Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Tényleg van olyan hely hogy...

Tényleg van olyan hely hogy kivonulhatsz egy olyan helyre ahol távol a forgalom zajától, meditálni?

Figyelt kérdés

Sebestyén Balázsnak láttam egyszer egy videóját arról beszélt, hogy beiratkozott egy 1 hetes meditáció tanfolyamra, ami arról szólt, hogy kivették őket valami istenháta mögötti erdős csendes helyre, és beavatták őket a meditácioba, mindenki kapott egy külön kis faházat és ott meditáltak. Elmondása szerint mikor végezett akkor akkor szembesült a rohanó világgal hogy eddig napokig ott volt telefon és ilyen dolgok kizárásával csendbe, de hogy kilépett a helyről megcsapta a zaj a szennyezettség és minden. Akkor értett meg dolgokat.

Valóban van ilyen hely? Ahol az ember magába száll és elfelejti, kizárja a hétköznapi dolgokat, illetve ott rá kényszerül hogy meditáljon fejébe rendezze a dolgokat, s meg tudjon magáról is mindent. létezik ilyen, és ilyen hatása lehet? Volt valaki ilyen helyen?

2017. aug. 16. 16:08
 1/3 anonim válasza:
Kiköltözöl tanyára is ilyen hasonló dolog.
2017. aug. 16. 16:12
 2/3 anonim ***** válasza:
Hát Sebestyén Balázs nem tudom milyen mély megvilágosodást élt át, de néha elhallgatva a reggeli zagyvaságait ő azt nagyon egoisztikus nézőpontból élhette meg... Mindenesetre folyamatosan vannak elvonulások magyarországon is, lehet válogatni köztük, kezdők és haladók szintén találnak maguknak valót. Egyébként meg a legjobban egy zajos nyüzsgő téren lehet a meditálni, ott könnyebben meg találod a belső csendet. Ugyanígy ha elvonulsz egy thaiföldi erdőbe egy kunyhóba, vagy a himalája tetejére, vagy a legcsendesebb jóga ashramba, ott bizony a belső zajjal fogsz leginkább találkozni. (Ezért nem szereti a mai modern ember a csendet, mindig kell a tv, a rádió, a nyüzsgés, bármi csak a belső káosszal ne kelljen együtt lenni) Jó dolog az ha elmész egy ilyen elvonulásra, de sokra ne számíts, az egyetlen amit ott meg fogsz tudni magadról, hogy milyen csapongó az elméd. Aztán szépen folyamatos gyakorlásával évek múlva megismered a belső mechanizmusaidat és még lassabban elkezded őket meghaladni. De azt javaslom, mielőtt elvonulnál, gyakorolgass, nekem kezdőként elég volt a napi húsz perc meditáció, elképzelni sem tudtam volna hogy nyolc órán keresztül meditáljak, mert sok elvonuláson ez van. A tanyára költözésről annyit, hogy én pont tanyán élek, ha itt keresel nyugodt körülményeket, akkor illúzióid vannak, traktorok, motoros permetezők, láncfűrészek, fűnyírók stb... Hacsak nem egy olyan tanyára gondolsz ami mindentől messze áll egymagában, azt pedig sok szempontból meg kell gondolni...
2017. aug. 16. 16:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Például: [link]

A 10 napos tanfolyamot nézd. Voltam ilyenen. Távol volt a világ zajától.

2017. aug. 16. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!