Elme ego nélkül? Ego elme nélkül?
Figyelt kérdés
Egyáltalán, mi az elme? Milyen viszonban van az elme, ego, én? Ki hogyan tudja?2018. márc. 2. 12:43
21/22 A kérdező kommentje:
Értem, hogy elképzelésed szerint az elme része a léleknek, és az ego része az elmének. De van-e erre valamilyen bizonyíték? Ugyanígy azt is képzelhetnénk, hogy egyik se létezik.
2018. márc. 4. 22:07
22/22 anonim 

válasza:

Az ego-t mint kifejezést én is csak alig néhány éve hallom.
A hallomásból ítélem meg, hogy egoista, egoja a beképzeltségen alapuló embereknek van. Valamiféle szakosodott elme tud csak ilyent terjeszteni magáról.
Elméje minden központi idegrendszerrel működő élőlénynek van, hisz ezek születésük után tanulnak. Megtanulják a látás képességét stb. Úgymond az elméjébe vési a dolgokat. Az már egy nagyobb, fejlettebb elme, aki viszonyítani is képes és nem csak a külső behatások alapján teszi a dolgát, hanem logikusan gondolkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!