Hogy lehetne a TM meditációt megtanulni otthon, egyedül?
Kedves Kérdező!
A transzcendentális meditációt nem fogod könyvből megtanulni, és Red Vixentől sem, hacsak ő nem képzett TM-tanár. A képzett TM-tanárok neve hozzáférhető információ.
Több lehetőséged is van:
-gyűjtés indítása,
-elkezdesz spórolni a tanfolyamra,
-bemész egy TM-központba, és megkérdezed, van-e a Te helyzetedben vmi pályázati/támogatási lehetőség, amit igénybe vehetsz.
Miért választottad a TM-et?
kettes vagyok
Kedves Kérdező!
"hiszen tudjuk, hogy aránytalan órabér jön ki a TM tanároknak" Nem tudom, Te ezt mi alapján vélelmezed. Megosztanád velünk?
Régebben, míg a modern Nyugatra el nem jutott ez a technika, hasonló módszerekért hét évig szolgálták a mestert Indiában. Annak idején, mikor Magyarországon hozzáférhetővé vált a technika, az akkor árat, ami kétezer forint volt, tartották horribilis lehúzásnak.
Nem tudod, miért választottad a transzcendentális meditációt? Nem néztél utána mélyebben a kutatásoknak? Egyszerűen kihúztad a kalapból? Valami magyarázat mégiscsak van rá. Avass be.
Itt vannak ingyen a TM mantrák, még csak fizetni se kell érte több 100e forintot a sok megélhetési csaló "tanár-mesternek"...
egyes vagyok
"A TM oktatás a honlapjuk szerint mindössze egyetlen 1-1,5 órás egyéni foglalkozást tartalmaz." Igen, az bevezető eladás kb. ilyen hosszú, és ingyenes. Nyugodtan ülj be és tedd fel a tanárnak a kérdéseidet. A többi része a tanfolyamnak fizetős, és csoportos. Tudod, mi minden van még benne az általad sokallt árban?
"Messze nem mester-tanítvány kapcsolat." Persze h nem, de nem is akar annak tűnni. Sztem nem olyan nagy baj, ha őszinték. Csak a technikát tanítják, semmiféle körítést nem.
A Sivananda meditáció is biztosan klassz dolog, bár még egy önálló vagy összehasonlító kutatást se olvastam róla. Linkelnél? Az árkülönbségre utalásodat nem értem, mert természetesen a 25 éves Lada Samara és az új Audi A8-as ára nem egyforma, pedig mind a kettő személygépkocsi.
"Szeretnék kipróbálni más meditációs technikákat is" ebben az esetben tudok neked javasolni tök ingyeneset is, egy vasadba se kerül. Jeleznem kell, h a TM (ezt mondják is majd neked a bevezető előadáson) nem csodaszer, nem biztos, hogy rövid távon érezni fogsz "élményeket". Ahogy a stressztől megszabadulsz -mert ez a TM fő célja- avval párhuzamosan bomlanak ki az értékei és céljai. A meditáció alatt megélt élmény önmagában nem cél, mert az szubjektív. Élményekre használj inkább szekszárdi bikavért. A 2015-ös egy igen jó évjárat.
"A TM reklámszövege nagyon jó, de mindaz, amit ír magáról, ráillik szerintem a többi meditációra is" Kb. olyan az összehasonlításod, mint a Lada Samara vs Audi A8-é. Messziről, sötétben, háttal állva össze lehet őket téveszteni, más esteben kiderül a különbség. A TM-et az ötvenes évek óta kutatják, eddig mintegy 30ezer oldal tudományos kutatás jelent meg róla. A második leggyakrabban kutatott meditációs módszer a zen buddhista meditáció. A többiről linkelnél valamit?
Javaslom, ülj be egy bevezető előadásra és az alapján dönts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!