Van bizonyítékod rá, hogy nem lapos a Föld?
"Miért is nem?"
Mondjuk mert a gravitáció a test középpontja felé húz minden irányból. Ez egy bolygó méretű objektumnál elég nyilvánvalóan kizárólag gömbszerű alakot eredményezhet.
A Föld tengelykörüli forgása generálta Coriolis erő okozta örvényáramok nélkül pedig a bolygó mágneses mezeje sem igazán működne ahogyan azt teszi.
23-mas, a gravitációt egyelőre szerintem ne keverjük bele, mert még azok se értik a működését, aki ezt kutatják.
Igazából az egyetlen biztos a gravitációval kapcsolatban az, hogy minél többet tanulmányozzák, annál inkább arra jönnek rá, hogy segghülyék hozzá.
Az mindenesetre rég megbukott (Einstein óta) hogy egyszerű "tömegvonzás" lenne, tehát maga a tömeg "vonzaná" közvetlenül a testeket.
"23-mas, a gravitációt egyelőre szerintem ne keverjük bele, mert még azok se értik a működését, aki ezt kutatják."
Már hogyne értenék? Attól hogybnem tudunk róla mindent, a testekre gyakorolt hatását ugyanúgy kismillió példa igazolja, egyetlen ellenpélda nélkül.
Urhajos vagyok
A Fold kirvara nem lapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!