Szerintetek mik jellemzik leginkább az áltudományosságot, ezoterikusságot?
Itt kialakult, megkövesedett vélemény van kérem! Ide nem lehet ám akármit írni!
Itt, csak a sorba lehet beállni kérem...ez viszont nem jellemző rám.
A másik oldal nevében azt mondom, hogy én is utálom a "tényfeltáró" oldalakat,de....aztabüdösnemjóját már,...te valamit itt nagyon összeakarsz mosni valamivel, amire az van írva, hogy különmosandó.
Mondom ezt úgy, hogy én is azt gondolom, hogy az ilyen oldalak katasztrofálisak.
Az odavetett "miért is (?)" kérdésre, a "mit miért is (!) a helyes válasz .
szép napot
Nemdogma válasza többé-kevésbé magán viseli az ezoterikus válaszok jellemzőit. :)
1) Benne van a tudomány sértődött elutasítása: "megkövesedett vélemény ... Itt, csak a sorba lehet beállni!"
2) Saját különleges helyzetébe vetett hite:
"Itt, csak a sorba lehet beállni kérem...ez viszont nem jellemző rám. "
3) Beismerése hogy az ezotéria "egyes része" szemét, de szerencsére ő tudja melyik az igazi!
"én is utálom a tényfeltáró oldalakat...te valamit itt nagyon összeakarsz mosni valamivel, amire az van írva, hogy különmosandó."
4) Végül véleménye sértődött semmitmondásba fullad mikor rákérdez valaki a részletekre: " a mit miért is (!) a helyes válasz"
Ez a fajta hozzáállás sok ezoterikusra jellemző, amint kicsit megkapargatod a felszínét annak amit mondd rögtön megsértődik mert válaszolni nem tud.
Rosszabb ennél a vallás károsult, aki azt károgja hogy elkárhozunk mert nem az ő hitét követjük és válasza is van minden kérdésre: "istenvót!".
Némelyik szélsőséges szektás egyenesen undort kelt ha kérdezel, volt itt már olyan is aki szerint a nemi erőszak az áldozat döntése volt még az élete előtt, tehát minden rendben mert ezt is meg kell tapasztalni.
A legrosszabb viszont a gondolkodó téveszmés, ebből csak elvétve akad, hosszan magyarázza a valóságtól elrugaszkodott világképét, ami egyébként meglepően logikus csak éppen hibás alapokon, téves ismereteken nyugszik. Ha erre rámutatsz akkor felrobban mint a vulkán, ami valahol még érthető is. :)
A legritkább a tényleg elmebeteg. Sajnos ilyen is van, volt régebben egy fazon aki közölte hogy 180-as az IQ-ja és ördög ül a bátyja hátán. Nem szerzett sok barátot a dühös hozzászólásaival. :)))
Helyi kuriózum itt a magát kvantumfizikusnak képzelő, csak író üzemmódban működő ezoterikus, több éves kérdéseit emeli ki újra és újra hátha valaki válaszol és akkor megszállottan ismétli a téves érveit, mintha azok többször leírva igazzá válnának. Lehet hogy csak unatkozó troll furcsa humorérzékkel.
Nnna..!
Az ember mindig vár valami olyasmit, hogy hátha felbukkan valami "észlény" is, egy-egy ilyen kérdésnél. Egyszerűen halál unalom már, hogy örökké csak a magukat a tükör előtt hatalmas tudósnak beállító, "más dolgom sincs " típusú érdektelen hozzászólásokat olvasni, kérdésről-kérdésre.
De mindegy is. Most csak a nekem szólóakra reagálnék, először és valószínűleg utoljára, ebben a kérdésben, hiszen a kérdés szövegezése is utalt már az első válaszomban foglaltakra. Itt nem lehet ellenvélemény.
Tom Benko nevű felhasználó válasza:
"Elsősorban a tudománytalan szóhasználat, a bombasztikus stílus és a bulváros fogalmazás. A tudományos eredményeket a saját agybajok alátámasztására használják, jellemzően a mazsolázás technikájával, lehetőleg az átlagember számára kevéssé érthető, homályos területekről. És nagyon fontos, hogy semmilyen összefüggés, vizsgálat nem szerepel a cikkekben, nemhogy matematikai formulák."
Hát nem furi, hogy erre a válaszodra pont az általad leírtak a jellemzőek ? Háát neem fuuriii?
Tom Benko nevű felhasználó válasza:
"@nemdogma: Nincs megkövesedett vélemény. Ellenben vannak bizonyos feltételek, amiket feltétlenül teljesíteni kell, ezt szokták becsontosodásnak nevezni azok, akik mindenféle képzettség nélkül akarnak helyet követelni maguknak."
Tisztelt Benkó, (vagy igazi, vagy tudós palánta -helyettes jelölt, mert nem ismerem) úr !
Kinek,(?) hol,(?) kik,(?) milyen képzettség,(?) és hol?
Egy hozzászólásodból -két mondat- kimaradt, megválaszolandó kérdések sorrendben.
Eemmbeeer! Kérlek meg se szólalj többet !
És a fenti válaszok - nem csak a tiéd- alapján, tényleg nincs megkövesedett vélemény. Ühüm. Ja. Tényleg nincs.
De hozzáteszem még a azt is, elég lenéző "úgyismindentjobbantudokmertcsakazajóamiténmondok" megnyilvánulás.
Te a "nekem" felrótt dolgokat alkalmazod, plusz "mazsolázol", és arra reagálsz amit kiemelsz a hozzászólásból, nem az egészre. Pontosan innen ismerszik meg az, hogy ki a "tudós", és ki az önjelölt palánta-helyettes jelölt.
