lenne, ha újászületnénk egy másik életben, tök más lenne minden.
Az újjászületésben azért nem hiszek, mert eddig senki nem tudta ész szerűen megmagyarázni, hogy vándorolhat a lélek, ha egyszer a népesség folyton folyvást nő. :D
Leginkább abban hiszek hogy lekapcsol az agyunk, és anyagaink új életeket nevelnek fel. Tehát abszolút tudatlan halál.
Biztos vagyok abban - több, részben saját forrásból - , hogy a szellem független az anyagtól, vagyis az anyag elporladása nem jelenti annak halálát is. Viszont kilép ebből a világból, és többé nem tud érintkezni vele, amíg újra fizikai formába nem öntődik.
Én a reinkarnációban vagyok bizonyos, ami egy folyamatos - karma, később pedig tudatosabb döntések általi - fejlődést jelent, egészen addig a pontig, amikor már nem nyújtanak új tanulnivalót a földi körülmények. Akkor már nincs visszatérés, hanem továbblépés van.
Én hiszek a túl világban. Eddig szkeptikus voltam a félig a halálban sztorikkal kapcsolatban, de novemberben a nagyapám - aki megrögzött hitetlen és soha nem hitt semmilyen transzcendens létezésben - szívrohamot kapott és majdnem 40 percig halott volt, úgy hozták vissza. Ő mesélte hogy egy régi ismerősével “találkozott” egy számára kedves helyen, ahol fiatalabb korában sokat volt, és ez az ismerős invitálta hogy menjen vele, ő is most ért egy nagyon jó helyre ahol a papa is boldog lehet. Nagyapám azt mondta nagyon jól érezte magát, végtelen boldogság és soha nem érzett súlytalanság volt rajta, de végül nem ment vele, azt mondta az ismerősnek hogy neki itt még dolga van. Később kiderült hogy az az ismerős a nagyapám szivrohamát megelőző napon hunyt el. És ez nem egy szemtimentális történet, mivel az öreg azóta nem él 2. Életet, nem változott meg teljesen új életmódra.
Ezen kívül én melyen hívő is vagyok, szerintem létezik a túlvilág ahol lelkünkben lehetünk jelen. Mivel van erős istenélményem ezért biztos vagyok benne hogy létezik egy túlsó oldal is. Hogy milyen formában azt nemtudhatom, de remelem hogy a szeretteink is majd körülöttünk lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!