Szerintetek mi lehet az "élet", illetve a halál fogalma?
Figyelt kérdés
Sokat gondolkodom rajta mostanában. És mi lehet a halál után? Az én véleményem, (nem tudom ki, hogy van ezzel) hogy az élet, csak egy illúzió. Olyan hatalmas ez az univerzium, hogy lehet ez az egész amit most a tudatunknak gondolunk, lehet csak egy "álom" féleség? Vagy tényleg létezünk és élünk? Lehet, hogy pont az élet egy álom és a halál után van az igazi "élet"? Nem hiszek se mennyországba, sem pokolba. Én ezt a két szót nem szeretem. "Örök boldogság" stb.-stb. Valahogy ez nekem elég mesebeli. Hiszem, hogy az élet után van valami, mivel (szerintem) örök sötétség, olyan nincs. Az egész univerzium végtelen és milyen régóta lehet jelen? Most miért pont erre a (átlag életkor) 65-70 évre születtünk volna meg, ebben a végtelen síkú univerziumba? Ez az idő szinte csak porszem, vagy még annyi sem. Miért csak pont erre a "porszemnyi" időre lennénk tudatunknál? Nektek mi a véleményetek erről?2018. júl. 11. 20:49
11/12 A kérdező kommentje:
Pont azért írtam, hogy erre nem lehet konkrét választ adni, szimplán csak vélemények érdekelnek. Szerintem ez hülyeség, hogy a halál a vég. Lehet, hogy ENNEK a tudatnak (tudatodnak) vége, amiben most vagyunk. De miért ne lehetne a halál után egy teljesen új úgymond "dimenzióban", más síkban "létezni"?
2018. júl. 13. 20:44
12/12 anonim válasza:
Mert az emberi elmének megnyugtató, hogy nem szűnik meg és másik síkban létezhet? Talán ez mindenre a válasz... pedig a szomorú igazság, hogy az egész világot, sőt ÖNMAGADRÓL való tudatodat is az agyad bizonyos területei által fogod fel. Tehát ha nincs agyműködés örökre megszűnik a tudatosság is, beleértve az éntudatot és más dolgokra való tudatosságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!