Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha a hőmérséklet változásnak...

Ha a hőmérséklet változásnak lenne lendülete, akkor előállíthatnánk anti-anyagot?

Figyelt kérdés
Van egy elméletem, miszerint ha kellően hirtelen lehűtenénk egy megfelelő anyagot 200-300 K-ről olyan 1-2 K-re, akkor ez a lendülettől tovább esne 0 K fok alá, ami miatt átfordulna anti-anyagba. Van erre lehetőség, vagy alapjaiban véve borult elképzelés az egész?

2018. máj. 22. 20:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

olvasd el a kapcsolódó cikkeket és az angol változatokat is, abból minden világos lesz

(az antianyag nem negatív tömegű. vannak feltételezések negatív tömegű anyagról de azt nem antianyagnak hívják)

2018. máj. 22. 23:29
 12/28 A kérdező kommentje:

Köszi a linket, régen alaposan beleástam magam, de már nem sok mindenre emlékszem.

Pedig eddigi ismereteim alapján pl. az elektron is anti-anyag, ami negatív tömeggel rendelkezik. Ezért képesek levitációra a lifterek.

2018. máj. 22. 23:38
 13/28 anonim ***** válasza:

Az elektron nem antianyag, a tömege természetesen pozitív. Az antirészecskéje a pozitron aminek pozitív a töltése és ugyanannyi pozitív tömege van mint az elektronnak.

Ha a lifter alatt elektromágnesre gondoltál akkor a mágnesesség alapján működik:

[link]

2018. máj. 23. 00:18
 14/28 anonim ***** válasza:
2018. máj. 23. 00:19
 15/28 A kérdező kommentje:

Nem, én lifter alatt nem egy egyszerű elektromágnest értettem, nagyon jól tudom mi az, én is építettem már nem egy olyat.

Hanem ezt: [link]

Csak sajnos nem túl jó az angolom, így nem értek mindent.

2018. máj. 23. 00:35
 16/28 anonim ***** válasza:

Ha jól értem akkor ez egy olyan szerkezet ami ionizálja a levegőt, aztán elektromos taszítást felhasználva légáramlatot hoz létre és ezt használja hajtóerőként, tehát propellerek helyett ionizált levegőt használ.

Ez nem antianyagos téma.

2018. máj. 23. 18:27
 17/28 A kérdező kommentje:

Vannak, akik másképp gondolják, és nem hisznek el mindent, amit a wikipédia ír.

Ez megérne egy újabb kérdést.

2018. máj. 23. 21:37
 18/28 anonim ***** válasza:
96%

A kételkedés jó dolog, de nem szabad túlzásba vinni.

Ez az ionocraft dolog például egyszerű dolgokon alapul, írják is h diák projektént népszerű, mint az alsósoknál a szódabikarbóna vulkán.

A wiki meg szinte mindig pontos, annyit lehet neki felróni h némely cikk nem elég pontos vagy pongyola fogalmazású, de ezt leszámítva szinte mindig megbízható forrás.

2018. máj. 23. 22:20
 19/28 A kérdező kommentje:
Azt mondta az egyik (informatika) tanárom, hogy ha wikis cikket merek berakni egy (szak)dolgozatba, akkor azt gondolkodás nélkül visszadobják.
2018. máj. 23. 22:33
 20/28 anonim ***** válasza:
Igen, a wikis cikkek az általános informálódásra jók, szakdolgozathoz hivatalos szaklapok kellenek.
2018. máj. 23. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!