Pusztán meditáció gyakorlásával el lehet-e érni a megvilágosodást, úgy hogy a külvilágban nem oldjuk meg a problémákat?
Tehát az egó miatt vannak a problémák, amiket az életben meg kéne oldani. Viszont ahelyett hogy ezekkel a karmikus következményekkel, és problémákkal harcolnánk, inkább elvonul az egyén a világból, és intenzív gyakorlásba kezd. Már jól látja mik a hibái, és hogy hogyan kéne megoldani, de mégsem csinál semmit, csak folytatja a belső látást, és a gyakorlást.
Mert ha így véletlenül eléri hogy "ellobban,, belül az egó, akkor nem lesznek a problémák sem a világban. Ezt így hátulról megkerülve meg lehet valósítani?
Ha az a dolga, akkor valóra fog válni.
Te csak légy türelmes és élj meg minden napot a teljességêben.
Jó éjt!
Köszönöm szépen.
Jó éjszakát Neked is.
Azt érzem - belül megtaláltam a választ.
Ha felelősségteljesen csinálni kezdek dolgokat a világban - az ugyanolyan nehéz út, mint ha nem csinálok Semmit.
Ezt látva amíg nem rajzolódik ki az utam - folytatom a nem cselekvő cselekvést.
Végül is most azt hiszem teljesen mindegy :)
a sztori nem ilyen egyszerű, ha érdekel akkor a nemes nyolcrétű ösvényről olvass kicsit.
az a buddhizmus alapja.
én kétszer olvastam a könyvet és hasznosnak találtam, pedig nem vagyok buddhista.
# 38
Ismerem a nemes nyolcrétű ösvényt.
A dolgok azért nem tűnnek egyszerűnek - mert túlbonyolítjuk azokat.
Jelenleg nem akarok Don Quijote-ként harcolni a szélmalommal, a saját tudatom viharában.. Egy kicsit inkább pihenek a vihar közepén, és keresem mi vagyok valójában..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!