Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan hisznek emberek bármibe...

Hogyan hisznek emberek bármiben, ami nem kézzel fogható?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, sem ezzel a témával, sem mással kapcsolatban nem ítélek el/nézek hülyének senkit.

Elfogadom, ha valaki hisz Istenben, ha babonás, akármi.

Szimplán a miértre lennék kíváncsi, akár több embertől is.

Én eléggé szkeptikus ember vagyok.

Úgy gondolom, ha valaki hisz a sorsszerűségben, Istenben, bármiben, akkor ugyanilyen alapon lehet hinni olyan fiktív dolgokban is, mint a zombiapokalipszis vagy éppen abban, ami a Lostban szerepel: a sziget, misztikus erők stb.

Hogyan tud valaki hinni olyanban, amit nem élt át, amit nem tud alátámasztani?

2018. szept. 5. 20:41
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
98%
Én is szkeptikus voltam, amíg nem láttam... Teljesen igazad van. Ne foglalkozz az "őrültekkel" addig, amíg nincs az ilyen dolgokkal kapcsolatod...
2018. szept. 5. 20:47
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Nézz utána a szó jelentésének. A hitnek pont az a lényege, hogy elhiszed, nem kell, hogy "alátámasztva" legyen. Arra más szót kell használni, az nem hit, hanem élmény, tapasztalat.
2018. szept. 5. 20:53
 3/21 anonim ***** válasza:
87%
Az elsőnek igaza van. Legtöbben akik "hisznek" már volt élményük vele, ami megerősítette hitében. Ezért tartanak ki mellette.. (Legtöbb esetben)
2018. szept. 5. 21:10
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig a kézzelfogható valóságban hiszel, addig nem vagy elég szkeptikus. Addig a materializmusban hiszel. Kvantumszinten pedig megdől a hited, ott ugyanis semminek sincs kézzelfogható szilárd alapja. A kvantumvilág pedig nem egy másik világ, akkor tehát kijelenthető, hogy a fizikai valóság szilárd és kézzelfogható és ugyanennek az ellenkezője is teljesen igaz, na ez már hasonlít a zen koanokra, nem igazán tud mihez kezdeni az elme a végső valósággal, talán csak azért mert csak dualisztikusan képes felfogni a világot. Szerencsére az a szubtilis valami ami által észleljük a világot az érzékszerveinken keresztül, az mindannyiunkban jelen van és ha felé fordulunk meg is találhatjuk, de előbb meg kell haladni az elmét. Egyébként a bibliában is benne van és a legtöbb vallás/filozófia egyetért ezzel "mindenkinek legyen hite szerint" Teljesen mindegy, hogy mit gondolsz a világról/emberekről vagy az univerzumról istenről vagy bármiről, ha elhiszed a gondolataidat, akkor az számodra valóság és úgy is fogod megélni és ebben a csapdában nagyon sok tudós is benne van. Nem rossz dolog a tudomány, nagyon hasznos, sok törvényszerűség ami megfigyeléseken alapul könnyebbé teszi az életünket, de ne feledkezzünk meg arról, hogy az uv fényt sem látjuk, de ettől még ott van. Igen, most már láthatóvá tette a technológia, de előtte is létezett, ugyanígy az ultrahangok és még nagyon sok más finom frekvencia, ami most sem mérhető, de létezik.
2018. szept. 5. 21:16
 5/21 A kérdező kommentje:

#1 és #3

Mit éltetek át?

De pont erre lennék kíváncsi, hogy miért hisznek benne. Oké, hogy hit és nem lehet alátámasztani, de hogyan kezd el hinni valaki valamiben, ami "nincs"?!

2018. szept. 5. 21:18
 6/21 A kérdező kommentje:

#4 A felét nem értem annak, amit leírtál.

Viszont az, hogy amiben hiszek úgy fogom élni/látni a világot.. Ez egy dolog, de ettől még a világ ugyanaz marad. Akkor mi értelme/lényege?

Jó lenne érteni, de valószínűleg sosen fogom.

Szívesen hinnék valamiben, ami fölöttünk áll, egy nagyobb erő, akármi. De nem tudok hinni benne. Ezért lennék kíváncsi rá, hogy hogy megy másoknak. Hogyan alakul ki. Bármi.

