Hogyan hisznek emberek bármiben, ami nem kézzel fogható?
Előre leszögezném, sem ezzel a témával, sem mással kapcsolatban nem ítélek el/nézek hülyének senkit.
Elfogadom, ha valaki hisz Istenben, ha babonás, akármi.
Szimplán a miértre lennék kíváncsi, akár több embertől is.
Én eléggé szkeptikus ember vagyok.
Úgy gondolom, ha valaki hisz a sorsszerűségben, Istenben, bármiben, akkor ugyanilyen alapon lehet hinni olyan fiktív dolgokban is, mint a zombiapokalipszis vagy éppen abban, ami a Lostban szerepel: a sziget, misztikus erők stb.
Hogyan tud valaki hinni olyanban, amit nem élt át, amit nem tud alátámasztani?
#1 és #3
Mit éltetek át?
De pont erre lennék kíváncsi, hogy miért hisznek benne. Oké, hogy hit és nem lehet alátámasztani, de hogyan kezd el hinni valaki valamiben, ami "nincs"?!
#4 A felét nem értem annak, amit leírtál.
Viszont az, hogy amiben hiszek úgy fogom élni/látni a világot.. Ez egy dolog, de ettől még a világ ugyanaz marad. Akkor mi értelme/lényege?
Jó lenne érteni, de valószínűleg sosen fogom.
Szívesen hinnék valamiben, ami fölöttünk áll, egy nagyobb erő, akármi. De nem tudok hinni benne. Ezért lennék kíváncsi rá, hogy hogy megy másoknak. Hogyan alakul ki. Bármi.
De ez megint hit kérdése. Mi bizonyítja, hogy 2%-ot látunk? Ebben is vagy hiszel vagy nem.
Ez olyan, mint amikor azt mondják, hogy az agyunk 10%-át használjuk csak. Ezt ki állítja és honnan tudja? Miért ne használnánk az agyunk 100%-át? Vagy miért ne látnánk mindent?
Oké vannam gépek, amivel még többet láthatunk, de látjuk. Azt fixen látjuk. :)
Tudom fura ez és ilyen alapon bármibe bele tudnék kötni és épp ezért lennék rá kíváncsi, hogy hogy megy ez másoknak. Miért hisznek olyan dolgokban.
Mert más dolog hinni és tudni valamit annak ellenére, hogy ha valaki hisz valamiben ő azt úgy közli le és éli meg, hogy ő az tudja! Mert tényként kezeli.
a rádió hullám nem kézzel fogható.
mégis hisznek benne eléggé.
mérhető, általában.
a gravitációs hullám mérhető?
nem nagyon, mégis létezik. (*de mérhető, csak nem elfogadott még.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!