Òvatosan a meditáciòval.
Azt olvastam,ilyenkor megnyitod az elmèd a dèmonoknak ès ki be járkalnak a fejedben.
Ha hülye gondolataid lesznek tőle...èn szòltam.
(egy ismerosom medital es panaszkodott nem bìr a rossz gondolatokkal,amik csak jönnek,mennek)
fel kell venni valamilyen kényelmes ülőpozíciót
ha nem tudsz pl törökülésben nyugodtan ülni, akkor ülhetsz seizában vagy párnákon is vagy ilyesmi
legyen kényelmes, és erőlködés nélkül tudj ülni így mondjuk ~ 30-40 p-ig
ha lehetséges a kezeid legyenek összekulcsolva, vagy csak érjenek össze, esetleg ha pro. vagy használhatsz mahamudra kéztartást is
a kezek az a jó ha kb a köldök magasságában érnek össze
tehát nyugodtan ülsz, és kb a köldököd irányába próbálsz tudatilag koncentrálni, közben figyelni kell a légzésre
ahogy beszívod-kifújod a levegőt - próbálj eggyé válni a külvilágból jövő hangokkal
ha megjelenik bármilyen gondolat, és észreveszed - akkor térj vissza a lélegzet, és hangok figyeléséhez
ez tulajdonképpen a gyakorlás lényege
azért "gyakorlás,, mert időbe telik amíg hozzászoksz hogy figyeled a saját gondolataidat, és észreveszed őket
amikor pedig észreveszed - akkor ki tudod vonni belőlük az energiát - azáltal hogy a figyelmed a jelenbe hozod (visszatérsz a gyakorlathoz)
ha ez már egyre jobban kezd menni - akkor elkezdheted próbálgatni az ülőmeditáción kívül is
tehát minél jobban megy annál több helyzetben képes leszel leválasztódni a gondolkodásodról - és jelen lenni a pillanatban
ennek a gyakorlása - a meditáció
Pont egy ismerosommel erintettuk a temat. En annyit meg hozzafuznek, hogy azt szoktak mondani, hogy a felkeszito gyakorlatokat, koncentracioval kell kezdeni, es pont ez az a resz, ahol a zavaro tenyezoket kizarod az elmedbol. Ennek a legkonnyebb modja a legzogyakorlat. Utana jonnek tobbi gyakolatok, koncentralas pontra, egy targyra, elkepzelt targyra, gondolatra. Erdekes, hogy azt is mondjak vannak mozgasos formak, a taiji, a joga, ami relaxalt allapotot eredmenyez, ez segiti a befelefigyelest es az osszpontositast. :) Amugy a meditacio nem tudom, hogy lehet mondjuk szanszkritul, de az Indiaiaktol is hallottam mar igy, de valahogy a jelentese a gyogyitassal lehet osszefuggesben.
Eredet [meditáció < latin: meditatio (elmélkedés) < meditor (töpreng) < görög: medomai (gondot fordít rá, törődik vele)]
az van kedves kérdező h ne foglalkozz senkivel
ha nincs mentális problémád, és úgy érzed hogy keresel valamit akk nyugodtan vágj bele
elég csak napi 10-20p is lehetőleg mikor felkelsz, és akkor majd tapasztalatból érzed hogy változik e valami vagy sem
csináld pár hétig azt meglátod hogy neked való e ez
bármi amit látsz (kívül belül) azt felejtsd el - az valójában nem Te vagy
amit hiszel magadról - ez a folyton változó tudat sem vagy
ami változik vagy változtatgató magadban - azt nyugodtan engedd el - mert csak illúzió (így nem kell foglalkozni démonokksl meg ilyen hülyeségeket sem..)
Azt keressük ami nem változik, és mégis van!
Kezdőként érdemes megtanulnod a technikát olyantól, akinek van ebben tapasztalata.
Nekem leginkább a csikung jött be, ahol a mozgásmeditációt követően végzünk ülő meditációkat. A csikunggal jellemzően nem lesznek zavaros gondolataid. (Már ha eleven nem vagy mentálisan zavart.) Inkább kitisztul tőle a fejed.
A másik út, amit hatékonynak és biztonságosnak éreztem, az a Goenka féle 10 napos vipassana meditációs elvonulás volt. Ott 10 nap alatt tuti megtanulod.
Vannak más utak is, nekem ezek működtek legjobban.
Ha egyedül próbálkozol, lehet, hogy túl hamar feladod a nem megfelelően végzett gyakorlás miatt. :-)
Itt nézz szét, sok segítséget találsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!