Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Elme ego nélkül? Ego elme nélkül?

Elme ego nélkül? Ego elme nélkül?

Figyelt kérdés
Egyáltalán, mi az elme? Milyen viszonban van az elme, ego, én? Ki hogyan tudja?

2018. márc. 2. 12:43
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Értem, hogy elképzelésed szerint az elme része a léleknek, és az ego része az elmének. De van-e erre valamilyen bizonyíték? Ugyanígy azt is képzelhetnénk, hogy egyik se létezik.
2018. márc. 4. 22:07
 22/22 anonim ***** válasza:

Az ego-t mint kifejezést én is csak alig néhány éve hallom.

A hallomásból ítélem meg, hogy egoista, egoja a beképzeltségen alapuló embereknek van. Valamiféle szakosodott elme tud csak ilyent terjeszteni magáról.

Elméje minden központi idegrendszerrel működő élőlénynek van, hisz ezek születésük után tanulnak. Megtanulják a látás képességét stb. Úgymond az elméjébe vési a dolgokat. Az már egy nagyobb, fejlettebb elme, aki viszonyítani is képes és nem csak a külső behatások alapján teszi a dolgát, hanem logikusan gondolkodik.

2018. márc. 5. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!