Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van bizonyítékod rá, hogy nem...

Van bizonyítékod rá, hogy nem lapos a Föld?

Figyelt kérdés

2019. febr. 2. 19:17
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
91%
Még nem álltam elő a teóriámmal de mindenki téved! Ugyan is a föld rombusz alakú! Hamarosan hallani fogsz a TV-be erről!
2019. febr. 2. 19:20
 2/31 anonim ***** válasza:
97%
Már Eratoszthenésznek is volt. Több, mint 2000 évvel ez előtt, mikor még messze nem tudtak annyit a Földről, a világról, körül se hajózta senki sem, nemhogy egyebek...
2019. febr. 2. 19:26
 3/31 anonim ***** válasza:
97%
Én nem is akarom bebizonyítani.
2019. febr. 2. 19:32
 4/31 anonim ***** válasza:
97%
Nekem nincs, de a haveromnak van. Volt kint a világűrben, a butatelefonjával lefotózta a Földet, ami geoid alakú. Ebből sejtem, hogy nem lapos.
2019. febr. 2. 19:45
 5/31 anonim ***** válasza:
85%

Közvetlen bizonyítékom nincs. Még egyszer sem jártam sem a világűrben, sem olyan magasan a légkörben, hogy a saját szememmel láthattam volna a Föld görbületét.

Viszont sok olyan jelenséget tapasztaltam, aminek csak az az egyetlen lehetséges magyarázata, hogy a Föld (nagyjából) gömb alakú, nem pedig lapos.

2019. febr. 2. 19:56
 6/31 anonim ***** válasza:
25%

Nekem csak arra van bizonyítékom, hogy gömbölyű.

Bizonyíték: A Föld nőnemű gömbölyedett formákkal, ha lapos lenne férfi lenne.

2019. febr. 2. 20:01
 7/31 anonim válasza:

A hold is lapos nem csak a föld.

https://www.youtube.com/watch?v=YEAKkfneC2M

Itt a bizonyiték. muhahahahaha

2019. febr. 2. 20:05
 8/31 anonim válasza:
62%

Több bizonyíték is van,hogy a föld nem lapos csak szét kell nézni az interneten.

Meg nem teljesen gömbalakú hanem kicsit ovális.

Keress rá ezekre azután majd írsz!😐 (ha akarsz)

2019. febr. 2. 21:11
 9/31 anonim válasza:
100%

Na, akkor most egy értelmes válasz..

1. Aki tanult középsulis fizikát, tudja, hogy a gravitáció nem lefelé húz, hanem a bolygó középpontja felé. Függetlenül a bolygó alakjától, a gravitáció mindenképp annak a közepe felé húzna. Ha egy lapos korongon élnénk, egy folyamatos vonzás hatna ránk, mely a laposföld-térképek közepe, tehát az Északi-sark felé húzna minket.

2. A Föld belsejében a fémtartalmú, olvadt magma kavargása mágneses mezőt hoz létre a bolygó körül, ami megvédi otthonunkat a Nap halálos sugaraitól. A lapsföld-elméletben nem keringünk a Nap körül, pedig a keringés hozza mozgásba a magmát. Ráadásul ha a gravitáció valóban egy lapos korong közepe felé húzná a tárgyakat, a magmában a fémek is véletlenszerűen rendeződnének el.

3. Mágneses mező nélkül a Nap sugárzása kilökné a légkört a világűrbe.(Valószínűleg ez történt a Marssal.) Atmoszféra nélkül pedig nem volna légellenállás sem, ami felhevíti és elégeti a közelítő meteorokat.

4. Mágneses mező nélkül lőttek az iránytűknek, a vándorló madarak pedig nem tudnák, merre repüljenek.

5. Az egész Földet tektonikus lemezek borítják, amik egymás alá és fölé tudnak mozogni egy gömb felületen. Egy lapos bolygón nem mozoghatnának így, hiszen mem lenne hova. Beleütköznének a laposföld-elméletben szereplő, a bolygót övező jégfalba.

6. A tektonikus lemezek mozgása felelős a domborzatért. Nélkülük nem alakulhattak volna ki hegységek, dombságok, ezért a tengerek egységesen borítanának egy teljesen sík felületet.

7. A bolygó tengelyferdesége révén a Nap sugarai más-más szögben érik a bolygónkat, ami az évszakokat és égöveket alakította ki. E nélkül azonos éghajlat uralkodna a Föld minden részén. A mikrobáknak sem kéne hideghez-meleghez alkalmazkodniuk, így ha kitör egy járvány, az az egész bolygón végigsöpör.

8. A Coriolis erő az, amely az (égi)testeket körpályára állítja. Nagyban hozzájárul a tenger-és széláramlatok alakulásához. A Föld forgása és keringése nélkül ez sem létezne, és minden egy helyben állna. Nem lenne vihar és hurrikán... tehát nem létezne olyan tényező, ami a száraz területekre sodorná az esőfelhőket. A víz ott csapódna le, ahol elpárolgott, ezért az élőlányek csak a vízpartokon telepedhetnének le.

9. A Föld görbülete miatt 4-5 kilóméterre láthatunk el (amit persze a domborzat befolyásol). Egy lapos korongon élve nem lenne meg ez az akadályozó görbület, nem lenne horizont, így több száz kilóméter is kirajzolódna a szemünk előtt.

10. A laposföld-hívők még nem tértek ki arra, hogy miért látunk más csillagképeket az északi féltekén, mint azok, akik ugyanekkor a déli félgömbön vannak. Márpedig, egy lapos korongon élve mindenki ugyanazt az égbolt-részletet bámulná.

2019. febr. 2. 21:17
 10/31 anonim ***** válasza:
Lepotyognak a kínaiak vagy sem? Válaszold meg magadnak!
2019. febr. 2. 22:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!