Hogy a fenébe tudtok ti egyáltalán befordulni egy utcasarkon anélkül, hogy eltörnétek. Úgy be vagytok feszülve erre a témára, de annyira tájékozatlannak tűnnek az erről alkotott véleményeitek.
Biztos kiszerkesztitek előtte, az ideális kanyarívet, hogy nehogy baj legyen.
(Bár műszaki, és jogi ember lévén, akár ez rám is igaz lehetne )
Ti - az itt válaszolók - összefogva sem tudtátok a válaszom lényegét magatokévá tenni. Csak "mazsoláztatok" és negatív sztereotípiáitok (egyesek)mentén válaszoltatok.
A másik úr meg- Con Troll- mélylélektani elemzést akar csinálni rajtam,- magát pszichiáternek képzelve- a hozásszólásomat elemezve.
"Con_Troll nevű felhasználó válasza:
Nemdogma válasza többé-kevésbé magán viseli az ezoterikus válaszok jellemzőit. :) "
Akkor te most "ezoterikus válasz szakértő" lettél, vagy mi ? Mit jelölgetsz te meg engem, az ezoterikus válasz jellemzőivel, egy ilyen kontextusban! Szeretnél velem egy személyiségjogi pert, végigjátszani Troll. Értek hozzá elhiheted !
Megmutathatom neked, hogy mennyire kellemetlen tud lenni, ha alperesnek nevezik az embert. A bíróságon nem jön be a Trollkodás, ezt bizton tudom!
Nem mindenki magát megvédeni képtelen ember, akibe belerúghatsz. Jogi vita esetén pedig, a gyakori is köteles kiadni a rendelkezésére álló adatokat-ha esetleg úgy gondolod, hogy elbújhatsz a következmények elől.
Úgyhogy ha szabad kérnem egy kis Tiszteletet, Uram!
" 1) Benne van a tudomány sértődött elutasítása: "megkövesedett vélemény ... Itt, csak a sorba lehet beállni!" "
Már megint vádaskodsz Troll..? Az idézett szöveg nem a sértődöttséget fejezi ki, és ha vetted volna a fáradtságot a válaszom figyelmes elolvasására, a szövegkörnyezetben való értelmezésére, akkor most nem gondolkodnék azon, hogy példát statuáljak-e veled.
Én nem sértődtem meg, sem akkor sem most. Pontosan tudom mit írok, és számítok a reakciókra. A megsértődés itt nem játszik szerepet. Gondolod, hogy sértődéssel terhelném magam, amikor számomra abszolút nem mérvadó a véleményed, az élet egyik területén sem? Ugyan miért tenném? Azért hogy magamnak okozzak kellemetlen pillanatokat? Ugyan már Troll úr!
" 2) Saját különleges helyzetébe vetett hite:
"Itt, csak a sorba lehet beállni kérem...ez viszont nem jellemző rám. " "
Bosszantóan rosszul csinálod, a pszichológiai elemzést. Most konkrétan a sajtreszelő és a - 18 éven aluliak fogják be a szemüket - re@szolás példája jut az eszembe.
Én úgy ítélem meg, hogy inkább hagyd abba, az ez irányú próbálkozásaidat. Biztos van olyan, ami jól megy neked, de a pszichológia nem tartozik közé.
" 3) Beismerése hogy az ezotéria "egyes része" szemét, de szerencsére ő tudja melyik az igazi!
"én is utálom a tényfeltáró oldalakat...te valamit itt nagyon összeakarsz mosni valamivel, amire az van írva, hogy különmosandó." "
Az én tudásom nem ismert előtted. Ne bocsátkozz találgatásba, "alperes úr".
Amit elfogadtok az tudomány, amit meg nem az áltudomány?
" A benti egér az egér, a kinti egér meg patkány " Peeersze...!
Még jó, hogy te "biztos" tudod az igazat a tudományosságról! Ha már én a szegény megvezetett nem.
" 4) Végül véleménye sértődött semmitmondásba fullad mikor rákérdez valaki a részletekre: " a mit miért is (!) a helyes válasz" "
Már megint a sértődés. Ez neked valami mániád,(?) vagy mi?
Azt mondják mindenki magából indul ki. Vagy szerinted ez sem igaz?
" semmitmondásba fullad mikor rákérdez valaki a részletekre: " a mit miért is ? "
Tisztelt Troll úr!
Én nem vagyok tisztában az ön szellemi képességeivel, társadalmi, és szociális értékrendjével, de az én álláspontom - ebben a kérdésben -határozottan az, hogy egy 14 éves fiatalembertől, az odavetett "miért is?", nem meríti ki a " mikor rákérdez valaki a részletekre " fogalmát.
Az én értékrendem szerint ez egy flegma, és nagyképű megnyilvánulás, amire az általam megfogalmazott választ tudom adni.
Ha ön ezt nem érti, az nem az én dolgom.
Attól én még, a fentebb felvázolt nyomvonal mentén fogom élni az életem.
Továbbá, ha tetszik ha nem, az irányomban tanúsított kommunikációban is megkövetelem ezt.
Amennyiben önnek megfelel,vagy ön által általánosan használt, és elfogadott a 16-os hsz.-ban alkalmazott, írásbeliség, úgy kérem függessze fel irányomban a kommunikációját.
Ha önök szerint válaszom ismét "semmitmondó" lett, kérem vizsgálják meg, a részemre megfogalmazott válaszaikat, mert számomra, azok képviselik az önök által nekem jelzőzött tartalmat.
Na akár hogy is van...egyenlőre
Szép napot
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!