Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan hisznek emberek bármibe...

Hogyan hisznek emberek bármiben, ami nem kézzel fogható?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, sem ezzel a témával, sem mással kapcsolatban nem ítélek el/nézek hülyének senkit.

Elfogadom, ha valaki hisz Istenben, ha babonás, akármi.

Szimplán a miértre lennék kíváncsi, akár több embertől is.

Én eléggé szkeptikus ember vagyok.

Úgy gondolom, ha valaki hisz a sorsszerűségben, Istenben, bármiben, akkor ugyanilyen alapon lehet hinni olyan fiktív dolgokban is, mint a zombiapokalipszis vagy éppen abban, ami a Lostban szerepel: a sziget, misztikus erők stb.

Hogyan tud valaki hinni olyanban, amit nem élt át, amit nem tud alátámasztani?

2018. szept. 5. 20:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

"Mit éltetek át?"

Személyesen láttam, megtapasztaltam olyan dolgokat, amiket a tudomány jelenlegi állása szerint nem lehet bizonyítani és lehetetlenek.

Jómagam is szkeptikus voltam, és bár elég kézzelfogható dolgok történtek, végig kételkedtem, amíg más jóval később nem tapasztalta meg ugyanott ugyanazt, tőlem függetlenül. Amiket én tapasztaltam, mások is kézzelfoghatóan tapasztalták, tehát nem önámításról beszélek.

Konkrétumokat fölösleges mondanom, mert messziről jött ember azt mond, amit akar, és mivel én is voltam a cipődben, számodra csak egy érdekes történet lenne bizonyító erő nélkül.

Én azt javasolnám, hogy ne foglalkozz más ember nyomorával, ha meg kell tapasztalnod, hogy a világ több, mint aminek gondolnád, biztosan meg fogod. Addig meg értelmetlen számodra hiteltelennek tűnő történeteket elemezgetni, mert előre meghoztad az ítéleted.

2018. szept. 5. 23:08
 12/21 mantis religiosa ***** válasza:
100%

Hinni csak abban lehet, ami nem " kézzelfogható " .

Ami kézzelfogható azt tudod/érzékeled, ( látod, hallod, stb. ) , abban nem lehet hinni/nem hinni.

2018. szept. 5. 23:11
 13/21 anonim ***** válasza:
57%

Rákérdezel, magára a hitre, hogyan hihet bárki bármit.

Egyszerű a válasz, azért mert elfogadja a leírt dolgokat és tényként kezeli vagy van egy elképzelése és ez alapján hisz benne, hogy az úgy van, holott nincs megalapozott tapasztalata!

Megépítesz egy eszköz, kipróbálod és azt mondod: úgy hiszem, ez működik fog!

Vagyis, van bele vetett hited, miért? Mert úgy érzed, ez működik fog, egyszerűen érzed!

Ezen filózni, miért hisznek el valamit vagy miért nem, ez olyan kérdés, miért vannak színvakok? Miért látnak másképp? Holott a valóságunk ugyan az, de ők mégis máshogy látják!

Mindenki valósága a saját perspektívájából fakad, attól függetlenül, hogy egy azonos térben vagyunk, másképp láthatjuk a valóságot, így számunkra más lesz a valóságunk egyéni szinten.

Vagyis, ha te a csészét felülről látod, de én oldalról, attól az még nekem mást mutat, neked is, de egy azon térben van, vagyis az asztalon!

Ugyan ez itt is, van aki állít valamit, és azt mások elhiszik, egyszerűen ez van.

Velem annyi minden történt, hogy nem hiszem, hanem tudom, hogy létezik és van ez vagy az.

Bizonyítsam neked, miért? Nem a te valóságodat képezi, nem is kell hogy képezze! Ez az én egyéni valóságom és kész.

Ezt te miért nem tudod elfogadni? Miért kell piszkálni vagy megkérdőjelezni a másikat vagy bármi efféle kijelentéseket tenni?

Kérdés, te miért nem tudsz hinni? Egyáltalán önmagadban hiszel, hogy bármit képes vagy elvégezni?

Miért?

Mert úgy érzed, ez és ez számodra nem akadály.

Ha pedig nem hiszed el, akkor nem tartod magad sokra.

Ezen kár rágódni vagy bármit is megosztani, valaki hisz, valaki nem, ilyen a világ.

2018. szept. 5. 23:22
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

#8-as vagyok. Tudod, hogyan működik a hűtőszekrény? Valójában helytelen az elnevezés! Ugyanis nem hűt, hanem hőt von el a szekrény belsejéből! Az elvont hőt pedig a hátulján található hőleadó rácson keresztül távolítja el.

Azért, mert sokmindent nem értesz, az attól még létezik! A tiszta szagmentes levegőt se érzed. Akkor az sincs?

Nem állsz készen jelenleg rengeteg minden befogadására. Ez nem baj. Kérdezz! Erőlködj! Egyszer érteni fogod, ami most számodra érthetetlen. Ez a fejlődés menete...

2018. szept. 6. 08:07
 15/21 anonim ***** válasza:
Az Antarktisz létezését is elhiszem, pedig még sosem láttam, sőt, nem ismerek senkit aki látta volna. Mindenki csak könyvekben olvasott róla. Meg láttak filmeket havas tájakról, amelyek állítólag ott készültek, de ugyebár hó sokfelé van. Lehet hogy az Antarktisz valójában kitaláció.
2018. szept. 6. 08:14
 16/21 A kérdező kommentje:

#13-as

A kérdést azért elolvastad, értelmezted?

Pont azért tetten fel, mert érdekel a téma. Nem piszkálok senkit és nem ítélek el senkit ezért!

De az Antarktiszban hinni kissé más dolog, mert felmész az internetre és keresel olyan oldalt, ahol árusítanak jegyet antarktiszi útra. Majd elmész és megtapasztalod.

Istenhez nem tudsz fizikailag elmenni.

Persze a felvetésed jó és értem is, de a kettő között ez nagy különbség.

Az már jobban hangzana, hogy tényleg több bolygó van a világűrben, mint ahány homokszem a Földön?! Elvileg így van. Én nem hiszek benne.

Képtelenség megszámolni a homokszemeket. Egy vödörben is milliónyi lehet. Egy tengerparton pedig milliónyi vödörnyi homok és a Földön több ezer/százezer homokos part van! Hogy lehetne összehasonlítani a kettőt?! Sehogy. Hasracsapás szerűen ezt mondták és valaki vagy elhiszi vagy nem.

Egyébként korábbi válaszoló, aki azt írta nem írja le mit tapasztalt/élt át azt sajnálom, mert érdekelne. Oké, hogy nem hiszek valamiben, de érdekel. Pont ezért írtam ki a kérdést. Szeretném megérteni mindezt!

2018. szept. 6. 08:23
 17/21 anonim ***** válasza:
A levegő kézzel fogható, amit belélegzel?
2018. szept. 6. 10:52
 18/21 anonim ***** válasza:
73%
Mert miért ne, milyen unalmas lenne minden ha nem lenne miben hinni, nem ? Az már más tészta, hogy az emberi faj annyira korcs torz, hogy nem érdemlik meg a megmutatkozást.
2018. szept. 6. 13:37
 19/21 anonim ***** válasza:
Egyébként miért pont ide és nem a vallás rovatba tetted a kérdést?
2018. szept. 6. 13:52
 20/21 anonim ***** válasza:
Én hiszek a láthatatlanban.Villanyszerelő vagyok.A fizikai mérhető hatásairól ismerszik meg a láthatatlan.Ami arról se,az átbaxás és csak a pénzlehúzásról szól.
2018. szept. 7. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!