2018. szept. 5. 21:24
 7/21 anonim ***** válasza:
86%
Ők megtapasztalták, vagy egy hozzájuk közel álló hiteles személy váltig állítja, hogy pl látott egy szellemet; vagy pl esetleg ő is ott van, és hallják, hogy kopog, vagy csak úgy lecsúszik az asztalról egy stabilan kitámasztott dolog, úgy, hogy nem ér hozzá senki, az ablak meg be van csukva, huzat sincs, meg nem rángat senki egy cérnát hozzákötve; meg pl hát nemtom, sokmindenkinek eléggé értelmetlen lenne néhány dolog, meg nemtom, nekem most pl az jutott az eszembe, hogy az ősrobbanás, a vallás is mondja volt egy valami, és abból több lett. És akkor szokta ő pl akire most gondolok, mondani, hogy eléggé precíz egy robbanás lehetett. Azt nemtom, ide tartozik -e , hogy valaki mondta, hogy a gömb a legtökéletesebb forma, és hogy mintha még ilyet is mondott volna, de nemtom, hogy sokminden, vagy minden afeklé törekszik. De amúgy az a baj, hogy azt nem tudom, hogy az mire lett mondva, hogy eléggé precíz egy bumm lehetett. Meg pl nekik az tűnik logikusnak, és belül érzik, ez még kicsit vissza a hívéshez. Vagy pl valami hagyományos dolog, amit nem tom X ezer évig az őseiknek bevált, vagy valami, és akkor ők tudták tutibiztosra, hogy az úgy van, kétség nélkül, és akkor elhitték nekik, meg ezt adták tovább szájrul szájra; ozt ilyeneket gondolnék. Vagy pl volt az a család, akiknek mindenüket elvitte a behajtó, ozt akkor már se ház, se kocsi, meg semmise; és akkor el kezdtek imádkozni, és működött, addig pl mindig meghallgatásra találtak az imáik. Pl azt is lehet kérni akár én asszem, hogy feszkós, és nyugtassa meg. Pl Isten, v Jézus. Meg pl arkangyalokhoz is imádkozhat valaki pl. Ők is segítenek, meg pl vannak ilyen csodák, pl az őrangyalok is vigyáznak (pl várandós anyuka legurult a lépcsőn de se ő se a baba nem sérült meg, valaki égi vigyázhatott rájuk) , meg állítólag rajtuk kívül is még van több ilyen segítő. Vagy pl az orvos, akinek egyszer halálközeli élménye volt, és akkor visszajött, és némileg megváltozott a világképe. Meg pl vannak még olyan sztorik, hogy eszméletén kívül volt az adott illető, pl egy egyáltalán semmit nem látó nő kórházba került, a műtőasztalra, de egész életében nem látott semmit, vak volt, látássérült volt, nem tudom ,melyiket kéne használni, előbbis azért nem írtam le; és ő akkor elmondta, hogy ott a műtőben miket beszélgettek, plusz még, hogy a műtőben a szekrény tetején milyen eszközök vannak. Pedig ezt mikor , és látás nélkül hogyan figyelhette volna meg; nem volt eszméleténél, és a szekrény tetején mégis tudta, mik voltak, magához térés után. Pedig senki nem beszélt neki róla. Rögtön felébredve elmondta.
2018. szept. 5. 21:34
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Az anyagi világot az érzékszerveinkkel kb. 2-3%-ban tudjuk érzékelni! Műszerek segítségével mondjuk 20%-ot. Ott van a sötét anyag is. Aztán a sötét energia. Ezeket nem érzékeljük. Jelenleg a műszeres vizsgálata is csekély szinten van. Aztán ott vannak a nem anyagi természetű kiterjedések. Mennyi mindent nem látunk, pedig létezik!
2018. szept. 5. 21:47
 9/21 A kérdező kommentje:

De ez megint hit kérdése. Mi bizonyítja, hogy 2%-ot látunk? Ebben is vagy hiszel vagy nem.

Ez olyan, mint amikor azt mondják, hogy az agyunk 10%-át használjuk csak. Ezt ki állítja és honnan tudja? Miért ne használnánk az agyunk 100%-át? Vagy miért ne látnánk mindent?

Oké vannam gépek, amivel még többet láthatunk, de látjuk. Azt fixen látjuk. :)

Tudom fura ez és ilyen alapon bármibe bele tudnék kötni és épp ezért lennék rá kíváncsi, hogy hogy megy ez másoknak. Miért hisznek olyan dolgokban.

Mert más dolog hinni és tudni valamit annak ellenére, hogy ha valaki hisz valamiben ő azt úgy közli le és éli meg, hogy ő az tudja! Mert tényként kezeli.

2018. szept. 5. 22:02
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

a rádió hullám nem kézzel fogható.

mégis hisznek benne eléggé.

mérhető, általában.

a gravitációs hullám mérhető?

nem nagyon, mégis létezik. (*de mérhető, csak nem elfogadott még.)

2018. szept. 5. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!