Lehet, hogy a Titanik katasztrófa oka másban rejlik?
Clickbait konteó, rosszabb párosítás nem is lehetne. Több szót nem is érdemes rá áldozni.
Mondok jobbat és még igaz is: ahhoz képest hogy több mint 100 éve épült a hajó, még mindig nem száradt ki a fedélzetén lévő medence.
Szerintem az ufók rabolták el őket.
Esetleg titkos atomfegyvereket szállítottak rajta.
Vagy Mobi Dick süllyesztette el.
Mindenki nyugodjon le a pcsába. Megvan a pontos ok.
Hamisított minőségű (olcsóbb alapanyag, kisebb szakítószilárdság, ezért bekevert salakkal növelték a szilárdságot, de az meg ridegít) szegecsekkel voltak a rekeszek szegecselve, a jéghegy ütésétől a szegecsek üvegként törtek, így kinyílt, mint Móricka bukszája a pípsóban.
Stílszerűen ez a konteó-hajó elment, tessék másikat keresni.
Van választék, kamuholdraszállás, laposföld, lumbulábiak, elonmaszkasátánkövete stb.
ige idegenek tettek titkos haterhatalom
de egy biztos Isten keze is benne volt ahogy mindenben
csak az emberek nem felelosek, felelotlenek
"Egy átlapolt 3 soros szegecselés pld. tömör,szilárd és megbízható."
Egy megfelelő anyagú szegecs esetén igen.
De ezzel volt a baj.
"Azon mennyit spóroltak volna a kivitelezők ha nem az előírt anyagból készítik a szegecseket?"
Rengeteget. Pénzben is, de itt valószínűleg a beszerzési idő is beleszólt, a xart gyorsabban meg tudták venni.
Ma is óriási különbség van a különböző ötvözetek között, hát még az azonosítatlan újrahasznosított és az adagszámos 3.1-es műbizis anyagok ára közt.
"Láttam működni a mai napig 1911-ben készült kazántestet amibe gázégő fújta be a hőt és gőzt állítottak elő."
Én is. És?
Aminél ugyanígy csaltak, azt érthető okokból nem látod.
"Régen sem voltak ám butábbak a készítők az akkori technikával is csináltak jégtörő hajókat is meg a Titanicot is ami luxushajónak épült."
És ez mire érv?
És hol mondtam én, hogy akkoriban nem volt technika?
És de, tudnak a tervezők is rettenetesen hülyék lenni.
Nem csak 200 éve tudtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!