Ha a hőmérséklet változásnak lenne lendülete, akkor előállíthatnánk anti-anyagot?
olvasd el a kapcsolódó cikkeket és az angol változatokat is, abból minden világos lesz
(az antianyag nem negatív tömegű. vannak feltételezések negatív tömegű anyagról de azt nem antianyagnak hívják)
Köszi a linket, régen alaposan beleástam magam, de már nem sok mindenre emlékszem.
Pedig eddigi ismereteim alapján pl. az elektron is anti-anyag, ami negatív tömeggel rendelkezik. Ezért képesek levitációra a lifterek.
Az elektron nem antianyag, a tömege természetesen pozitív. Az antirészecskéje a pozitron aminek pozitív a töltése és ugyanannyi pozitív tömege van mint az elektronnak.
Ha a lifter alatt elektromágnesre gondoltál akkor a mágnesesség alapján működik:
Nem, én lifter alatt nem egy egyszerű elektromágnest értettem, nagyon jól tudom mi az, én is építettem már nem egy olyat.
Hanem ezt: [link]
Csak sajnos nem túl jó az angolom, így nem értek mindent.
Ha jól értem akkor ez egy olyan szerkezet ami ionizálja a levegőt, aztán elektromos taszítást felhasználva légáramlatot hoz létre és ezt használja hajtóerőként, tehát propellerek helyett ionizált levegőt használ.
Ez nem antianyagos téma.
Vannak, akik másképp gondolják, és nem hisznek el mindent, amit a wikipédia ír.
Ez megérne egy újabb kérdést.
A kételkedés jó dolog, de nem szabad túlzásba vinni.
Ez az ionocraft dolog például egyszerű dolgokon alapul, írják is h diák projektént népszerű, mint az alsósoknál a szódabikarbóna vulkán.
A wiki meg szinte mindig pontos, annyit lehet neki felróni h némely cikk nem elég pontos vagy pongyola fogalmazású, de ezt leszámítva szinte mindig megbízható forrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!