Miért vannak ebben a témakörben olyanok, akik csak azért jönnek ide, hogy ostobaságokat írjanak?
Mert ezek a témák már nem hermetikusak (sajnos)
Régen azért volt beavatás, mert nem kaphatta meg mindenki a tanításokat pontosan azért ami most van a világban a mágiával és ezoteriával. 1777-ben indult a világ hivatalos deszakralizációja, és elkezdtek a hermetikus tanítások "kicsöpögni" a civilek közé. Ezért van az, hogyha pl 100 embert megkérdezel, hogy mi az "asztrológiai jegye" (ami így helytelen kifejezés), egyből rávágjy 70 és abból 60 azt is mondja, hogy de hülyeség, mert rá nem igaz. És igazuk is van! Mert az asztrológiából tudják a napjegyüket, néhányan az aszcendensüket is, de az asztrológiában 10 bolygó, és millió szögkapcsolat + 12 ház, azok bolygói és helye EGYÜTT ad ki egy horoszkópot. Kicsöpögött a köztudatba a napjegy, mindenki rácsapott, és kijelentették hogy nem igaz rájuk. Ezzel nincs is baj, mert ez így is van. A baj hogy a napjegyet azonosítják a horoszkóppal. Sok újság ontja a megalapozatlan hülye napi "horoszkópot" ami HÜLYESÉG. És így az emberekhez eljutó sok részinformáció mind hülyeségnek bizonyul, és ezt ráhúzzák az egész rendszerre.
Más példa: alchimia. Akinek ismerős a szó, az rávágja: jaa az aranycsinálós hülyeség. És nekik is igazuk van, mert ez hülyeség. Az alchimia lényege nem az arany, hanem a prima materia és a transzmutáció.
Sorolhatnánk a példákat, de egy a lényeg. Az emberekhez eljut soksok félinformáció, minek hatására megállapítják hogy hülyeség.
Egy utolsó péda:
Az van most a hermetikus tanokkal, ami pl akkor lenne, ha bélabácsinak fájna a torka és a feje, elmenne orvoshoz, aki felír neki antibiotikumot. Bélabácsi beszedegeti és elmúlik. Egy hét múlva mondja a szomszédjának Lajos bácsinak: Képzeld fájt a fejem, kaptam XY antibiotikumot, beszedtem és elmúlt. Erre lajos bácsi: óóó én is migrénes vagyok, nekem is van még a gyógyszeres dobozban XY antibiotikum, mert a feleségemnek felírták de nem szedte be. Beszedi, természetesen megmarad a frontérzékeny fejfájása, és kijelenti: XY antibiotikum sz*r, mert neki még fáj a feje...
Ilyenek az emberek, ezért van sok félinfó, sarlatán, önjelölt mágus akik mind lejáratták ezt a dolgot...
(bocs ha hosszú lett:) )
Namaste
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!