Szerintetek lesz 2012-ben világvége? Ha igen, akkor szted mi fog történni?
Néhány gondolat(szerintem):
1.) Az univerzumnak sose lesz vége. Pont.
2.) A világnak esetleg lehet, ilyenkor:
-Amennyiben léteznek természetfeletti erők, istenségek, stb., akkor akár el is mondhatják nekünk vagy pár kiválasztottnak mikor lesz. Probléma, hogy a téves prófétákat ilyenkor is nehéz megkülönböztetni a helyes prófétáktól. Vitáznak is ilyeneken elég sokan...
Megj1.: Biblia szerint pl. senki se tudhatja mikor lesz a világ vége.
Megj2.: A fenti feltevés mellett, a helyes-helytelen próféta és az esetleges tévedések miatt (és egyéb hosszasan kifejthető filozófiai gondolatmenet eredményeképp - melyre nem térek ki) semmiben se lehet biztos senki(még abban se mi van a szekrényedben ha csukva van és nem látod), így tehát a világvégében még ennyire sem!
-Ha minden kiszámítható lenne és ki is tudnánk számolni és valami okból lenne világvége, akkor se jelenthetnénk ki biztosan, hisz(szintén a ki nem fejtendő gondolatmenet alapján) nem tudhatod biztosan, hogy a világ kiszámítható és bár a számítást elvégezheted és jól is csinálod, mégis csak hihetsz a pontosságban...
3.) A világvége alatt sok mindent érthetünk, ez is probléma...
-Lehet az emberiség pusztulása is például
Ez valamikor szinte biztosan bekövetkezik, csak idő kérdése, azért valószínűtlennek tűnik, hogy(feltételezve hogy amit tudunk a világról és a múltról helyesek) ez a közeljövőben történjen meg. Persze sose tudhatjuk mikor talál be a föld nevű célkeresztbe egy aszteroida tölténnyel a világ légpuskása, szóval még itt is lehet kételkedni.
-Lehet az is, hogy csak valami elég nagy katasztrófa("itt a világvége") lesz. Ez szerintem bárki számára elképzelhető(bár számomra nem esélyesebb, mint akármelyik fenti variáció)
LÉNYEG:
Nekem az alapvető tudományfilozófiám, hogy semmi se biztos csak a bizonytalanság és bármilyen esemény bármikor megtörténhet és szerintem erre könnyű ráébredni(ez nem szubjektív vélemény, csupán csak így van, de nem akarok belemenni) és ha ezt elfogadod, akkor nem fogsz meglepődni, ha 2012 decemberében, vagy holnap reggel zöld tehenek hullanak az égből mekegve és lufit böfizve, miközben piros békák hánynak aranyat, hanem figyeled az eseményeket és nyugodtan megiszod a reggeli teát mint szoktad... :)
ui.(előző voltam):
A maják tényleg nem emlegettek világvégét, hanem új korszak kezdetét. Mivel nem hiszek abban, hogy hagyományos értelemben véve létezik halál(azaz eltűnsz a semmibe és nem nagy feketeség lesz, hanem szimplán semmi se, stb., le se lehet írni rendesen), szóval akár jöhet is az a változás. Én pozitívan állok hozzá az ilyenekhez...
Én nem hiszek ebben a 2012 es világvégében,de mekkora pon lenne már, ha 2012 december 22.-én a világ vezető áamszolgáltatói 5 percre leállítanák az áramellátást.
Akkor biztos nagy káosz alakulna ki:D
Világvége verziók:
1. Napkitörés lesz, eléget mindent (Képlet)
2. Minden katasztrófa felnagyobbodik (2012, 2012 - Amikor megállt a Föld.)
3. Vége lesz a bariköztnek (szerintem)
4. Vége lesz a Győzike sónak (gyik.hu-n olvastam, viszont akk ahhanem megúsztuk)
5. Jön a 6. nagy kipusztulás, ami a jelenlegi élővilág végét jelenti. (X-Akták)
6. Gyönnek az élijenek. (Sok más film.)
7. Gyün a Nubiri vagy Niburu, nibiru vagy mi az istennyila.
8. Gyönnek a meterojitok.
És ez csak 8 a sok közül.
Ha már világvégét kiált valaki, eldönthetné, hogy mi a rák lesz valójában...
A bariköztöt poénnak szántam :D
igen lehet h csak kontinenst érint.. de a becsapódása lehet olyan nagy és erős h csak egy molekula marad mindenből.
amúgymeg.. nekem most is világ vége van! gondoljatok bele..akinek se munkája, otthona se semmilye nincs..nekik az is világvége. maradjunk annyiban, hogy ha lesz bármi is nem menekülünk előle. ha nagy kő jön, jöjjön..nem lehet kitérni előle. mások szerint szebb élet.. jöhet az is. ha bármi jön akkor mi van? semmi. lesz vmi lesz ha nem nem. nem kell ilyeneken görcsölni már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!