Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szeretnék elsajátítani egy...

Szeretnék elsajátítani egy meditációt?

Figyelt kérdés
Érdeklene, hogy ti hogyan kezdtétek? Nektek mi vált be? Hogyan csináljátok? A napi stressz levezetésére szeretném használni!
2018. jún. 1. 21:30
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Alkohol, aztán drogok.
2018. jún. 1. 23:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam minden nap! 100-tól visszafelé számolva lassan, vizualizálva a számokat magam előtt, csak rájuk koncentrálva. Közben "igyekszem úgy érezni" magam, hogy egyre lejjebb kerülök, és 0-nál érek a legaljára - mintha egy óceánban süllyednék a fenékig. 0-t elérve bármilyen gondolat felmerül, elűzöm szándékosan, mintha egy tábláról letörölném. Az üres, gondtalan nyugalom marad csak.
2018. jún. 1. 23:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Amikor én elkezdtem rendszeresen meditálni, azt megelőzően készítettem egy felmérést. Ki akartam deríteni, mely módszerek hozzáférhetőek (nem akartam 7 évet tölteni a mester lábainál a Himalájában), mely módszereknek van objektív visszajelzése/melyek vannak kutatva (nem akartam ezoizé szektába keveredni, időt pocsékolni). És megválaszoltam magamnak azt az esszenciális kérdést, mi az én célom az életemben? A három dolog közös halmaza adott segített megtalálni a számomra megfelelő módszert. Az általam választott gyakorlatot 26 éve gyakorlom rendszeresen, méréseim alapján a meditációim mintegy 2%-át hagytam ki.

2018. jún. 2. 04:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Vipasszána meditációval kezdtem nagyjából öt éve. Kipróbáltam sokféle módszert, mindegyik működött is, de erősen ajánlom ezt vagy a zazent, jógázni is érdemes mellette, de csak addig amíg elsajátítasz egy szilárd ülést amiben órákig tudsz maradni zsibbadás nélkül. Manapság nem nagyon végzek formális meditációt...
2018. jún. 3. 11:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Csak egy meditáció létezik, amikor megszűnik a gondolat, hátra szorul az elme, és csak a gondolatnélküli állapotban létezel.
2018. jún. 19. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!