Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Spirituális, alapvetően...

Spirituális, alapvetően ateista keresőként segíthet ha a mégis a keresztény vallás felé fordulok, imádkozom, olvasom Jézus tanait? Akár a templomba járás is segíthet?

Figyelt kérdés
E. Tolle könyveit olvastam, és ő is sokszor idézi Jézust. Sok más mestertől is olvasok idézeteket. Alapvetően hiszek egy olyan istenben, akit a spiri tanítók vagy istennek, vagy magasabb intelligenciának vagy Önvalónak, Tudatnak, Létnek neveznek, vagyis egy közös alapnak, ahonnan származunk. Nekem kicsit bezavar hogy a keresztények (gondolom) egy szakállas bácsinak vagy hasonlónak képzelik el, ezért ódzkodom. Mégis kellene egy ilyen számomra megfoghatóbb segítség, támasz, mert nagyon magam alatt vagyok már, és több kérdésemre is kaptam itt olyan választ, ami Jézus és az imádság felé terel, olyanok írták akiknek a vallás segített. Megkeresztelve sem vagyok, így sosem jártam hittanra, templomba is csak párszor. Ha van ilyen témájú könyv, az is jó lenne ha megírnátok. Már úgy értem hogy ami valóban segít a lelki béke megtalálásában, nem valami száraz katolikus iromány.
2019. márc. 26. 07:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mit jelent számodra a spiritualitás?

Hol tartasz az utadon? Miben vagy most megakadva (életterület, szintugrás, tapasztalat stb)?

Mit keresel egyáltalán?

E kérdésekre adott válaszok nélkül csak általánosságban tudnék válaszolni.

2019. márc. 26. 17:10
 12/15 anonim ***** válasza:

Nézz körül a különböző keresztény felekezetek "háza táján" és válaszd azt, amelyikről úgy gondolod, hogy a legeslegjobban megfelel Neked.

Pár olvasmány a lelki béke megtalálásához:

4 evangélium: [link] vagy [link]

A zarándok elbeszélései: [link]

Jézus-ima [link] vagy [link]

Jobb emberré lenni A sorsformálás hét kulcsa [link]

2019. márc. 26. 17:24
 13/15 anonim ***** válasza:

Összevissza kevered a fogalmakat,a spiritualisták "Forrásnak" hívják amire te gondolsz,nemtelen,kortalan,még entitás,vagy logosz tudatnak sem lehet nevezni,mert ő a "Minden a mindenben",az EGYSÉG,mindennek a kezdete és vége,személytelen figyelem...ilyenformán ha ki mész a természetbe,vagy képes vagy önmagadban rátalálni erre a "Minden csak VAN" teljességre akkor találod meg a lelki békédet...az Önvaló az egész más.....aztán már az első mondatban is jól összehoztad a szezont a fazonnal,de erre már a többiek kitértek...

Jézust lehet követni és szeretni izmusok nélkül is,sőt...az egyház nem csak torzított a tanításon,de a szervezet amelyik létrehozta az embertömegek manipulálására és a mai napig mögötte áll,az mindent szolgál csak nem a forrást,vagy a fejlődésünket...

Jézus a Krisztustudat/kristálytudat/Szívtudat,az egyház a fejtudat (Luciferi energiák Jézussal ellentétben,van akinek arra van szüksége ettől az nem rossz)

Teremtésfiloszosok és spiritualisták szerint is az ember aki egy magasabb dimenzióból érkezett entitás ezt a kritálytudatot képviseli és hordozza magában az eredeti teremtéskódjai szerint (nagyobb tudatosság,egyetlen tiszta energiacsomópont)

...a 3D anyagi létbe süllyedéssel ez az isteni egységben lévő energiafelvevő központ fagyott be és töredezett 7 részre,ami a mostani 7 csakrának felel meg....Jézus ezt mutogatja magán a szívcsakra lett a főcsakra amin keresztül lehetővé válik a felemelkedés és közvetlen eszmecsere kapcsolat a forrással és mindennel...aztán ő a Jin" erővel operált,Sophia bölcsességét tanította a megértés és elfogadás a 2 teremtői energia közül,vagyis női passzivitást...a jellegzetes kéztartása az egyházi képeken,egyik kezével a szívére a másikon fölfelé,a kundalíni teremtő energia szívcsakrából indítva,szeretettel alázattal,hittel ezzel a kéztartással egyenesen a forrásból az anyagi létbe való teremtés (vízből-bort pl.)...de ezeket nem fogják megtanítani neked a vasárnapi misén....

Mudra és gyógyító kéztartások a keresztény ikonográfiában:

[link]

Válaszd mindig az igazságot,ha pedig öngyógyításra vágysz inkább a buddhizmus..

2019. márc. 26. 17:57
 14/15 anonim ***** válasza:

"Akkor nem tudom melyik szó a megfelelő..."

Agnosztikus. Azon belül pedig az agnosztikus teista:

[link]

2019. márc. 26. 20:50
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :-)
2019. márc. 27. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!